zolpidem käyttötarkoituksiin, annostus & sivuvaikutukset

Mikä on zolpidem?

Zolpidem hoidetaan unettomuus. Välittömän vapauttavat muodot ovat Ambien, Intermezzo, Edluar, ja Zolpimist, joita käytetään auttaa nukahtamaan. Pidennetty vapautuva muoto zolpidem on Ambien CR, joka on ensimmäinen kerros, joka liukenee nopeasti auttaa nukahtaa, ja toisen kerroksen, joka liukenee hitaasti auttaa pysyä unessa.

Ambien, Edluar, ja Zolpimist käytetään auttaa nukahtamaan kun ensin mennä nukkumaan. Intermezzo, käytetään apuna et kuulu takaisin nukkumaan, jos heräät keskellä yötä ja sitten on nukkumisvaikeuksia.

Lääkäri päättää, millainen zolpidem on paras sinulle.

Tärkeää tietoa

Zolpidem voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion. Lopeta zolpidem ja hakeudu ensiapuun, jos jokin näistä merkeistä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Älä jaa tätä lääkitystä toisen henkilön kanssa, vaikka niillä on samat oireet teillä. Suositeltu annokset tsolpideemia eivät ole samat miehillä ja naisilla, ja tämä lääke ei ole hyväksytty käytettäväksi lapsilla. Väärinkäyttö tämä lääkitys voi aiheuttaa vaarallisia sivuvaikutuksia.

Zolpidem voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Voit silti uneliaisuutta aamulla tämän lääkkeen ottamisen jälkeen, varsinkin jos ottaa laajennettu versio tabletin, tai jos olet nainen. Odota vähintään 4 tuntia tai kunnes olet täysin hereillä ennen kuin teet mitään, joka vaatii teitä olemaan hereillä ja valpas.

Jotkut ihmiset käyttävät tätä lääkettä ovat ryhtyneet toimintaan kuten ajo, syöminen, kävely, puheluihin, tai seksin ja myöhemmin, joilla ei ole muistin toimintaa. Jos näin käy, lopeta tsolpideemin ja keskustella lääkärin kanssa toisen lääkkeen unen häiriö.

Ennen lääkkeen

Älä ota tätä lääkettä suurempia määriä tai kauemmin määrätty.

Älä ota zolpidem jos olet nauttinut alkoholia päivän aikana tai juuri ennen nukkumaanmenoa.

Jotkut ihmiset käyttävät tätä lääkettä ovat ryhtyneet toimintaan kuten ajo, syöminen, kävely, puheluihin, tai seksin ja myöhemmin, joilla ei ole muistin toimintaa.

Tammikuussa 2013 Food and Drug Administration (hallitus) alensi suositeltu annos Ambien, Edluar, ja Zolpimist. Jos olet ottanut tsolpideemia aikaisemmin, lääkäri saattaa pyytää ottamaan pienemmän lääkeannoksen kuin teit ennen.

Jotkut ihmiset käyttävät tätä lääkettä ovat ryhtyneet toimintaan kuten ajo, syöminen, kävely, puheluihin, tai seksin ja myöhemmin, joilla ei ole muistin toimintaa. Jos näin käy, lopeta tsolpideemin ja keskustella lääkärin kanssa toisen lääkkeen unen häiriö.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos olet allerginen tsolpideemiin. Tabletit voivat sisältää laktoosia. Ole varovainen, jos olet herkkä laktoosi.

Varmistaa, zolpidem on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

munuaissairaus

maksasairaus

keuhkosairaus, kuten astma, keuhkoputkentulehdus, emfyseema, tai krooninen keuhkoahtaumatauti (COPD)

uniapnea (hengitys pysähtyy unen aikana)

myasthenia gravis

aiemmin esiintynyt masennusta, psyykkinen sairaus, tai itsemurha-ajatuksia; tai

aiemmin lääke- tai alkoholiriippuvuus.

Ei tiedetä, onko tämä lääke vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta.

Zolpidem voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Sedatiivista vaikutusta tsolpideemia voi olla voimakkaampi vanhemmilla aikuisilla.

Zolpidem ei ole hyväksytty käytettäväksi kaikille alle 18-vuotias.

On vaarallista yrittää ostaa tsolpideemin Internetissä tai myyjät ulkopuolella Yhdysvalloissa. Lääkehoito jaettu Internet myynti voi sisältää vaarallisia ainesosia, tai ei saa jakaa lisensoitu apteekista. Näytteitä tästä lääkettä ostetaan Internetistä on todettu sisältävän haloperidoli (Haldol®), joka on voimakas psykoosilääkkeen vaarallisia sivuvaikutuksia. Lisätietoja antavat Yhdysvaltain Food and Drug Administration (hallitus) tai käydä www.the government.gov/buyonlineguide.

Miten minun pitäisi ottaa zolpidem?

Toteutettava zolpidem täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tsolpideemia suurempia määriä tai pidempään kuin määrätty.

Lue kaikki potilastiedot, lääkitys oppaita, ja ohjekorttien annetaan sinulle. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Zolpidem voi olla tottumusta. Koskaan jakaa zolpidem toisen henkilön kanssa, varsinkin joku aiemmin lääkkeiden väärinkäyttöä tai riippuvuutta. Pidä lääkitys paikkaan, missä muut eivät pääse sitä. Myynnin tai lahjoittaa tätä lääkettä on vastoin lakia.

Suositeltu annokset tsolpideemia eivät ole samat miehillä ja naisilla, ja tämä lääke ei ole hyväksytty käytettäväksi lapsilla. Väärinkäyttö tämä lääkitys voi aiheuttaa vaarallisia sivuvaikutuksia.

Älä ota Ambien, Edluar tai Zolpimist jos sinulla ei ole täyttä 7-8 tuntia nukkua ennen kuin jälleen aktiivinen.

Älä ota Intermezzo keski-of-the-iltana unettomuus ellet ole 4 tuntia unta aikaa ennen kuin aktiivinen.

Zolpidem on lyhytaikaiseen käyttöön. Kerro lääkärille, jos unettomuus oireet eivät parane, tai jos ne pahenevat, kun käytät tätä lääkitystä 7-10 yötä peräkkäin. Älä ota zolpidem yli 4 tai 5 viikon ajan ilman lääkärin ohjeita.

Älä lopeta zolpidem äkillisesti pitkäaikaisen käytön, tai voit olla epämiellyttäviä vieroitusoireita. Kysy lääkäriltä miten välttää vieroitusoireita, kun lopetat lääkkeen käyttämisen.

Unettomuus oireet voivat myös palata lopettamisen jälkeen tsolpideemiin. Nämä oireet saattavat näyttää olevan jopa huonompi kuin ennen alkoi ottaa lääkettä. Soita lääkärillesi, jos et vielä pahentunut unettomuus muutaman ensimmäisen yön ottamatta tsolpideemiin.

Älä murskata, pureskella tai rikkoa Ambien CR tabletti. Nielemään pilleri koko.

Älä niele Edluar tai Intermezzo tabletti kokonaisena. Pane tabletti kielen alle ja anna sen liueta suussa ilman vettä.

Suihkuta Zolpimist suoraan suuhun yli kielen. Prime spray ennen ensimmäistä käyttöä pumppaamalla 5 testi sumutetta ilmaan, pois kasvosi. Prime spray 1 testi spray jos sitä ei ole käytetty yli 14 päivää.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta. Ei saa jäätyä. Pidä Zolpimist pullo pystyasennossa kun sitä ei käytetä.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Koska tsolpideemia toteuttaa ainoastaan ​​nukkumaan mennessä tarvittaessa et todennäköisesti unohda annoksen.

 Yliannostus tsolpideemin voi olla hengenvaarallinen, varsinkin kun se otetaan yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta.

Mitä pitäisi välttää ottaen zolpidem?

Yliannostus oireita voivat olla uneliaisuus, sekavuus, pinnallinen hengitys, tunne pyörryttää, pyörtyminen tai koomaan.

Zolpidem voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Voit silti uneliaisuutta aamulla otettuaan zolpidem, varsinkin jos ottaa laajennettu versio tabletin, tai jos olet nainen. Odota, kunnes olet täysin hereillä ennen ajamista, käyttää koneita, ohjaajan lentokoneessa, tai tehdä mitään, joka vaatii teitä olemaan hereillä ja valpas.

Huimausta tai vaikeaa uneliaisuutta voi aiheuttaa kaatumisia, onnettomuuksia tai vakavia vammoja.

Zolpidem sivuvaikutuksia

Vältä zolpidem matkoilla, kuten nukkumaan lentokoneessa. Saatat herätetään, ennen kuin vaikutukset lääkkeen ovat kuluneet pois. Muistinmenetys (muistamattomuus) on yleisempää, jos et saa täyttä 7-8 tuntia unta ottamisen jälkeen tsolpideemiin.

Älä ota tätä lääkettä, jos olet nauttinut alkoholia päivän aikana tai juuri ennen nukkumaanmenoa.

Zolpidem voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion. Lopeta lääkkeen ja hakeudu ensiapuun jos sinulla esiintyy allergisen reaktion tsolpideemiin: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Ilmoita uusien tai pahenevat lääkärin kanssa, kuten masennus, ahdistus, aggressiivisuus, agitaatio, sekavuus, epätavalliset ajatukset, aistiharhat, muistihäiriöt, muutokset persoonallisuus, riskinotto, vähentynyt estoja, ei pelkoa vaaran, tai ajatuksia itsemurhan tai vahingoittaa itseäsi.

Lopeta zolpidem ja kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

rintakipu, nopea tai epäsäännöllinen syke, tunne hengästyneenä

hengitysvaikeuksia tai nielemisvaikeuksia; tai

tunne, kuten voisivat kulkea ulos.

Yhteinen zolpidem haittavaikutuksia ovat

päivällä uneliaisuus, huimaus, heikotus, tunne “huumattu” tai pyörryttää

väsymys, koordinaatiokyvyn menetys

nenän tukkoisuus, suun kuivuminen, nenän tai kurkun ärsytys

pahoinvointi, ummetus, ripuli, vatsavaivat; tai

päänsärky, lihaskipu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Tavanomainen aikuisen annos Insomnia

Käytä pienintä annosta mahdollista minimoida seuraavana päivänä heikentynyt toimia, jotka edellyttävät täyttä valppautta .; Sillä lyhytaikaiseen hoitoon unettomuuden tyypillistä vaikeuksia nukkua aloittamista; -IMMEDIATE Vapautuvaa tablettia; 5 mg (naiset) tai 5 10 mg (miehet) suun kautta kerran vuorokaudessa juuri ennen nukkumaanmenoa; Enimmäisannos: 10 mg suun kautta päivittäin; -SUBLINGUAL Elokuva; EDLUAR (R); 5 mg (naiset) tai 5 10 mg (miehet) asetetaan kielen alle hajota kerran päivässä välittömästi ennen nukkumaanmenoa kanssa vähintään 7-8 tuntia jäljellä ennen suunniteltua heräämisen .; -Jos 5 mg: n annos ei tehoa, annosta voidaan nostaa 10 mg .; -ORAL SPRAY; 5 mg (naiset) tai 5 10 mg (miehet) suun kautta kerran vuorokaudessa juuri ennen nukkumaanmenoa; Enimmäisannos: 10 mg suun kautta päivittäin; HUOMAUTUKSET; -The Suositeltava kesto zolpidem hoito on yleensä 7-10 päivää .; -The Resoribletti ei saa niellä tai ottaa vettä .; -Jokainen Mitatusta painallus (yksi suihke) on tsolpideemitartraatin suun spray antaa 5 mg tsolpideemin .; Unettomuus tyypillistä vaikeuksia nukahtamista ja / tai unen huolto (mitattuna herätysajan jälkeen nukahtamista); Kalvojatkeellinen vapautuvaa tablettia; Alkuannos; 6,25 mg (naiset) tai 6,25-12,5 mg (miehet) suun kautta kerran vuorokaudessa juuri ennen nukkumaanmenoa; Suurin annos: 12,5 mg suun kautta kerran vuorokaudessa juuri ennen nukkumaanmenoa; HUOMAUTUKSET; -Jos 6,25 mg: n annos ei tehoa, annosta voidaan nostaa 12,5 mg .; Käytettäväksi tarvitaan unettomuuden hoitoon, kun keski-of-the-iltana herääminen seuraa vaikeuksia palauttamalla nukkua, jos potilaalla on vähintään 4 tuntia ennen nukkumaanmenoa jäljellä ennen suunniteltua aikaa herääminen; Resoribletit; -INTERMEZZO (R); Suositeltu ja enimmäisannos; 1,75 mg (naiset) tai 3,5 mg (miehet) SL vain kerran per yö; HUOMAUTUKSET; -Intermezzo (R) tulisi ottaa sängyssä kun potilas herää keskellä yötä ja on vaikea palaamassa nukkumaan. Laita kielen alle ja anna hajota täydellisesti ennen nielemistä. Tablettia ei saa niellä kokonaisena eikä ruoan kanssa tai heti aterian jälkeen .; -Poista Pussista juuri ennen annostelua.

Tavanomainen Geriatric annos Insomnia

Sillä lyhytaikaiseen hoitoon unettomuuden tyypillistä vaikeuksia nukkua aloittamista; -IMMEDIATE Vapautuvaa tablettia, suun spray, ja EDLUAR (R) resoriblettia; Suositeltava annos; 5 mg suun kautta kerran vuorokaudessa juuri ennen nukkumaanmenoa; Unettomuus tyypillistä vaikeuksia nukahtamista ja / tai unen huolto (mitattuna herätysajan jälkeen nukahtamista); Kalvojatkeellinen vapautuvaa tablettia; Suositeltava annos; 6,25 mg suun kautta kerran vuorokaudessa juuri ennen nukkumaanmenoa; Käytettäväksi tarvitaan unettomuuden hoitoon, kun keski-of-the-iltana herääminen seuraa vaikeuksia palauttamalla nukkua, jos potilaalla on vähintään 4 tuntia ennen nukkumaanmenoa jäljellä ennen suunniteltua aikaa herääminen; -INTERMEZZO (R) resoriblettia; Suositeltu ja enimmäisannos; Miesten ja naisten yli 65-vuotiaat: 1,75 mg SL otetaan vain kerran per yö, jos potilaalla on vähintään 4 tuntia ennen nukkumaanmenoa jäljellä ennen suunniteltua aikaa valveilla.

Saatat tarvita pienemmän annoksen zolpidem jos otat muita lääkkeitä, jotka aiheuttaa väsymystä tai hidastaa hengitystä (kuten kylmä lääkettä, kipulääkitys, lihasrelaksantit, ja lääke masennuksen, ahdistuneisuuden, tai kouristuksia). Kerro lääkärille, jos parhaillaan jotakin näistä lääkkeistä.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa zolpidem, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

Zolpidem annosteluohjeitten

10.03.2016-02-01, 12:42:30

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat zolpidem?

zolpidem

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu 4 Jotkut väärinkäytön mahdollisuus

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Unettomuus melatoniinia, loratsepaami, amitriptyliini, Ambien, Ativania, difenhydramiini, tematsepaamin, doxepin, Elavil, Lunesta, Restoril, eszopiclone, Belsomra, Sonata, Rozerem, triatsolaami, tsaleplonin, Silenor, Halcion, doksyyliamiini, Dalmane, Ramelteon, 5-HTP, Parasetamoli PM, estatsolaami