ymmärtäminen rakkuloita – perusasiat

Useimmat rakkuloita tapahtuu ärsytystä tai muita vaurioita ihoa jotain elimistön ulkopuolella, kuten kenkä. Jotkut sairaudet voivat tehdä rakkuloita.

Yksi läpipainopakkaus on tavallisesti kitkaa tai palovamman, tyypillisesti käsissä tai jaloissa.

Lue lisää rakkuloita

Perusasiat

oireet

hoito

Rakkuloita koko elin voi olla merkki vakavasta, hengenvaarallinen diseas; ota yhteyttä lääkäriin.

Rakkuloita aiheuttavat useita asioita

Kitka: Blisters voi tapahtua, kun jotain hankaa ihoa, esimerkiksi väline kädensijan vasten käsin tai uuden kenkäparin vastaan ​​nilkan. Toisin varpaille ja kovettumia, jotka kehittävät pitkittyneestä hankaus, kitka rakkuloita tulevat lyhyt, voimakas hankaus pienellä alueella.

Burns: Flames, höyryä tai kuumaa pintaa koskettaessaan voi aiheuttaa rakkuloita, kuten tölkin vakava auringon polttama tai säteilyä.

Kylmä: Äärimmäinen kylmyys voi aiheuttaa rakkuloita. Esimerkiksi kun syylä on jäädytetty pois, läpipainopakkauksessa kasvaa.

Kosketus ärsyttävien tai allergeenien: Iho voi läpipainopakkaus, kun se tulee kosketuksiin joidenkin kemikaalien, kosmetiikka, ja monet kasvi allergeeneja. Tätä kutsutaan ärsyttävä tai allergista kosketusihottumaa.

Lääkereaktiot: Monet ihmiset kehittävät rakkuloita reaktiona käyttämällä tiettyjä lääkkeitä. Ennen määräämistä mitään uusia lääkkeitä, lääkärin tulisi kysyä mitään lääkereaktiot olet ollut menneisyydessä. Jos kehittää blisteri ollessaan lääkityksen, ota yhteyttä lääkäriin.

Autoimmuunisairaudet: Kolme sairaudet immuunijärjestelmän aiheuttaa yleisesti rakkuloita

Infektio: Läpipainopakkaukset ovat yleinen oire monien infektiotaudit, kuten vesirokko, huuliherpes, vyöruusu, ja ihon infektio nimeltä märkärupi.

Geenit: On harvinaisia ​​geneettisiä sairauksia, jotka aiheuttavat iho on herkkä ja siihen muodostuu rakkuloita.

LÄHDE; Academy of Family Physicians; Urheilulääketiede.

Maksimoi ihonhoitotuotteet rutiini näyttää nuoremmalta nyt.

Näyttää hyvältä Joka Phot; Miten hoitaa Kuiva, Red Ski; Yllättävää tapoja vähentää ryppyjä; Karkottaa Laukut Under Your Eyes