ymmärtäminen kuppa – diagnosointiin ja hoitoon

Kuppa diagnosoidaan yleensä verikokeella, joskus yhdessä tutkimista vaurioita. Heti infektion jälkeen, keho tuottaa infektion torjuntaan vasta-aineita, jotka voidaan havaita edullinen verikoe. Nämä vasta-aineet voivat pysyä veressä kuukausia tai vuosia tartunnan jälkeen. On vaikea kertoa siitä verikoe kuinka kauan potilas on voinut kuppa. Jokainen raskaana olevan naisen tulisi saada tätä verikoe otetaan riski taudin tarttumisen hänen sikiöön.

Jos huomataan ajoissa, kuppa voidaan parantaa antibiooteilla. Kerta-annos penisilliini on erittäin tehokas hoidettaessa alkuvaiheessa kuppa, ja antibiootti on myös melko tehokas (suurempia annoksia) hoidettaessa myöhemmissä vaiheissa taudin. Mutta jos tauti etenee kolmanteen vaiheeseen, saatat kärsiä pysyvää vahinkoa sydämestäsi tai hermostoon.

Jos olet allerginen penisilliinille, kerro lääkärille, ja luultavasti saat atsitromysiinin tai doksisykliini sijaan. Riippumatta hoidon, sinun edellyttävät seurantaa verikokeita säännöllisin väliajoin vähintään vuoden hoidon jälkeen.

Ihmiset, jotka saavat kuppa hoitoa on pidättäydyttävä sukupuoliyhteydessä uusien kumppanien kanssa, kunnes haavat ovat parantuneet. Kaikki seksikumppanit tarvitse ilmoittaa siitä infektio, jotta ne voidaan testata ja tarvittaessa käsitellään. Paikalliset terveystoimi voi auttaa ilmoittamalla kanssa.

Ei ole olemassa kotiin korjaustoimenpiteitä tai over-the-counter lääkkeitä, jotka paranna syfilis.

Käytä aina lateksikondomista seksin, varsinkin jos et ole toisiaan yksiavioinen, pitkäaikainen suhde. Kuitenkaan kondomit eivät anna täydellistä suojaa, koska kuppa haavaumat voivat joskus olla alueita, jotka eivät kuulu kondomia.

Pesu, virtsatessa, tai douching seksin jälkeen ei estä sukupuolitautien, kuten kuppa.