Ymmärtäminen Kohdunkaulan Muutokset: Health Guide for Women

Useimmat naiset, joilla on epänormaali kohdunkaulan seulontatutkimuksia ei ole kohdunkaulan syöpä. Useimmat ovat varhainen solumuutoksia, jotka voidaan seurata, koska ne usein mennä pois omasta – tai hoideta ajoissa, jotta ongelmia myöhemmin. On tärkeää saada seurantakäynnit, testejä tai hoitoa, terveydenhuollon tarjoaja neuvoo.

Voit myös käyttää tällä sivulla e-kirjan tai PDF. Näiden tietojen avulla voit keskustella lääkärisi jälkeen epänormaali kohdunkaulan syövän seulonnan tulos. Jos sinulla on kysyttävää kohdunkaulansyövän seulontaan, voit ottaa yhteyttä National Cancer Institute.

Lääkärini kertoi minulle, että joidenkin HPV aiheuttaa kohdunkaulan syöpää, sekä muiden syöpien, vaikka jotkut kurkun syövät.

HPV ovat ryhmä liittyvän virusten, joista osa leviävät sukupuoliyhteydessä ja voivat aiheuttaa syöpää, kuten kohdunkaulan syöpää. Tässä muutamia perustietoja HPV

Useimmat HPV-infektioita, vaikka korkean riskin tyyppejä, mene pois omasta aiheuttamatta ongelmia. Ne taistelivat pois kehon immuunijärjestelmää. Kuitenkin joskus infektiot korkean riskin HPV-tyypit eivät katoa. Kun korkean riskin HPV-infektio kohdunkaulan soluissa kestää useita vuosia, solut voivat tulla epänormaalia. Nämä muutokset voivat pahentua ajan myötä ja saattaa tulla kohdunkaulan syöpä. Vaikka tällä hetkellä ei ole oikea tapa kohdella HPV-infektion, kohdunkaulan syöpä voidaan estää havaitsemalla ja poistamalla epänormaali kohdunkaulan soluissa ennen kuin ne tulevat syöpä.

Tupakointi voi lisätä riskiä, ​​että HPV-infektio jatkuu ja kehittyy kohdunkaulan syöpä. Joten jos tupakoit ja on normaalista poikkeava Papa tai HPV testitulos, on erityisen tärkeää lopettaa tupakointi.

HPV-infektiot ovat yleisiä. Useimmat ihmiset, jotka ovat seksuaalisesti aktiivisia on HPV-infektio jossain vaiheessa ja koskaan tiedä sitä. HPV-infektioita voi levitä ihon-to-ihokosketus, kuten emättimen, peräaukon ja suuseksiä. Vaikka kondomit voivat pienentää riskiä HPV-infektio, ne eivät suojaa niitä kokonaan.

On olemassa monenlaisia ​​sukupuolitautien Human Papillomavirukset (HPV)

Papa-koe ja HPV testi ovat kohdunkaulansyövän seulonta testeissä. Seulonta keinot tarkistaa tautien ennen olemassa oireita. Naiset tarvitsevat kohdunkaulan syövän seulontaa, vaikka he tuntevat hyvin. Seulonta voi auttaa löytämään muutokset kohdunkaulan soluissa, joten voit saada asianmukainen seuranta ja hoito voi olla tarpeen, pysyä terveenä.

Seulontatutkimukset voi auttaa löytämään solumuutoksia kohdunkaulassa alussa. Joskus nämä muutokset voivat kehittyä syöväksi, jos niitä ei ole käsitelty.

Papa-koe (kutsutaan myös Papa) toteaa kohdunkaulan solumuutoksia, jotka saattavat muuttua kohdunkaulan syöpä. Se voi myös havaita kohdunkaulan syövän soluja. Papa-koe joskus löytää olosuhteet, kuten infektio tai tulehdus, jotka eivät ole syöpää.

Ihmisen papilloomavirus (HPV) testi voi löytää tartunnan kanssa HPV jotka voivat aiheuttaa syöpää.

Cotesting tarkoittaa, että Papa-testin ja HPV-testi tehdään samanaikaisesti.

Kohdunkaula on osa naisen sukuelimiin. Se on alempi, kapea pää kohtu, joka johtaa emättimen, kuten on esitetty yllä olevassa kuvassa. Kohdunkaula avautuu synnytyksen aikana, jotta vauvan kulkea.

Kohdunkaulan syövän testit ovat yleensä tehneet aikana lantion tentti. Tänä tentti, makaat takaisin tentti taulukko, taivuta polvet, ja laittaa jalkansa jalustimiin. Terveydenhuollon tarjoaja varovasti avautuu emättimeen tähystimellä nähdä kohdunkaula. Pehmeä, kapea harjalla tai lastalla käytetään keräämään pieni näyte solujen kohdunkaula.

Otos kohdunkaulasta lähetetään laboratorioon ja tarkistetaan mitään epänormaalia kohdunkaulan soluissa. Samasta näytteestä voidaan tarkistaa myös HPV, ja HPV-testi. Kun molemmat Papa-testin ja HPV testi tehdään, tätä kutsutaan cotesting.

Lantion tentti sisältää enemmän kuin vain näytteenotto Papa ja / tai HPV-testi. Terveydenhuollon tarjoaja tarkastaa myös koko, muoto ja sijainti kohtu ja munasarjat ja tuntea kokkareet tai kystat. Peräsuolen voidaan myös tarkastaa kokkareita tai epänormaali alueilla. Useimmat terveydenhuollon tarjoajat kertoo mitä odottaa jokaisessa vaiheessa tentti, joten voit olla kotonaan. Kun puhut terveydenhuollon tarjoaja, voit myös pyytää testata sukupuolitaudeista (sukupuolitaudeilta).

Lääkäreiden toimistot, klinikoita, ja terveyskeskusten tarjoavat Papa ja HPV testit. Monet naiset saavat nämä testit heidän ob / naistentaudit (synnytysoppi / gynekologia) lääkäreitä. Jos sinulla ei ole lääkäri näet säännöllisesti löydät klinikka lähellä, että on kohdunkaulan syövän seulontaa ottamalla yhteyttä

Kysy terveydenhuollon tarjoaja

Terveydenhuollon tarjoaja voi kysyä

Kysy terveydenhuollon tarjoaja

Kohdunkaulan suositukset on hiljattain päivitetty Yhdysvaltain Preventive Services Task Force (USPSTF) ja muut organisaatiot, jotka perustuvat

Keskustele terveydenhuollon tarjoaja selvittää, miten usein saada kohdunkaulan syövän seulontaan. Ohjeissa on hiljattain muuttanut.

Keskustele terveydenhuollon tarjoaja noin milloin aloittaa seulonta, kuinka usein seuloa, ja mitä seulontatestin olla. Nämä iät ja ajat välillä seulonnat koske useimmat naiset, kunhan niillä on normaalit testitulokset. Ohjeita ei sovelleta naisiin, joilla tiettyjä sairauksia. Katso Poikkeukset suuntaviivojen osio on luettelo näistä tiloista.

Omat potilaat, jotka ovat yli 30-vuotiaat voivat saada sekä Papa ja HPV testit yhdessä. Tätä kutsutaan cotesting. Se tarkoittaa, että ne voivat olla tarpeen vain seuloa 5 vuoden välein, niin kauan kuin niiden testitulokset ovat normaaleja.

Riippuen sairaushistoria, terveydenhuollon tarjoaja voi suositella enemmän tai harvemmin seulontaan.

Useammin seulonta voidaan suositella naisille, jotka

Seulonta ei tarvita naisille, jotka

Papa-testin tulokset osoittavat, jos kohdunkaulan solut ovat normaaleja tai epänormaaleja. Papa-koe voi myös palata hyväksyttävänä. Seuraavat vaiheet voivat sisältää

Tarvitsetko apua ymmärtämiseen testitulokset? Kysy terveydenhuollon tarjoaja mitkä testitulokset tarkoittavat ja mitä pitäisi tehdä seuraavaksi.

Papa-testin tulokset yleensä tulevat takaisin laboratorioon noin 1-3 viikkoa. Voit saada kirjeen tai puhelun terveydenhuollon tarjoaja. Jos et kuule palveluntarjoajalta, soittaa ja kysyä testitulokset. Kysyä mitään seurantakäyntejä tai testit saatat tarvita.

Epätyypilliset okasolujen määrittelemättömiä merkitys

ASC-US on yleisin poikkeava Papa-testin löydös. Se tarkoittaa, että jotkin solut eivät näytä täysin normaalia, mutta se ei ole selvää, jos muutokset johtuvat HPV-infektio. Muita asioita voi aiheuttaa solujen näyttää epänormaalia, kuten ärsytystä, jotkut infektiot, kuten hiivatulehdus, kasvaimet, kuten polyypit tai kystat, jotka ovat hyvänlaatuisia (ei syöpä), ja muutokset hormoneja, jotka tapahtuvat raskauden aikana tai vaihdevuodet. Vaikka nämä asiat voivat tehdä kohdunkaulan soluissa näyttävät poikkeava, ne eivät liity syöpään.

Mahdolliset seuraavat vaiheet: HPV testi on yleensä tehty, tai Papa-testin voidaan toistaa 12 kuukautta.

Epätyypilliset Rauhas Cells

AGC tarkoittaa sitä, että jotkut rauhas solujen havaittiin jotka eivät näyttää normaalilta. Lisää testausta suositellaan yleensä.

Mahdolliset seuraavat vaiheet: Colposcopy ja biopsia kuvatulla tavalla Jatkotestauksen osassa.

Matala-luokan Squamous epiteelinsisäisen Vauriot

LSIL kutsutaan joskus lievä dysplasia se voidaan kutsua myös CIN 1. LSIL tarkoittaa, että matala-asteista muutoksia. LSIL muutokset johtuvat yleensä HPV-infektio. Vaikka muutokset saattavat mennä pois omasta, lisäkokeita tehdään yleensä selvittää, onko vakavampia muutoksia, jotka on käsiteltävä.

Mahdolliset seuraavat vaiheet: Colposcopy ja biopsia kuvatulla tavalla Jatkotestauksen osassa.

Epätyypilliset okasolujen, ei voida sulkea pois HSIL

ASC-H tarkoittaa sitä, että jotkut epänormaaleja squamous solujen havaittiin, että voi olla korkealaatuinen levyepiteelikarsinooma intraepiteliaalisia leesio (HSIL), vaikka se ei ole varmaa. Lisää testausta suositellaan.

Mahdolliset seuraavat vaiheet: Colposcopy ja biopsia kuvatulla tavalla Jatkotestauksen osassa.

High-Grade squamous epiteelinsisäisen Vauriot

HSIL kutsutaan joskus keskivaikea tai vaikea dysplasia. Sitä voidaan kutsua myös CIN 2, CIN 2/3 tai CIN 3. HSIL tarkoittaa, että on enemmän vakavia muutoksia kuin LSIL, kohdunkaulan soluissa. Nämä muutokset aiheuttavat HPV ja voi muuttua kohdunkaulan syöpä, jos ei hoideta.

Mahdolliset seuraavat vaiheet: Colposcopy ja biopsia kuvatulla tavalla Jatkotestauksen osassa.

Adenokarsinooma In Situ

AIS tarkoittaa sitä, että kehittyneen leesion (alue epänormaali kasvu) havaittiin rauhaskudoksen kohdunkaula. AIS vauriot voivat tulla syöpä (kohdunkaulan adenokarsinooma), jos ei hoideta.

Mahdolliset seuraavat vaiheet: Colposcopy ja biopsia kuvatulla tavalla Jatkotestauksen osassa.

Joskus kohdunkaulan syövän soluja (levyepiteelikarsinooma tai adenokarsinooma) löytyy. Kuitenkin naisille, jotka seulotaan säännöllisesti, se on hyvin harvinaista syöpäsolujen löytyy Papa testi. Voit oppia lisää kohdunkaulan syöpä, kuten lavastus ja hoitovaihtoehtoja on kohdunkaulan syövän hoito (®).

Mahdolliset seuraavat vaiheet: Colposcopy ja biopsia kuvatulla tavalla Jatkotestauksen osassa.

CIN kutsutaan myös CIN-muutos. Tämä tarkoittaa, että epänormaali solujen havaittiin pinnalla kohdunkaula. CIN johtuu yleensä tietyntyyppisten ihmisen papilloomaviruksen (HPV) ja on todettu, kun kohdunkaulan biopsia on tehty. CIN ei ole syöpä, mutta voi tulla syöpä ja levinnyt läheiseen normaalia kudosta, jos ei hoideta. Se arvostellaan asteikolla 1-3, sen perusteella, kuinka epänormaalit solut näyttävät mikroskoopilla ja kuinka paljon kohdunkaulan kudos on vaikuttanut. Esimerkiksi CIN 1 on hieman poikkeavia soluja ja on vähemmän todennäköisesti tulla syöpä kuin CIN 2 tai CIN 3.

Jos saat sekä Papa ja HPV-testi, tätä kutsutaan cotesting. Ohjeissa neuvotaan, että rutiini Pap ja HPV cotesting rajoitetaan vuotiailla naisilla 30 ja vanhemmat. Kuitenkin HPV testaus voidaan käyttää naisilla kaiken ikäisiä jälkeen epäselvä Papa-testin löydös ja auttaa terveydenhuollon tarjoaja onko tarkempaa arviointia tarvitaan.

Cotesting tulokset yleensä tulevat takaisin laboratorioon noin 1-3 viikkoa. Voit saada kirjeen tai puhelun terveydenhuollon tarjoaja. Jos et kuule palveluntarjoajalta, soittaa ja kysyä testitulokset. Kysyä mitään seurantakäyntejä tai testit saatat tarvita.

Lääkärini kertoi miten Papa-testin ja HPV-testi toimii. Hän vei aikaa auttaa minua ymmärtämään seuraavat vaiheet ja miksi minun tarvitsi ottaa ne.

Jos sekä Papa-testin ja HPV testitulokset ovat normaaleja, terveydenhuollon tarjoaja luultavasti kertoa teille, että voit odottaa 5 vuotta ennen seuraavaa cotest (Papa-ja HPV-testi).

Kun sekä Papa-testin ja HPV testitulokset ovat epänormaalit, tarvitset lisäkokeita ja mahdollisesti hoitoon. Ensimmäinen askel on yleensä colposcopy. Kolposkopia on tentti, jonka avulla terveydenhuollon tarjoaja ottaa tarkemmin kohdunkaula ja poistaa näytteen kohdunkaulan solujen patologi tutkii (biopsia). Näyte tarkastetaan mikroskoopilla ja taudin oireita. Tulosten perusteella, terveydenhuollon tarjoaja päättää lisätestejä tai hoitoa tarvitaan.

Viimeaikaiset tutkimustulokset osoittavat, että HPV-testin yksin on erittäin tehokas kohdunkaulansyövän seulonnan. FDA hyväksyi äskettäin tähän käyttöön. Tulevaisuudessa kohdunkaulan seulonnat voi ainoastaan ​​vaatia HPV testi sijasta cotest. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

Muista, että useimmat naiset epänormaali kohdunkaulan testituloksia ei ole syöpä. Kuitenkin, jos sinulla on epänormaali testituloksen, on tärkeää saada seurannan testejä ja / tai hoitoa, terveydenhuollon tarjoaja suosittelee. Mahdolliset seuraavat vaiheet ja hoitoja on lueteltu tässä osiossa auttaa sinua oppimaan enemmän ja puhua terveydenhuollon tarjoaja.

Lääkärini kertoi minulle, että poikkeava testitulos ei tarkoita, että on syöpä. Nyt oli helpottavaa kuulla.

Riippuen testituloksen, seuraavat vaiheet voivat sisältää

Jotkut epänormaali kohdunkaulan muutokset on poistettava, jotta ne eivät muuttuisi syöpä. Lääkäri puhua kanssanne mikä hoito suositellaan sinulle ja miksi. Kysymykset lopussa Tämän osan avulla voit puhua terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

Se oli rauhoittavaa puhua minun lääkäri. Hän auttoi minua ymmärtämään, mitä odottaa. Oli lohdullista oppia tämän jälkeen auttaisi minua.

HPV-rokotteiden suojaavat HPV-infektio sekä syöpien ja sukupuolielinten syyliä aiheuttamat HPV-infektio. On kolme HPV-rokotteisiin, Gardasil ®, Gardasil® 9, ja Cervarix ®. Nämä rokotteet ovat erittäin tehokkaita suojaamaan infektiota tärkein korkean riskin HPV-tyyppejä ja sairaudet ne aiheuttavat. Gardasil suojaa myös infektiota tyyppisiä alhaisen riskin HPV, jotka aiheuttavat 90% genitaalialueen syyliä.

Käy paikalliselle klinikalle tai soita lapsesi lääkärin oppia HPV-rokote voi suojata lapsesi.

Kolme rokotteet ovat

Gardasil® ja Gardasil® 9

Nämä rokotteet on hyväksytty estämiseksi

Cervarix®

Tämä rokote on hyväksytty estämiseksi

Koska nämä rokotteet eivät estä infektiota kaikkia HPV-tyypit, jotka voivat aiheuttaa kohdunkaulan syöpää, on tärkeää saada säännöllisiä kohdunkaulan syövän seulonnan vaikka on rokotettu. Lisäksi rokotteita ei käytetä hoitoon HPV-infektio, epänormaali kohdunkaulan soluissa, tai kohdunkaulan syöpä.

Missä iät olisi rokote annetaan ?; Rokotusta suositellaan lapsille, jotka ovat 11 tai 12 vuotta vanha. Sitä voidaan antaa iässä 9.

Kuinka monta annosta on annettava ?; Rokote annetaan kolmena annoksena yli 6 kuukauden ajan.

Mitä jos joku ei saada kaikki kolme annosta suositellulla iässä ?; Niille, jotka eivät täyttäneet kolmen annoksen sarja nuorempana, rokotus suositellaan myös naisilla ja miehillä jopa 26 vuotias.