Ylemmän ruoansulatuskanavan sarja

Ylä GI-sarjan

Mikä on ylemmän ruoansulatuskanavan (GI) sarja?

Mikä on ylemmän ruoansulatuskanavan (GI) sarja ?; Mikä on ruoansulatuskanavan yläosassa ?; Miksi ylemmän ruoansulatuskanavan sarja suoritetaan ?; Miten henkilö valmistella ylemmän ruoansulatuskanavan sarjan ?; Miten ylemmän ruoansulatuskanavan sarja suoritetaan ?; Mitä ihminen voi odottaa jälkeen ylemmän ruoansulatuskanavan sarjan ?; Mitä riskejä ylemmän ruoansulatuskanavan sarjan ?; Hakeudu Välitön hoito; Muistuttaa Muista;

Ylempi GI sarja, jota kutsutaan myös barium pääskynen käyttää röntgen- ja läpivalaisua auttamaan sellaisten ongelmien ratkaisemisessa ylemmän maha-suolikanavan. X ray on kuva luotu säteilyn ja tallennettu filmille tai tietokoneella. Läpivalaisu on eräänlaista x ray, joka mahdollistaa nähdä sisäelimiin ja niiden liike videomonitori. Jotta ylemmän maha-suolikanavan enemmän näkyvissä x ray, terveydenhuollon tarjoaja täyttää henkilön ylemmän maha-suolikanavan kanssa liitumaisen nestettä nimeltä barium. Nämä kaksi ylempää GI-sarjan

Ylempi maha-suolikanavan on ensimmäinen osa ruoansulatuskanavasta, joka sisältää sarjan onttoja elimiä liittyi pitkä, kiertämällä putki suusta peräaukkoon-1 tuuman pituinen aukko, jonka kautta jakkara poistuu elimistöstä. Ylempi maha-suolikanavan sisältää suun, ruokatorven, mahalaukun, pohjukaissuolen, ja ohutsuolessa. Pohjukaissuolen on ensimmäinen osa ohutsuolesta.

Ylempi maha-suolikanavan

Mikä on ruoansulatuskanavan yläosassa?

Ruokatorven kuljettaa ruokaa ja nesteiden suusta vatsaan. Lihasvoima kerrokset ruokatorven tavallisesti puristuksiin yhdessä sekä ylä- että alapäästään lihaksia kutsutaan sphincters. Kun henkilö nielee, sphincters rentoutua antaa ruokaa tai juomaa syöttö suusta vatsaan. Lihakset sulje nopeasti estämään ruoan tai juoman vuotaminen ulos mahan takaisin ruokatorveen. Tämä prosessi on automaattinen ja ihmiset eivät yleensä ole tietoisia siitä, vaikka ihmiset joskus tuntuu ruokaa heidän ruokatorveen, kun he nielemään jotain liian suuri, yrittää syödä liian nopeasti, tai juoda hyvin kuuma tai kylmä nesteitä.

standardi barium ylempi GI sarja, joka käyttää vain barium testin aikana; kaksinkertaisen kontrastin ylemmän GI-sarja, joka käyttää yhdistelmää ilmaa ja barium luoda yksityiskohtaisemman kuvan vatsaontelon

Vatsa hitaasti pumput elintarvike- ja nesteiden ohutsuoleen, joka imee tarvittavat ravinteet. Keho sulattaa ruokaa käyttäen liikettä lihaksia ruoansulatuskanavasta yhdessä vapauttaa hormoneja ja entsyymejä.

vatsakipu; pahoinvointi ja oksentelu; nielemisvaikeuksia; selittämätön laihtuminen

Ylempi GI sarja voi auttaa diagnosoimaan syyn

Ylempi GI-sarja voi myös näyttää

epänormaali kasvaimet .; ruokatorven laskimolaajentumia-epänormaalia, laajentuneen suonet alaosassa ruokatorven .; ruokatorven refluksitauti, joka syntyy, kun mahan sisältö virtaa takaisin ylös ruokatorveen .; hiatal tyrä, tai kun yläosa mahassa luistaa läpi kalvon ja siirtyy ylös rinnassa. Kalvo on lihas seinä, joka erottaa mahassa rinnasta .; tulehdus tai turvotus, ja maha-suolikanavan .; arvet tai ahtaumat-epänormaali kaventuminen aukkojen kehon .; haavaumat-haavoja mahalaukun tai suolen limakalvon.

juttelee terveydenhuollon tarjoaja; clearing ylemmän maha-suolikanavan

Henkilö valmistautuu ylemmän GI-sarjan

Puhut terveydenhuollon tarjoaja. Henkilö tulee puhua hänen terveydenhuollon tarjoaja

Naisten pitäisi antaa heidän terveydenhuollon tarjoaja tietää, jos ne voivat olla raskaana, jotta vältetään mahdolliset riskit sikiöön. Terveydenhuollon tarjoaja ryhtyy erityisiä varotoimia minimoimiseksi säteilyaltistuksen, tai hän voi ehdottaa eri menettelyä.

Tyhjentäminen ylemmän maha-suolikanavan. Tämä menettely käyttää röntgenkuvia tutkia ylemmän maha-suolikanavan menettelyn aikana. X ray voi näyttää limakalvon elinten selvästi, jos ruokaa tai juomaa sisällä ylemmän maha-suolikanavan. Varmistaakseen ylempi ruoansulatuskanavasta on selvää, terveydenhuollon tarjoajat yleensä neuvoo ihmisiä ei syödä, juo, tupakoi tai pureskella purukumia aikana 8 tuntia ennen menettelyn.

Miksi ylemmän ruoansulatuskanavan sarja suoritetaan?

X-ray teknikon ja radiologi-lääkäri, joka on erikoistunut lääketieteellisen kuvantamisen-suorittavat ylemmän GI-sarja sairaalassa tai avohoidossa keskus. Henkilö ei tarvitse anestesian. Menettely kestää yleensä noin 2 tuntia. Jos barium liikkuu hitaasti läpi ohutsuolen, testi voi kestää jopa 5 tuntia.

Testiä varten

Jos henkilö on kaksinkertainen kontrasti tutkimus, hän nielee kaasua muodostava kiteitä, jotka aktivoivat kun ne sekoittuvat barium. Kaasu laajenee barium-pinnoitettu vatsaan, täyttäen sen ilmaa ja altistaa tarkempia yksityiskohtia ylemmän maha-suolikanavan limakalvon. Teknikko vie ylimääräistä röntgensäteet.

Sen jälkeen ylempi GI sarja, henkilö voi odottaa seuraavia

Henkilö huolella ja noudata vastuuvapauden ohjeita, jotka selitetään miten huuhtele loput barium ruoansulatuskanavasta. Radiologin tulkitsee kuvat ja lähettää raportin havainnoista henkilön terveydenhuollon tarjoaja.

Riskit ylemmän GI sarja sisältää

Säteilyaltistus voi aiheuttaa syöpää, vaikka taso säteilyaltistuksen joka johtaa syöpää, on tuntematon. Terveydenhuollon tarjoajat arvioida syöpäriskiä tämän tyyppinen testi on pieni.

Ihmiset, jotka ovat jokin seuraavista oireista jälkeen ylemmän GI-sarja tulee hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon

Miten henkilö valmistella ylemmän ruoansulatuskanavan sarjan?

sairaudet hänellä on; kaikki määrätty ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja ja ravintolisiä hän ottaa

henkilö seisoo tai istuu edessä x-ray koneen ja juomien barium, joka peittää limakalvon ylemmän maha-suolikanavan; henkilö sijaitsee x-ray pöydän ja radiologin kellot barium kulkea ruoansulatuskanavasta on x säteitä ja läpivalaisua; teknikko voi painaa vatsan-alueen välillä rintakehän ja lantion-tai pyydä vaihtamaan paikalle täysin takki ylemmän maha-suolikanavan kanssa barium

turvotus tai pahoinvointi lyhyen aikaa toimenpiteen jälkeen; Jatka useimmat normaaliin toimintaan lähdettyään sairaalasta tai avohoidon keskelle; barium ruuansulatuskanavassa, joka aiheuttaa uloste on valkoinen tai vaalea useita päiviä sen jälkeen, kun menettely

ummetus päässä barium-yleisin komplikaatio ylemmän GI-sarja .; allerginen reaktio barium tai aromin barium .; suolen tukkeuma-osittainen tai täydellinen tukkeutuminen pieniä tai paksusuolen. Vaikka harvinainen, suolitukos voi olla hengenvaarallinen tila, joka vaatii kiireellisen sairaanhoidon.

jättäminen Suolen 2 päivän kuluessa menettelyn; kuume; kyvyttömyys siirtää kaasua; vaikea vatsakipu; vaikea ummetus

Miten ylemmän ruoansulatuskanavan sarja suoritetaan?

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

standardi barium ylempi GI sarja, joka käyttää vain barium testin aikana; kaksinkertaisen kontrastin ylemmän GI-sarja, joka käyttää yhdistelmää ilmaa ja barium luoda yksityiskohtaisemman kuvan vatsaontelon

vatsakipu; pahoinvointi ja oksentelu; nielemisvaikeuksia; selittämätön laihtuminen

turvotus tai pahoinvointi lyhyen aikaa toimenpiteen jälkeen; Jatka useimmat normaaliin toimintaan lähdettyään sairaalasta tai avohoidon keskelle; barium ruuansulatuskanavassa, joka aiheuttaa uloste on valkoinen tai vaalea useita päiviä sen jälkeen, kun menettely

jättäminen Suolen 2 päivän kuluessa menettelyn; kuume; kyvyttömyys siirtää kaasua; vaikea vatsakipu; vaikea ummetus

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

Theernment kiittää; M. Brian Fennerty, M. D., Oregon Health and Science University

Mitä ihminen voi odottaa jälkeen ylemmän ruoansulatuskanavan sarjan?

Mitä riskejä ylemmän ruoansulatuskanavan sarjan?

may-14

Hakeudu Immediate Care

Muistuttaa Muista