xigduo xr: käyttötarkoituksiin, annostus & sivuvaikutukset

Mikä on Xigduo XR?

Xigduo XR käytetään yhdessä ruokavalion ja liikunnan tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Dapagliflotsiini ei hoitoon tyypin 1 diabetes.

Xigduo XR voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Et saa käyttää Xigduo XR jos sinulla on vaikea munuaissairaus, tai jos olet tilassa diabeettinen ketoasidoosi (soittaa lääkärin hoitoon insuliinilla). Xigduo XR ei hoitoon tyypin 1 diabetes.

Tärkeää tietoa

Jos tarvitset tahansa röntgen- tai CT käyttäen väriaine, jota ruiskutetaan laskimoon, sinun täytyy tilapäisesti lopettaa Xigduo XR.

Xigduo XR saattaa aiheuttaa vakavan maitohappoasidoosiksi kutsutun tilan. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos edes lieviä oireita, kuten: lihaskipua tai heikkous, tunnottomuus tai kylmän tunne käsiä ja jalkoja, hengitysvaikeuksia, vatsakipu, pahoinvointi oksentelu, hidas tai epätasainen syke, huimaus, tai tunne hyvin heikko tai väsynyt.

Et saa käyttää Xigduo XR jos olet allerginen dapagliflotsiini (Farxiga) tai metformiinia (Glucophage, Actoplus Met, Avandamet, Fortamet, Glucovance, Janumet, Jentadueto, Kazano, Kombiglyze, Metaglip, PrandiMet, Riomet), tai jos

vakava munuaissairaus

Ennen lääkkeen

virtsarakon syöpä; tai

jos olet tilassa diabeettinen ketoasidoosi (soittaa lääkärin hoitoon insuliinilla).

Jos tarvitset tahansa röntgen- tai CT käyttäen väriaine, jota ruiskutetaan laskimoon, sinun täytyy tilapäisesti lopettaa Xigduo XR.

Jotkut metformiinia kehittää vakava maitohappoasidoosiksi kutsuttu tila. Tämä voi olla todennäköisempää, jos sinulla on maksa- tai munuaissairaus, sydämen vajaatoiminta, vakava infektio, jos olet kuivattu, tai jos juot runsaasti alkoholia. Keskustele lääkärin kanssa riskiä.

Varmistaaksesi Xigduo XR on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

munuaissairaus

maksasairaus

alhainen verenpaine

historia virtsarakon syöpä

korkeat kolesteroliarvot

historia sydänkohtaus tai aivohalvaus

jos olet vähäsuolainen ruokavalio

jos ottaa verenpaineen lääketieteen; tai

jos olet 80 tai vanhempi ja munuaiset ei ole testattu.

Ei tiedetä, onko Xigduo XR vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskaaksi lääkkeen käyttämisen.

Ei tiedetä, onko dapagliflotsiini ja metformiinin joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää käyttäen Xigduo XR.

Xigduo XR ei ole hyväksytty käytettäväksi kaikille alle 18-vuotias.

Toteutettava Xigduo XR täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Lääkäri voi toisinaan muuttaa annoksen varmista, että saat parhaat tulokset. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Lääkäri voi suorittaa munuaisten toiminta ennen kuin aloitat Xigduo XR.

Miten minun pitäisi ottaa Xigduo XR?

Ota Xigduo XR ruoan kanssa estää vatsavaivoja.

Verensokerisi on tarkastettava usein, ja voit joutua muita verikokeisiin lääkärin vastaanotolla.

Älä murskata, pureskella tai katkaista laajennettu-release Xigduo XR tabletti. Tabletti niellään kokonaisena.

Jos haluat nopeasti (stop syöminen) ennen leikkausta, kerro kirurgi etukäteen, että otat Xigduo XR. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen lyhyen aikaa.

Lääkäri saattaa olla otat ylimääräistä vitamiini B12, kun käytät Xigduo XR. Ota vain määrän B12-vitamiinin, jonka lääkäri on määrännyt.

Xigduo XR voi aiheuttaa positiivisia tuloksia tiettyjen laboratoriotesteissä glukoosin (sokerin) virtsassa. Kerro mitään lääkäri, joka käsittelee voit, että käytät dapagliflotsiini.

Alhainen verensokeri (hypoglykemia) voi tapahtua kaikille, jotka on diabetes. Oireita ovat päänsärky, nälkä, hikoilu, kalpea iho, ärtyneisyys, huimaus, epävarma, tai keskittymisvaikeuksia. Pidä aina mukana sokeria teille, jos sinulla on alhainen veren sokeria. Sokeri lähteitä ovat hedelmämehut, Hard Candy, keksejä, rusinoita, ja ei-ruokavalio sooda. Varmista, että perhe ja läheiset ystävät osaavat auttaa hätätilanteessa.

Jos sinulla on vaikea hypoglykemia ja voi syödä tai juoda, käytä Glukagoniruiskeella. Lääkäri voi määrätä glukagonin hätä injektiopakkaukseen ja kertoa, miten sitä käytetään.

Myös katsella merkkejä korkea verensokeri (hyperglykemia), kuten lisääntynyt jano, lisääntynyt virtsaamistarve, nälkä, suun kuivuminen, hedelmäinen pahanhajuinen hengitys, uneliaisuus, ihon kuivuminen, näön hämärtyminen, ja laihtuminen.

Tarkista verensokerisi huolellisesti kriisiaikoina, matka, sairauden, leikkauksen tai kiireellistä hoitoa voimakasta liikuntaa, tai jos juot alkoholia tai jätä aterioita. Nämä asiat voivat vaikuttaa glukoosipitoisuutta ja annosta tarpeet saattavat myös muuttua. Älä muuta annosta Xigduo XR tai annostusta ilman lääkärin ohjeita.

Soita lääkärillesi, jos sinulla on käynnissä oksentelua tai ripulia, tai jos hikoilu tavallista enemmän. Voit helposti kuivua hoidon aikana, mikä voi johtaa vakavasti alhainen verenpaine tai vakava elektrolyyttien epätasapaino.

Xigduo XR on vain osa hoito-ohjelma, joka voi sisältää myös ruokavalio, liikunta, painonhallinta, verensokerin, ja erityistä hoitoa. Noudata lääkärin ohjeita erittäin tarkasti.

Säilytä huoneenlämmössä, kosteudelta ja kuumuudelta.

Xigduo XR annosteluohjeitten

Tavanomainen aikuisen annos Xigduo XR varten tyypin 2 diabeteksen

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Yksilöllistää annos perustuu nykyiseen hoito; Ylläpitoannos: Ota suun kautta kerran päivässä, titrataan vähitellen perustuu tehokkuuteen ja siedettävyys; Suurin annos: dapagliflotsiini 10 mg-metformiinia 2000 mg päivässä; Comments; -Patients Ottaen ilta metformiiniannoksen XR pitää jättää niiden viimeisen annoksen ennen tätä lääkettä, ottamaan lääkkeen kerran vuorokaudessa aamulla aterian yhteydessä .; -Kun Käytetään yhdessä insuliinin tai insuliinin eritystä, pienempi annos insuliinin tai insuliinin eritystä voidaan katsoa vähentävän hypoglykemian .; Käyttö: lisänä ruokavalion ja liikunnan parantamaan glukoositasapainoa aikuisten tyypin 2 diabetes potilaille, joiden hoito Xigduo XR on sopiva.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Ota unohtunut annos heti kun muistat (muista ottaa lääke ruoan). Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Yliannostus metformiinin voi aiheuttaa maitohappoasidoosia. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos jokin näistä oireista maitohappoasidoosin: heikkous, lisäämällä uneliaisuus, hidas syke, palelu, lihaskipu, hengenahdistus, vatsakipu, pyörryttää, ja pyörtyminen.

Mitä pitäisi välttää ottaen Xigduo XR?

Älä juo alkoholia. Se alentaa veren sokeria ja saattaa lisätä maitohappoasidoosin riskiä hoidon aikana.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion Xigduo XR: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Varhainen maitohappoasidoosin oireista voi pahentua ajan myötä ja tämä ehto voi olla hengenvaarallinen. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos edes lieviä oireita: lihaskipua tai heikkous, tunnottomuus tai kylmän tunne käsiä ja jalkoja, hengitysvaikeuksia, vatsakipu, pahoinvointi oksentelu, hidas tai epätasainen syke, huimaus, tai tunne hyvin heikko tai väsynyt .

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

valoa otsikkona tunne, kuten ehkä häipyä

nestehukka oireet – tunne hyvin janoinen tai kuuma, ei pysty virtsaamaan, voimakas hikoilu, tai kuuma ja kuiva iho

ketoasidoosi (liiallista happamuutta veressä) – pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, sekavuus, epätavallinen uneliaisuutta tai hengitysvaikeuksia

merkkejä munuaisongelma – vähän tai ei lainkaan virtsaamista; kivulias tai vaikea virtsaaminen; turvotusta jalkojen tai nilkkojen; väsymystä tai hengenahdistusta

merkkejä virtsarakon tulehdus – kipu tai kirvely virtsatessa, virtsa, joka näyttää samea, kipu lantion tai taaksepäin; tai

merkkejä sukupuolielinten infektio (peniksen tai emättimen) – kipu, kirvely, kutina, ihottuma, punoitus, haju, tai eritettä.

Haittavaikutukset voivat olla todennäköisempiä iäkkäiden.

Yhteinen Xigduo XR haittavaikutuksia ovat

virtsarakon tulehdus tai sukupuolielinten infektio

päänsärky

pahoinvointi, oksentelu, ripuli; tai

kylmä oireita, kuten nenän tukkoisuus, aivastelu, kurkkukipu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät, ja ne alat tai lopetat hoidon aikana Xigduo XR, erityisesti

digoksiini (digitalis, Lanoxin)

diureetti tai “veden pilleri”

insuliini tai muu suullinen diabeteksen elämäntapaan

Xigduo XR sivuvaikutuksia

rifampisiinin

ritonaviiri; tai

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Xigduo XR?

Xigduo XR (dapagliflotsiini / metformiini)

takavarikko lääketiede – fenobarbitaali, fenytoiini.

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa dapagliflotsiini ja metformiinin, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

1.03.2016-04-19, 11:04:01.

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Diabetes, tyyppi 2 metformiini, aspartinsuliini, glipitsidi, Januvia, glimepiridi, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitatsoni, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemirin Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, Trulicity sitagliptiini Bydureon