vortioxetine (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Vortioxetine käytetään masennuksen hoitoon.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille vortioxetine lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta vortioxetine vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisesti hyponatremia (alhainen veren natriumpitoisuus), joka saattaa vaatia varovaisuutta saavilla vortioxetine.

Tabletti

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

allergiat

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

pediatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti hyötyä ehdon mahdollisimman paljon. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Muut vuorovaikutukset

Tätä lääkettä mukana lääkitystä oppaan. On erittäin tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tiedon. Muista kysyä lääkäriltä mitään et ymmärrä.

Muut sairaudet

Voit ottaa lääkkeen kanssa tai ilman ruokaa. Myös tätä lääkettä samaan aikaan joka päivä.

annostelu

Voit joutua ottamaan vortioxetine kuukauden tai kauemmin, ennen kuin alkaa tuntea paremmin.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja sallia muutoksia annosta ja vähentää sivuvaikutuksia.

Älä ota vortioxetine jos olet ottanut monoamiinioksidaasin (MAO) estäjä (kuten Eldepryl®, Marplan®, Nardil®, Parnate®), metyleenisininen tai linetsolidin viimeisen 2 viikon aikana. Älä aloita ottaen MAO-estäjän 21 päivän kuluessa lopettamisen vortioxetine. Jos et voi kehittyä sekavuus, agitaatio, levottomuus, äkillinen kuume, erittäin korkea verenpaine tai vakava kouristukset.

Vortioxetine voi aiheuttaa nuorten ja nuorten aikuisten puhallettava, ärtyneisyys, tai näyttää muita epänormaaleja käyttäytymismalleja. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Jotkut saattavat olla univaikeuksia, pahastua helposti, on iso energiankulutuksen kasvusta, tai alkaa toimia holtiton. Jos sinä tai hoitaja huomaa mitään näistä ei-toivottuja vaikutuksia, kerro heti lääkärille. Anna lääkäri tietää, jos sinä tai joku perheessäsi on kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressiivinen) tai on yrittänyt itsemurhaa.

Vortioxetine voi aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä jos yhdessä joidenkin muiden lääkkeiden kuten buspironi (BUSPARR), fentanyyli (Abstral®, Duragesic®), litium (Eskalith®, Lithobid®), tryptofaani, mäkikuisma, muita lääkkeitä masennukseen (kuten amitriptyliini, nortriptyliini) tai kipua tai migreeniä lääkkeet (esim ritsatriptaanin, sumatriptaanin, tramadoli, Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Tarkista lääkäriltä ennen muita lääkkeitä kanssa vortioxetine.

Tämä lääke saattaa lisätä verenvuodon ongelmia. Varmista, että lääkäri tietää, jos käytät myös muita lääkkeitä, jotka ohentavat verta, kuten aspiriinia, steroidiset tulehduslääkkeet, jota kutsutaan myös tulehduskipulääkkeiden (esim diklofenaakki, ibuprofeeni, naprokseeni, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®), tai varfariinin (Coumadin®, Jantoven®).

Hyponatremia (alhainen veren natriumpitoisuus) saattaa esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet sekavuus, keskittymisvaikeudet, päänsärky, muistihäiriöt, heikkous, ja horjumista.

Vastaamaton annos

Älä yhtäkkiä lopeta lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytössä ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä vähentää mahdollisuus ottaa vieroitusoireita, kuten päänsärkyä, lihasjännitys, mielialan vaihtelut, huimaus, nenän vuotaminen tai äkillinen vihanpurkaukset.

varastointi

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta. Älä aja tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista ennen kuin tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.