vitiligo oireita, syitä, hoitoja, valkoiset läiskät iholla, ja lisää

Vitiligo on sairaus, jossa valkoisia laikkuja kehittyy iholla. Mikä tahansa sijainti elin voi vaikuttaa ja useimmat ihmiset vitiligo on valkoisia laikkuja moniin kehon alueille.

Tartuntoja Cimex lectularius – yleisesti kutsutaan luteet – on tullut niin iso terveysongelma, että vuonna 2008, kongressi pidetään laskun rahoittaa lisääntynyt tarkastus hotellihuoneiden varten kammottava indeksoijat; Vaikka Bill ei läpäissyt, tietäen tosiasiat voi suojata käyttäjää joutumasta yöllinen, veri-ruokinta, punaruskea siivetön hyönteisiä, mittaus 1/10 2/10 tuumaa kooltaan; Hiljattain pidetyssä kokouksessa Academy of Dermatology Miami Beach, Fla., Albert …

Melaniini on pigmentti, joka antaa iholle sen ominaisen värin. Vitiligo johtuu menetys pigmentti ihossa, koska tuhoaminen pigmentin muodostavien solujen kutsutaan melanosyyttien. Tarkka syy tuhoamista näiden solujen ei tiedetä. Yksi mahdollinen selitys voisi olla, että elimistön immuunijärjestelmä tuhoaa soluja, kuten muissakin autoimmmuunitilojen. Vaikka vitiligo vaikuttaa kaikkiin rotuja yhtä, se on enemmän havaittavissa tummaihoinen ihmisiä.

Vitiligo vaikuttaa jopa 2% väestöstä, ja on arvioitu, että kaksi-viisi miljoonaa monet ihmiset maailmassa ovat kunnossa. Useimmissa tapauksissa, vitiligo kehittyy varhaisella iällä, vuotiaita 10 ja 30 vuotta. Yhdeksänkymmentä viisi prosenttia sairastuneista kehittyy häiriö ennen 40 vuoden ikää Sekä miehet että naiset ovat yhtä todennäköisesti kehittää vitiligo. Vitiligo voi ajaa perhe; ne, joiden suvussa vitiligo tai ennenaikaista graying hiukset on lisääntynyt riski kehittämistä varten vitiligo. Muita riskitekijöitä, jotka lisäävät oman mahdollisuuksia kehittää vitiligo ovat ottaa autoimmuunisairauksien, kuten autoimmuuni kilpirauhasen (Hashimoton).

Oireita vitiligo kuuluvat usein nopea pigmentti tappio useilla alueilla ihoa. Alkuperäinen ulkonäkö valkoisia laikkuja voi seurata vakaa ajan ilman etenemistä kunnossa. Myöhemmin, edelleen sykliä pigmentin menetys ja vakaus voidaan havaita. Vitiligo yleisesti vaikuttaa alueet iholla, jotka ovat alttiina auringon, kehon taittuu (kuten kainaloissa), aiemmat sivustot vahingon, alueilla ympäri myyrät, tai ympäröivillä alueilla kehon aukkoja. On harvinaista pigmentti palata, kun valkoisia laikkuja ovat kehittyneet. Vitiligo voi myös vaikuttaa silmäluomet ja hiukset.

Lääkäri voi yleensä tehdä diagnoosin vitiligo aikana fyysinen tentti. Ei ole tiedossa tapa estää tai parantaa vitiligo. Kuitenkin useita menetelmiä, mukaan lukien kosmetiikka, uudelleen pigmentti käyttäen UV-valoa, kortikosteroidien voiteet, pigmentinpuute vaikuta ihoalueille, ja ihonsiirtoa, voidaan parantaa ulkonäköä ihon vakava vitiligo.

LÄHDE

Academy of Dermatology.

Maksimoi ihonhoitotuotteet rutiini näyttää nuoremmalta nyt.

Näyttää hyvältä Joka Phot; Miten hoitaa Kuiva, Red Ski; Yllättävää tapoja vähentää ryppyjä; Karkottaa Laukut Under Your Eyes