vitiligo

vitiligo

Tämä julkaisu sisältää yleistä tietoa vitiligo. Yksittäiset kohdat kuvailla mikä vitiligo on, joka vaikuttaa, sen oireet, miten se on diagnosoitu, ja hoitovaihtoehtoja. Jos sinulla on kysyttävää, voit keskustella niistä teidän terveydenhuollon tarjoaja.

Vitiligo (vit-huonosti EYE-go) on pigmentti häiriö, jossa melanosyyttien (solut, jotka tekevät pigmentti) ihossa tuhotaan. Tämän seurauksena, valkoisia laikkuja näkyvät iholla eri puolilla kehoa. Vastaavia laikkuja myös näkyä sekä limakalvoille (kudokset, että linja sisällä suun ja nenän) ja verkkokalvon (sisäkerros silmämunan). Karva, joka kasvaa kärsivillä alueilla vitiligo joskus muuttuu valkoiseksi.

Syy vitiligo ei ole tiedossa, mutta lääkärit ja tutkijat ovat useita eri teorioita. On vahvaa näyttöä siitä, että ihmiset vitiligo perivät geenejä, jotka tekevät niistä alttiita depigmentation. Laajimmin hyväksytty näkemys on, että depigmentation ilmenee, koska vitiligo on autoimmuunisairaus-sairaus, jossa ihmisen immuunijärjestelmä reagoi vastaan ​​elimistön omia elimiä tai kudoksia. Ihmisten elinten tuottaa proteiineja, joita kutsutaan sytokiineja, että vitiligo, muuttamaan pigmenttiä tuottavia soluja ja aiheuttaa näiden solujen kuolemaan. Toisen teorian mukaan melanosyyttejä tuhota itsensä. Lopuksi, jotkut ihmiset ovat raportoineet, että yksittäinen tapahtuma, kuten auringon polttama tai ahdistusta laukaisi vitiligo; kuitenkin, nämä tapahtumat eivät ole tieteellisesti todistettu, koska syyt vitiligo.

Noin 0,5-1 prosenttia maailman väestöstä on vitiligo. Keski-ikä puhkeamista on keski-luvulle, mutta se voi esiintyä missä iässä tahansa. Häiriö vaikuttaa molempien sukupuolten ja kaikkien rotujen yhtä; se on kuitenkin selvemmin ihmisten kanssa tumma iho.

Vitiligo näyttää olevan jonkin verran yleisempää henkilöillä tiettyjä autoimmuunisairauksia, kuten kilpirauhasen liikatoimintaa (kilpirauhasen liikatoiminta), lisämunuaisen kuoren vajaatoiminta (lisämunuaisen ei tuota tarpeeksi hormoni kortikosteroidi), hiustenlähtö areata (laikkuja kaljuuntuminen), ja turmiollinen anemia (alhainen punasolujen aiheuttama vika Elimistö B 12-vitamiinin). Tutkijat eivät tiedä syytä yhdistyksen välillä vitiligo ja näiden autoimmuunisairauksia. Kuitenkin useimmat ihmiset vitiligo ei ole muita autoimmuunisairaus.

Vitiligo joskus kulkee perheissä. Vanhempien lasten häiriö ovat todennäköisesti kehittää vitiligo. Kuitenkin useimmat lapset eivät saa vitiligo vaikka vanhempi on se, ja useimmat ihmiset vitiligo ei ole suvussa häiriö.

Ihmiset, jotka kehittävät vitiligo yleensä ensimmäinen ilmoitus valkoisia laikkuja (depigmentation) iholle. Nämä paikkaukset ovat yleisesti löytyy auringon altistuneet alueet kehon, kuten käsien, jalkojen, käsivarsien, kasvojen ja huulten. Muita yleisiä alueita valkoisia laikkuja näkyvän ovat kainaloihin ja nivusiin ja suun ympärillä, silmiin, sieraimiin, navan, sukuelinten ja peräsuolen.

Vitiligo yleensä esiintyy yksi kolmesta malleja

Focal malli -depigmentation rajoittaa yhteen tai vain muutamia alueita.

Segmentaalinen kuvio -depigmented laikkuja, jotka kehittävät toisella puolella kehoa vain.

Yleistynyt kuvio -the yleisin malli. Pigmentinpoisto tapahtuu symmetrisesti molemmilla puolilla kehoa.

Sen lisäksi valkoisia läiskiä iholla, ihmiset vitiligo voi olla ennenaikaista harmaantumista päänahan hiusten, silmäripsien, kulmakarvojen, ja parran. Henkilöt, joilla on tumma iho voi huomata menetystä värin sisällä suuhunsa.

Focal malli vitiligo ja segmentoituja vitiligo edelleen lokalisoitu johonkin kehon osaa ja eivät leviä. Ei ole mitään keinoa ennustaa, yleistynyt vitiligo leviää. Joillekin ihmisille, depigmented laastarit eivät leviä. Häiriö on yleensä etenevä kuitenkin ja ajan mittaan valkoisia laikkuja leviää muihin kehon alueille. Joillekin ihmisille, vitiligo leviää hitaasti, useiden vuosien ajan. Muille ihmisille, leviää tapahtuu nopeasti. Jotkut ihmiset ovat raportoineet ylimääräisiä depigmentation seuraavat ajanjaksot fyysistä tai henkistä stressiä.

Diagnoosi vitiligo tehdään perustuu lääkärintarkastus, sairaushistoria, ja laboratoriokokeita.

Lääkäri todennäköisesti epäillä vitiligo jos raportoida (tai fyysinen tutkimus paljastaa) valkoinen iholla kehon, erityisesti auringon altistuneet alueet, kuten käsien, jalkojen, käsivarsien, kasvojen ja huulten. Jos vitiligo epäillään, lääkäri kysyä sairaushistoria. Tärkeitä tekijöitä diagnosointiin kuuluu suvussa vitiligo; ihottuma, auringonpolttama, tai muut ihon trauma, joka tapahtui paikalla vitiligo ennen depigmentation alkanut; stressi tai fyysinen sairaus; ja ennenaikaista harmaantumista hiuksia (yleensä ennen ikää 35). Lisäksi lääkäri kysyy tai joku perheessäsi on ollut autoimmuunisairauksien ja olitpa hyvin herkkiä auringon.

Auttaa diagnoosin varmistamiseksi, lääkäri voi ottaa pieni näyte (biopsia) altistuneen ihon tutkia mikroskoopilla. Vuonna vitiligo, ihonäytteen yleensä näkyy täydellinen puuttuminen pigmenttiä tuottavia melanosyyttejä. Toisaalta, kun läsnä on tulehtunut solujen näytteessä voi ehdottaa, että toinen edellytys on vastuussa menetys pigmentti.

Koska vitiligo voi liittyä anemia (tila, jossa riittämätön määrä vitamiini B12 imeytyy ruoansulatuskanavasta) tai liikatoimintaa (kilpirauhasen liikatoiminta), lääkäri voi myös ottaa verinäytteen tarkistaa verenkuvan ja kilpirauhasen toiminta. Joillekin potilaille, lääkäri voi suositella silmätutkimukseen tarkistaa uveiitin (tulehdus osa silmän), jota toisinaan muodostuu vitiligo. Verikoe etsimään läsnäolon tumavasta-aineita (eräänlainen autovasta) voidaan myös tehdä. Tämä testi auttaa määrittämään, jos potilaalla on toinen autoimmuunisairaus.

Vaikka vitiligo ei yleensä ole haitallista lääketieteellisesti, emotionaalinen ja psykologiset vaikutukset voivat olla tuhoisia.

Valkoiset läiskät vitiligo voi vaikuttaa emotionaalista ja psyykkistä hyvinvointia ja itsetuntoa. Henkilöt, joilla on vitiligo voi kokea henkistä stressiä, varsinkin jos ehto kehittyy näkyviä kehon alueilla (kuten kasvojen, käsien, käsivarsien ja jalkojen) tai sukupuolielimissä. Nuoret, jotka ovat usein erityisen huolissaan niiden ulkonäköä, voidaan tuhonneet laajalti vitiligo. Jotkut ihmiset, joilla on vitiligo nolottaa, häpeää, masentunut tai huolissaan siitä, miten muut reagoivat.

Onneksi on olemassa useita strategioita auttaa ihmisiä selviytymään vitiligo. Myös erilaisia ​​hoitoja-käsitellään seuraavassa osassa-voi minimoida, naamiointi, tai joissakin tapauksissa jopa poistaa valkoisia laikkuja. Ensinnäkin on tärkeää löytää lääkäri, joka on perillä häiriö ja ottaa se vakavasti. Sinun täytyy kertoa lääkärillesi, jos olet masentunut, koska lääkärit ja muut mielenterveyden ammattilaiset voivat auttaa ihmisiä käsittelemään masennus. Kannattaa myös oppia niin paljon kuin mahdollista häiriötä ja hoitovaihtoehtoja, jotta voit osallistua tärkeiden päätöksiä oman sairaanhoidon.

Jotkut ihmiset vitiligo ovat huomanneet, että kosmetiikkaa, jotka kattavat valkoisia laikkuja parantaa niiden ulkonäköä ja auttaa heitä tuntemaan paremmin itsestään. Voit joutua kokeilemaan useita merkkejä salaaminen kosmetiikkaa ennen kuin löytää tuotteen, joka toimii parhaiten.

Päätavoitteena hoitoon vitiligo on vähentää kontrastia väri välillä normaalien ja poikkeavien ihoa. Valinta hoito riippuu määrä valkoisia laikkuja; niiden sijainti, koot, ja kuinka laajaa niiden; ja mitä haluat hoidon kannalta. Kukin potilas reagoi eri tavalla terapiaan, ja erityistä käsittelyä ei ehkä toimi kaikille. Nykyinen hoitovaihtoehtoja vitiligo sisältyvät lääkitys, leikkaus, ja lisähoitoihin (käytetään yhdessä kirurgisten tai lääketieteellisten hoitojen).

Useita lääketieteellisten hoitojen, joista suurin osa on levitetään paikallisesti, voi vähentää ulkonäkö vitiligo. Nämä ovat joitakin yleisimmin käytetty

hallitus (theernment) Clinical Research Trials and You on suunniteltu auttamaan ihmisiä oppia lisää kliinisiä kokeita, miksi he väliä, ja miten osallistua. Kävijöitä verkkosivuilla on tietoa perusteet osallistuvat kliiniseen tutkimukseen, ensi käden tarinoita todellisista kliinisessä tutkimuksessa vapaaehtoisia, selityksiä tutkijoilta ja linkkejä miten etsiä kokeen tai ilmoittautua tutkimukseen matching ohjelma .; ClinicalTrials tarjoaa ajan tasalla olevaa tietoa paikallistamiseen liittovaltion ja yksityisesti tukenut kliinisten kokeiden monenlaisia ​​sairauksia ja tiloja .; theernment toimittaja on sähköinen työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä arkiston sekä sisäiset ja ulkopuolinen theernment rahoittamissa tutkimushankkeissa menneisyydestä 25 vuotta ja hakemalla julkaisuja (vuodesta 1985) ja patenteista theernment rahoituksesta .; PubMed on ilmainen palvelu Yhdysvaltain National Library of Medicine, jonka avulla voit etsiä miljoonia lehden viittausten ja tiivistelmiä lääketieteessä, hoitotyön, hammaslääketieteen, eläinlääketieteen, terveydenhuoltojärjestelmän ja prekliinisen tieteet.

Ajankohtaisia ​​hoito. Voiteet, kuten kortikosteroidit, voivat olla hyödyllisiä repigmenting (paluu väriä) valkoisia laikkuja, erityisesti, jos niitä sovelletaan alkuvaiheessa sairauden. Kortikosteroidit ovat ryhmä lääkkeitä samanlainen hormonit, kuten kortisoni, jotka on tuotettu lisämunuaisten. Silti, kun kaikki lääkkeet, nämä voiteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia. Tästä syystä lääkäri seuraa vointiasi ihon kutistuminen ja ihon uurteita (juovia tai viivoja iholla).

Valohoitoa. Valohoito tai excimer laser hoidot ovat myös hoitoon vitiligo, vaikka tulokset voivat olla pysyviä.

Psoraleeni photochemotherapy. Tunnetaan myös nimellä psoraleeni ja ultravioletti A (PUVA) hoito, tämä on tehokas hoito monille potilaille. Tavoitteena PUVA hoito on repigment valkoinen laastaria. Se on kuitenkin aikaa vievää, ja on huolehdittava sivuvaikutusten välttämiseksi, joka voi joskus olla vakavia. Psoraleeni on huume, joka sisältää kemikaaleja, jotka reagoivat ultraviolettivaloa aiheuttaa tummuminen ihoa. Hoito koskee siis psoralen suun (suun kautta) tai soveltamalla sitä iholle (paikallisesti). Tätä seuraa tarkasti ajoitettu altistuminen auringonvalolle tai ultraviolettisäteilylle A (UVA) valo, joka tulee erityisen lamppu. Sinun täytyy minimoida altistuminen; auringonvalo muina aikoina.

Tunnetut sivuvaikutuksia suun psoralen kuuluvat auringon polttama, pahoinvointi ja oksentelu, kutina, epänormaali karvankasvu, ja hyperpigmentaatio. Suun psoralen fotokemoterapiassa voi myös lisätä ihosyövän riskiä, ​​vaikka riski on minimaalinen annoksilla käytetty vitiligo. Jos hoidetaan oraalisilla PUVA hoito, sinun on neuvottu käyttämään aurinkosuojaa, välttää suoraa auringonvaloa, ja käytä suoja UVA; aurinkolasit ajan kunkin hoidon jälkeen.

Pigmentinpuute. Tämä hoito edellyttää häipyminen muun ihon runkoon vastaamaan alueilla, jotka ovat jo valkoinen. Ihmisiä, jotka ovat vitiligo yli 50 prosenttia niiden elinten, depigmentation voidaan suositella. Potilaiden soveltaa lääkkeen monobentsyylieetteriä hydrokinonia (monobentsonin) kahdesti päivässä pigmentoitunut alueilla, kunnes ne vastaavat jo pigmentitön alueilla. Sinua neuvotaan välttämään suoraan ihon-to-ihokosketus muiden ihmisten kanssa vähintään 2 tuntia levityksen jälkeen lääke, koska siirto lääke voi aiheuttaa pigmentinpuute toisen henkilön iholle. Merkittävä sivuvaikutus depigmentation hoito on tulehdus (punoitus ja turvotus) ihon. Voi esiintyä myös kutinaa tai ihon kuivuminen. Pigmentinpoisto yleensä pysyviä ja ei helposti päinvastaiseksi. Lisäksi henkilö, joka käy läpi depigmentation aina epätavallisen herkkä auringonvalolle.

Kirurginen tekniikoita voi olla vaihtoehto, kun ihovoiteiden ja valohoito eivät toimi. Nämä sisältävät

Autologinen ihon köynnöksen. Lääkäri poistaa ihon yhdeltä alueelta kehosta ja pitää sen toiselle alueelle. Tämäntyyppinen ihonsiirtoa käytetään joskus potilaille, joilla on pieniä laikkuja vitiligo. Lääkäri poistaa osiin normaali, pigmentoitunut iho (luovuttajan sivustoja) ja asettaa ne depigmented alueilla (vastaanottaja sivustoja). On olemassa useita mahdollisia komplikaatioita autologisen ihonsiirtoa. Infektiot voivat esiintyä luovuttajan tai vastaanottajan sivustoja. Vastaanottajan ja luovuttajan sivustot voivat kehittää arpia, mukulakivi ulkonäkö, tai epätasainen pigmentaatio, tai voi epäonnistua repigment lainkaan. Monet ihmiset pitävät ihonsiirtoa ole hyväksyttävää eikä edullinen.

Ihonsiirtoja käyttäen rakkuloita. Tässä menettelyssä, lääkäri luo rakkuloita pigmentoitunut iho käyttämällä lämpöä, imemällä tai pakkasta. Yläosien rakkuloita leikataan pois ja istuttaa on pigmentitön ihoalueelle. Riskit blister varttaminen kuuluvat arpia ja puute repigmentation. On kuitenkin pienempi riski arpia tätä menettelyä kuin muuntyyppisten varttaminen.

Micropigmentation (tatuointi). Tämä menettely edellyttää istuttamalla pigmentti ihoon erityisellä kirurgisten instrumenttien. Se toimii parhaiten huulen alueella, erityisesti ihmisiä, joilla on tumma iho. On kuitenkin vaikea lääkäri vastaamaan täydellisesti ihon väri ympäröivän alueen.

Tatuoitu alue ei muutu väri, kun se altistetaan auringon, vaikka normaaliin ihoon tahtoa. Joten vaikka tatuoitu alue vastaa ympäröivää ihoa täydellisesti aluksi, se ei myöhemmin. Tatuointi taipumus haalistua ajan myötä. Lisäksi, tatuoinnilla huulet voi johtaa jaksot läpipainopakkauksessa epidemioita herpes simplex virus.

Autologinen melanosyyttien elinsiirtoja. Tässä menettelyssä, lääkäri ottaa näytteen normaalin pigmentoituja ihon ja sijoittaa sen laboratoriossa astiassa erityinen soluviljelmä ratkaisu kasvaa melanosyyttejä. Kun melanosyyttien kulttuuri ratkaisu on kerrottu, lääkäri elinsiirrot ne omaan pigmentitön iholaastareista. Tämä menettely on tällä hetkellä kokeellinen ja on epäkäytännöllinen rutiinia henkilöiden hoitoa vitiligo. Se on myös erittäin kallista, ja sen haittavaikutuksia ei tunneta.

Lisäksi lääketieteellisten ja kirurgisten hoitojen, on olemassa monia asioita voi tehdä itse suojaamaan ihoa, minimoida ulkonäkö valkoisia laikkuja, ja selviytymään emotionaaliset näkökohdat vitiligo

Aurinkovoiteet. Ihmiset, joilla on vitiligo, erityisesti ne, joilla on vaalea iho, pitäisi minimoida auringossa ja käyttää aurinkovoidetta, joka suojaa sekä UVA- ja ultravioletti B valoa. Parkitus tekee kontrasti normaalin ja depigmented iho selvemmin. Aurinkovoidetta suojaa ihoa auringon polttama ja pitkäaikaisia ​​vaurioita.

Kosmetiikka. Joillakin potilailla, joilla vitiligo kattaa depigmented laastaria tahroja, meikkiä tai itseruskettavat voiteet. Nämä kosmeettiset tuotteet voivat olla erityisen tehokkaita henkilöille, joiden vitiligo rajoittuu altistunut kehon alueille. Monet kosmeettiset yritykset tarjoavat meikkiä tai väriaineita, jotka saatat löytää hyödyllistä peittelyyn pigmentitön laastaria. Itseruskettavat voiteet on etulyöntiasema meikki, että väri kestää useita päiviä ja ei irtoa pesu.

Neuvonta ja tukiryhmiä. Monet ihmiset vitiligo hyödyllistä saada opastusta mielenterveyden ammattilainen. Ihmiset usein he voivat puhua niiden ohjaaja asioista, joita on vaikea keskustella kenenkään kanssa. Mielenterveyden ohjaaja voi myös tarjota tukea ja apua selviytyä vitiligo. Lisäksi se voi olla hyödyllistä osallistua vitiligo tukiryhmä.

Aiemmin tutkimusta siitä, mikä rooli melanosyyttien olla vitiligo on lisääntynyt huomattavasti. Geneettiset edistysaskeleet ovat sallittuja suhteellisen nopea nousu tietoa melanosyyttien solutasolla ja molekyylitasolla.

Suuri osa tutkimuksesta, joka pitää lupauksen ymmärtämiseen, hoitoon, ja mahdollisesti estää vitiligo tukee NIAMS. Tutkijat tutkivat immuunivastetta, onko keskeyttävä tiettyjen signaalien antaa pois melanosyyttien voi auttaa leviämisen estämiseksi depigmentation. He tutkivat miten melanosyyttien vastaanottaa signaaleja muilta ihosolut, jotka ohjaavat niitä tallettaa pigmentti.

Toiset yrittävät selvittää molekyylitason mekanismeja mukana luomassa melanosyyttejä. Tämä ymmärrys voi sallia tutkijat luomisen edistämiseksi melanosyyttien kantasoluista karvatupet ja käyttää niitä lisätä pigmentti takaisin vaikuttaa ihoon. Tällainen hoito voi olla tehokkaampi ja turvallisempi kuin nykyinen valo hoitoja.

NIAMS tukee myös suuri yhteistyöprojekti etsii geenejä, jotka saattavat edistää vitiligo useissa etnisten ryhmien. On toivottavaa, että geneettisiä analyysejä näistä ryhmistä mahdollistaa tunnistamisen yhden tai useamman vitiligo alttiusgeenit ja roolit geenit pelata myötävaikuttaa sairauden. Tämä työ saattaa johtaa kehittämällä erityisiä lähestymistapoja sairauksien hoitoa ja ehkäisyä varten potilaiden suuren geneettinen riski.

Lisätietoja tutkimuksesta saa seuraavista lähteistä

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

AAD

avrf

mynvfi

vitiligosupport

NIAMS kiitollisena tunnustavat apua seuraavien yksilöiden katsaus nykyisiin ja aiempien versioiden tämän julkaisun: Alan Moshell, M. D., NIAMS / theernment; Jean-Claude Bystryn, M. D., New York University, New York, NY; Rebat M. Halder, M. D., Howard University, Washington, DC; James J. Nordlund, M. D., University of Cincinnati, Cincinnati, OH; Group Health Associates of Cincinnati, OH.

Tehtävänä National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ihosairauksia (NIAMS), osa Yhdysvaltain terveys- ja Human Services’ernment (theernment), on tukea syiden tutkimisen, hoito ja ehkäisy niveltulehdus ja tuki- ja liikuntaelinten ja ihosairaudet; koulutusta perus- ja kliinisten tutkijoiden suorittaa tätä tutkimusta; ja tiedon levittämistä tutkimukseen edistymistä näissä sairauksissa. NIAMS Information Clearinghouse on julkinen palvelu sponsoroinut Institute, joka tarjoaa terveystietoa ja tietolähteitä. Lisätietoja löytyy sen NIAMS verkkosivuilla atniams.theernment.

Tämä julkaisu sisältää tietoja lääkkeitä käytetään terveydentilan keskusteltu täällä. Kun tämä julkaisu on kehitetty, olemme mukana parhaiten ajan tasalla (tarkat) tiedot käytettävissä. Joskus uutta tietoa lääkityksen vapautetaan.

Informaatio- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Huumeet @ on haettavissa luettelo -hyväksytyt lääkevalmisteet.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

14-4998