virtsankarkailu

Virtsankarkailu – menetys virtsarakon hallinnan – on yleinen ja usein kiusallinen ongelma. Vakavuus vaihtelee satunnaisesti vuotaa virtsaan, kun yskä tai aivastaa ottaa virtsaamistarvetta, joka on niin äkillinen ja voimakas et pääse wc ajoissa.

Jos virtsankarkailu vaikuttaa päivittäistä toimintaa, älä epäröi nähdä lääkärin. Useimmille yksinkertainen elämäntapa muutoksia tai leikkauksesta voi helpottaa epämukavuutta tai lopettaa virtsankarkailu.

Jotkut ihmiset kokevat satunnaisia, pienet vuodot virtsaa. Toiset märkä vaatteensa usein.

Tyypit virtsankarkailu sisältävät

Voit tuntua epämukavalta keskustella inkontinenssin lääkärin kanssa. Mutta jos inkontinenssi on usein tai vaikuttaa elämänlaatua, on tärkeää pyrkiä lääkäriin koska virtsankarkailu voi

Virtsankarkailu ei ole sairaus, se on oire. Se voi johtua arkiset, perussairaus tai fyysisiä ongelmia. Perusteellinen arviointi lääkäri voi auttaa määrittämään, mitä takana inkontinenssin.

Tietyt juomat, elintarvikkeet ja lääkkeet voivat toimia diureetit – stimuloiva rakko ja lisäämällä virtsan määrä. Ne sisältävät

Kun lääkäriin

Tilapäinen virtsankarkailu

Virtsankarkailu voi myös johtua helposti hoidettavissa sairaus, kuten

Virtsankarkailu voi myös olla sitkeä aiheuttaman tilan taustalla fyysisiä ongelmia tai muutoksia, mukaan lukien

Pysyvät virtsankarkailu

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä sairastua virtsankarkailun sisältävät

Mitä voit tehdä

Komplikaatiot krooninen virtsankarkailu sisältävät

Mitä odottaa lääkäriltä

Jos sinulla on virtsankarkailu, olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Voit kutsua lääkäri, joka on erikoistunut virtsateiden sairaudet (urologist), tai jos olet nainen, gynekologin erityistä koulutusta naisten virtsarakon ja virtsan toiminto (urogynecologist).

erikoistutkimuslaitteet

Saada valmiina nimittämistä, se auttaa

Behavioral tekniikat

Sillä virtsankarkailu, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi, kun ne tapahtuvat sinulle.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

On tärkeää millainen virtsankarkailun että olet. Nämä tiedot ohjaavat hoitopäätöksiä.

Lääkäri todennäköisesti aloittaa perusteellisen historia ja fyysinen tentti. Saatat pyydetään sitten tehdä yksinkertaisen liikkumavaraa, joka voi osoittaa inkontinenssin: sulje suu, nipistää nenän kiinni ja hengittää kovaa.

Sen jälkeen lääkäri todennäköisesti suosittelee

Jos tarvitaan lisätietoja, lääkäri voi suositella

Hoito virtsankarkailun riippuu inkontinenssin, sen vakavuudesta ja syynä. Yhdistelmä hoitoja voidaan tarvita. Lääkäri saattaa ehdottaa lievin hoitoja ensin ja siirtyä muihin vaihtoehtoihin vain, jos nämä tekniikat eivät.

Lääkäri voi suositella

Lantionpohjan lihasten harjoituksia

Lääkäri voi suositella, että teet näitä harjoituksia usein vahvistaa lihaksia, jotka auttavat hallitsemaan virtsaaminen. Tunnetaan myös nimellä Kegel harjoituksia, nämä tekniikat ovat erityisen tehokkaita ponnistusinkontinenssin mutta voi myös auttaa virtsankarkailu.

Sähköinen stimulaatio

Voit tehdä lantionpohjan lihasten harjoituksia, kuvitella, että yrität pysäyttää virtsan kulkua. Sitten

Lääkehoito

lääketieteelliset laitteet

Voit tunnistaa ja sopimuksen oikeat lihakset, lääkäri voi ehdottaa sinulle työskennellä fysioterapeutti tai kokeilla biofeedback tekniikoita.

Elektrodit väliaikaisesti työnnetään peräsuoleen tai emättimeen edistää ja vahvistaa lantionpohjan lihaksia. Gentle sähköinen stimulaatio voi olla tehokas ponnistusinkontinenssin ja pakkoinkontinenssin, mutta ehkä useita hoitoja useita kuukausia.

Lääkehoito yleisesti käytetään inkontinenssin sisällyttää

Laitteet on suunniteltu hoitoon naisille inkontinenssin kuuluu

Interventionaalinen hoitoja, jotka voivat auttaa inkontinenssin kuuluu

Jos muut hoidot eivät toimi, useita kirurgisia toimenpiteitä voidaan käsitellä ongelmia, jotka aiheuttavat virtsankarkailu

Jos lääketieteellisiä hoitoja voi kokonaan poistaa sinun inkontinenssin, voit kokeilla tuotteita, jotka auttavat helpottaa epämukavuutta ja vaivaa vuotavan virtsan

Ongelmia virtsankarkailua voi edellyttää erityisen huolellisesti estämään ihon ärsytystä

Jos olet virtsankarkailu tai yöllä inkontinenssin, jotta wc helpompaa

Jos sinulla on toiminnallinen inkontinenssi, saatat

Ei ole olemassa vaihtoehtoisen lääketieteen hoitoja, jotka ovat osoittautuneet parantaa virtsankarkailu. Alustavat pilot tutkimukset ovat osoittaneet, että akupunktio voi tarjota joitakin lyhyen aikavälin hyödyt, mutta lisää tutkimusta tarvitaan.

Jos olet hämmentynyt noin virtsarakon hallinnan ongelma, voit yrittää selviytyä itse yllään imukykyinen tyynyt, kuljettaa ylimääräisiä vaatteita tai jopa välttää menossa ulos.

Mutta tehokkaita hoitoja on saatavilla virtsankarkailu. On tärkeää kysyä lääkäriltä hoitoa. Sinulta matkalla takaisin aktiivisen ja luottavainen elämän.

Virtsankarkailu ei aina estettävissä. Kuitenkin auttaa pienentämään

käydä lääkärin

Interventionaalinen hoitojen

Leikkaus

Imukykyinen tyynyt ja katetrit