vinkristiini liposomiin (laskimoon) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinulle säännölliset vierailut, kun saat tätä lääkettä varmistaa, että lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää, kun käytät tätä lääkettä pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on polttava, puutumista, pistelyä, tai kivulias tunnetta käsivarsissa, kädet, jalat, tai jalat. Nämä voivat olla oireita niin kutsuttu perifeerinen neuropatia.

Jos vinkristiini liposomiin vahingossa vuotaa ulos vein jossa se injektoidaan, se voi vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa arpia. Kerro lääkärille heti, jos huomaat punoitusta, kipua tai turvotusta injektiokohdassa.

Vinkristiiniä liposomi voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia reaktio nimeltä tuumorilyysisyndrooma (TLS). Soita heti lääkärille, jos sinulla on muutos, kuinka paljon tai kuinka usein te virtsata, nopea painonnousu, lihas- tai nivelkipu, jalkojen turvotus tai sääret, tai väsymystä.

Tämä lääke voi aiheuttaa vatsakipuja, pahoinvointia, oksentelua tai vaikea ummetus. Voit estää ummetusta, lääkärisi saattaa pyytää ottamaan laksatiiveja, juoda nesteitä, tai lisätä kuitua ruokavalioosi. Seuraa ohjeita huolellisesti estämään vaikea ummetus.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tämä lääke voi aiheuttaa väsymystä, tunnottomuutta tai kihelmöintiä. Vältä ajamista, koneiden, tai tehdä jotain muuta, joka voi olla vaarallista ennen kuin tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.