vinkristiini laskimoon

Vain laskimoon; kohtalokasta, jos annetaan intratekaalisesti. Laskimoon neulan tai katetrin, on sijoitettu oikein ennen kuin vinkristiini injektoidaan vuoto ympäröivään kudokseen voi aiheuttaa huomattavaa ärsytystä. Jos ekstravasaatiota tapahtuu, injektio tulee lopettaa välittömästi, ja kaikki jäljellä oleva annos, tuodaan sitten toiseen laskimoon. Paikallinen hyaluronidaasipistoksella ja kohtuullista lämpöä alueelle vuodon apua hajottaa huumeiden ja niiden ajatellaan minimoimaan epämukavuutta ja mahdollisuus selluliitti.

Käyttää vinkristiini

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Farmakologiset Luokka: Mitoottista Inhibitor

Vinkristiini häiritsee syöpäsolujen kasvua, jotka ovat lopulta tuhoutuu. Koska kasvun normaalin kehon solut, voidaan myös vaikuttaa vinkristiini, muut vaikutukset myös esiintyä. Jotkut näistä voivat olla vakavia ja on ilmoitettava lääkärille. Muut vaikutukset, kuten hiustenlähtö, ei voi olla vakava, mutta voi aiheuttaa huolta. Jotkut niistä voivat tapahdu kuukausia tai vuosia sen jälkeen, kun lääkettä käytetään.

Ennen hoidon aloittamista vinkristiinin, sinun ja lääkärisi tulisi puhua hyvää vinkristiini tekevät sekä riskit käyttää sitä.

Vinkristiini on tarkoitus antaa vain tai sen välittömästä lääkärin valvonnassa.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä vinkristiini, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio vinkristiini tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen vinkristiini

vinkristiini on testattu lapsilla ja ei ole osoitettu aiheuttavan erilaisia ​​sivuvaikutuksia tai ongelmia kuin se aikuisilla.

Hermoston vaikutukset voivat olla todennäköisempää iäkkäillä, jotka ovat yleensä herkempiä vaikutuksia vinkristiinin.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät vinkristiini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä vinkristiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä vinkristiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä vinkristiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen vinkristiini, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät vinkristiini, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön vinkristiinin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Vinkristiiniä annetaan usein yhdessä eräiden muiden lääkkeiden kanssa. Jos käytät yhdistelmää lääkkeitä, on tärkeää, että saat kukin oikeaan aikaan. Jos käytät joitakin näistä lääkkeistä suun, kysy terveydenhuollon ammattilainen auttaa suunnittelemaan tapa ottaa ne oikeaan aikaan.

Kun käytät vinkristiini, voi olla tarpeen juoda enemmän nestettä, jotta voit välittää enemmän virtsaa. Tämä auttaa estämään munuaissairaus ja pitää munuaiset toimivat hyvin. Kysy lääkäriltä, ​​jos tämä on tarpeen voit.

vinkristiini aiheuttaa joskus pahoinvointia ja oksentelua. On kuitenkin erittäin tärkeää, että edelleen saada lääkettä, vaikka olosi sairas. Kysy terveydenhuollon ammattilainen keinoja vähentää näitä vaikutuksia.

Vinkristiiniä aiheuttaa usein ummetusta ja vatsakrampit. Lääkäri saattaa haluta sinua ottamaan laksatiivinen. Älä kuitenkaan päättää ottaa näitä lääkkeitä omalle ilman ensin lääkärin kanssa.

Annoksen vinkristiinin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta vinkristiinin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että vinkristiini toimii oikein ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Samalla kun hoidetaan vinkristiinin, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotukset) ilman lääkärin hyväksyntää. Vinkristiiniä saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja on mahdollista saatat saada tartunnan immunisoinnissa halutaan estää. Muut ihmiset elävät oman kotitalouden, ei tule tai ei pitäisi olla äskettäin suun kautta otettavan poliorokotteen koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat kulkea poliovirus sinulle. Vältä myös muita henkilöitä, jotka ovat ottaneet suun kautta otettavan poliorokotteen. Älä päästä lähelle niitä, eivätkä pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos et voi ottaa näitä varotoimenpiteitä, kannattaa harkita yllään suojaava kasvonaamio, joka kattaa nenän ja suun.

Oikea käyttö Vinkristiinin

Jos vinkristiini vahingossa tihkuu ulos suonen, johon se injektoidaan, se voi vahingoittaa joitakin kudoksia ja aiheuttaa arpia. Kerro lääkärille tai hoitajalle heti, jos huomaat punoitusta, kipua tai turvotusta paikassa injektion.

Yhdessä niiden tarvitaan vaikutuksia, lääkkeet kuten vinkristiini voi joskus aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten veren ongelmia, hermoston ongelmia, hiustenlähtö, ja muita sivuvaikutuksia. Nämä ja muut on kuvattu alla. Lisäksi, koska näiden lääkeaineiden vaikuttavat kehoon, on olemassa mahdollisuus, että ne saattavat aiheuttaa muita ei-toivottuja vaikutuksia, jotka voivat tapahtua vasta kuukausia tai vuosia sen jälkeen, kun lääkettä käytetään. Keskustella näistä mahdollisista vaikutuksista lääkärin kanssa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muita haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. vinkristiini aiheuttaa usein väliaikainen hiustenlähtö. Hoidon jälkeen vinkristiinin on päättynyt, tai joskus jopa hoidon aikana, normaali hiusten kasvu palautuu.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Varotoimet Vaikka käyttäminen vinkristiini

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Akuutti myelooinen leukemia vinkristiinin, sytarabiinin, idarubisiinin, daunorubisiini, Oncovin

Akuutti lymfaattinen leukemia prednisoni, metotreksaatti, syklofosfamidi, Cytoxan, vinkristiini, Deltasone

vinkristiini Side Effects

vinkristiini

Neuroblastooma sisplatiini, doksorubisiini, vinkristiini, adriamysiini, Platinol, Oncovin

Rabdomyosarkooma vinkristiini, daktinomysiini, Oncovin, Cosmegen, Vincasar PFS