vimovo: käyttötarkoituksiin, annostus & sivuvaikutukset

Mikä on Vimovo?

Naprokseeni on tulehduskipulääkkeet (NSAID). Se toimii vähentämällä aineita elimistössä, jotka aiheuttavat tulehdusta, kipua ja kuumetta. Omepratsolin protonipumpun estäjä. Se vähentää hapon määrää tuotetun vatsaan.

Vimovo hoidetaan oireiden nivelrikko, nivelreuma, ja selkärankareuma.

Esomepratsolin sisältyy Vimovo vähentää riskiä vatsahaavan henkilöille, jotka voivat olla vaarassa heidän saadessaan hoitoa NSAID.

Tärkeää tietoa

Naprok- in Vimovo voi lisätä riskiä kohtalokas sydänkohtaus tai aivohalvaus, varsinkin jos käytät sitä pitkän aikavälin tai ottaa suuria annoksia, tai jos sinulla on sydänsairaus. Älä käytä Vimovo juuri ennen tai jälkeen sydämen ohitusleikkaus (sepelvaltimoiden ohitusleikkaus tai CABG).

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos rintakipu, heikkous, hengenahdistus, epäselvä puhe, tai ongelmia näön tai tasapainossa ottaen Vimovo.

Naprokseeni voi myös aiheuttaa mahalaukun tai suoliston verenvuoto, joka voi johtaa kuolemaan. Nämä olosuhteet voivat tapahtua ilman varoitusta, kun käytät Vimovo, erityisesti iäkkäiden.

Soita lääkäriltä kerralla, jos on oireita mahan verenvuoto, kuten musta, verinen, tai tervainen ulosteet, tai veren yskimistä tai oksennusta joka näyttää kahvinporot.

Ennen lääkkeen

Kun naprokseeni aikana viimeisten 3 kuukauden aikana voi aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia. Älä ota Vimovo raskauden aikana, ellei lääkäri on määrännyt.

Naprok- sisältyvät Vimovo voi aiheuttaa vatsan tai suoliston verenvuoto, joka voi johtaa kuolemaan. Nämä olosuhteet voivat tapahtua ilman varoitusta, kun käytät tätä lääkettä, erityisesti iäkkäiden.

Sinun ei tule käyttää Vimovo jos olet allerginen esomepratsolille (Nexium) tai naprokseeni (Aleve, Naprosyn), tai jos

olet allerginen lansopratsoli, omepratsoli, pantopratsoli, rabepratsoli, aciphex, Nexium, Prevacid, Prilosec, Protonix, ja muut; tai

olet saanut astmakohtauksen tai vakavan allergisen reaktion otettuaan aspiriinia tai NSAID.

Varmistaaksesi Vimovo on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

sydänsairaus, korkea verenpaine, nesteen kertyminen, korkea kolesteroli, diabetes, tai jos tupakoit

historia sydänkohtaus, aivohalvaus tai veritulppa

historia mahahaava, vatsa verenvuotoa, tai suoliston häiriö (Crohnin tauti, haavainen koliitti)

astma

maksa- tai munuaissairaus; tai

alhainen magnesium veressä.

Kun protonipumpun estäjä kuten esomepratsoli saattaa lisätä luunmurtumien riskiä lonkan, ranne, tai selkärangassa. Tämä vaikutus on tapahtunut enimmäkseen ihmisiä, jotka ovat ottaneet lääkitystä pitkällä aikavälillä tai suurina annoksina, ja ne, jotka ovat 50-vuotiaita ja vanhempia. On epäselvää, onko esomepratsolille on varsinainen syy lisääntynyt murtumien riskiä.

Kun naprokseeni aikana viimeisten 3 kuukauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskaaksi Vimovo.

Naprokseeni voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää ottaen Vimovo.

Vimovo otetaan yleensä 2 kertaa päivässä, vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia määriä tai kauemmin suositellaan. Käytä pienintä annosta, joka on tehokas hoidettaessa kuntoa.

Vimovo otetaan yleensä 2 kertaa päivässä, vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa.

Älä murskata, pureskella tai rikkoa viiveellä vapauttava tabletti. Niele se kokonaisena.

Jos käytät Vimovo pitkäaikainen, ehkä usein lääketieteelliset testit.

Miten minun pitäisi ottaa Vimovo?

Tämä lääke voi aiheuttaa poikkeavia tuloksia tiettyjen lääketieteellisten kokeiden. Kerro mitään lääkäri, joka käsittelee voit, että käytät Vimovo.

Jos käytät Vimovo yli 3 vuotta, voit kehittää vitamiini B-12 puute. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten hallita tätä ehtoa, jos kehittää sitä.

Säilytä Vimovo huoneenlämmössä pois kosteutta, lämpöä, ja valo.

Lue kaikki potilastiedot, lääkitys oppaita, ja ohjekorttien annetaan sinulle. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Tavanomainen aikuisen annos Vimovo Selkärankareuman

Aloitusannos Esomepratsoli 20 mg naprokseenia 500 mg suun kautta kahdesti vuorokaudessa; Hoidon kesto: Pienin annos mahdollisimman lyhyen aikaa (vastaa yksittäisen potilaan hoidon tavoitteet) tulisi käyttää .; Comments; -A Pienempi vuorokausiannos naprokseeni tai toisella NSAID tulisi harkita potilaille, joita ei ole aiemmin hoidettu NSAID. Tämä saattaa edellyttää käyttäen irtoava yhdistelmävalmiste .; Yleinen Käyttää: lievittää oireita nivelrikko, nivelreuma, ja selkärankareuma ja pienentää riskiä sairastua mahalaukun haavaumia potilailla on riski kehittää NSAID liittyvien maha-.

Tavanomainen aikuisen annos Vimovo nivelrikon

Aloitusannos Esomepratsoli 20 mg naprokseenia 500 mg suun kautta kahdesti vuorokaudessa; Hoidon kesto: Pienin annos mahdollisimman lyhyen aikaa (vastaa yksittäisen potilaan hoidon tavoitteet) tulisi käyttää .; Comments; -A Pienempi vuorokausiannos naprokseeni tai toisella NSAID tulisi harkita potilaille, joita ei ole aiemmin hoidettu NSAID. Tämä saattaa edellyttää käyttäen irtoava yhdistelmävalmiste

Tavanomainen aikuisen annos Vimovo nivelreumaan

Aloitusannos Esomepratsoli 20 mg naprokseenia 500 mg suun kautta kahdesti vuorokaudessa; Hoidon kesto: Pienin annos mahdollisimman lyhyen aikaa (vastaa yksittäisen potilaan hoidon tavoitteet) tulisi käyttää .; Comments; -A Pienempi vuorokausiannos naprokseeni tai toisella NSAID tulisi harkita potilaille, joita ei ole aiemmin hoidettu NSAID. Tämä saattaa edellyttää käyttäen irtoava yhdistelmävalmiste.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Vimovo annosteluohjeitten

Yliannostus oireita voivat olla oksentelu, vatsakipu, vaikea heikkous, sekavuus, hikoilu, nopea syke, huimaus, veriset tai tervainen ulosteet, ja heikko tai pinnallinen hengitys.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Tämä lääke voi aiheuttaa ripulia, joka voi olla merkki uusi tartunnan. Jos sinulla on ripuli, joka on vetistä tai verinen, lopeta Vimovo ja ota yhteyttä lääkäriin. Älä käytä anti-ripuli lääkettä, ellei lääkäri määrää.

Älä juo alkoholia. Se voi lisätä riskiä mahan verenvuotoa.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Vältä aspiriinia kun otat Vimovo.

Kysy lääkäriltä tai apteekista ennen minkään kylmä, allergia tai kipua lääkitys. Monet lääkkeet saatavilla over the counter sisältävät aspiriinia tai muita lääkkeitä samanlainen naprokseeni. Ottaen tiettyjä tuotteita yhdessä voi aiheuttaa voit saada liikaa tämän tyyppisiä lääkkeitä. Tarkista etiketti nähdä, jos lääke sisältää aspiriini, ibuprofeeni, ketoprofeeni, tai naprokseeni.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allerginen reaktio Vimovo: aivastelua, nenän vuotaminen tai tukkoisuus; hengityksen vinkumista tai hengitysvaikeuksia; nokkosihottuma; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Mitä pitäisi välttää ottaen Vimovo?

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä sydänkohtaus tai aivohalvaus: rintakipu leviää leuan tai lapa, äkillinen tunnottomuus tai heikkous toisella puolella kehoa, epäselvä puhe, hengästyneisyys.

Lopeta Vimovo ja kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

ripuli, joka on Hailakka tai bloody

hengenahdistus (jopa lievä rasituksessa)

turvotus tai nopea painonnousu

ensimmäinen merkki tahansa ihottumaa, ei väliä kuinka lievä

merkkejä vatsan verenvuotoa – bloody tai tervamaisten ulosteet, veren yskimistä tai oksennusta joka näyttää kahvinporot

maksasairaus – pahoinvointi, ylävatsakipu, kutina, väsymys, flunssan kaltaiset oireet, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien)

munuaisvaivoja – vähän tai ei virtsaaminen, kivulias tai vaikea virtsaaminen, turvotusta jalkojen tai nilkkojen, väsymystä tai hengenahdistusta

alhainen punasolujen (anemia) – kalpea iho, pyörrytys tai hengenahdistusta, nopea syke, keskittymisvaikeuksia; tai

vaikea ihoreaktio – kuume, kurkkukipu, turvotusta kasvoissa tai kielessä, polttamalla silmiin, iholle kipua, jonka jälkeen punainen tai violetti ihottuma että leviää (erityisesti kasvojen tai ylävartalon) ja syyt rakkuloita ja kuorinta.

Yhteinen Vimovo haittavaikutuksia ovat

vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, närästys

ummetus, ripuli, kaasu; tai

huimaus.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Kysy lääkäriltä ennen naprokseeni jos otat masennuslääke kuten sitalopraami, essitalopraami, fluoksetiini (Prozac), fluvoksamiini, paroksetiini, sertraliini (Zoloft), tratsodoni, tai vilazodone. Minkään näistä lääkkeistä NSAID saattaa aiheuttaa mustelmia tai verenvuotoja helposti.

Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos se on turvallista käyttää naprokseeni, jos käytät myös jotakin seuraavista huumausaineiden

atatsanaviiri

klopidogreeli

kolestyramiini

Vimovo sivuvaikutuksia

erlotinibi

ketokonatsoli

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Vimovo?

Vimovo (esomepratsoli / naprokseeni)

litium

metotreksaatti

mykofenolaattimofetiili

probenesidi

rifampisiinin

Mäkikuisma

verenohennuslääkettä (varfariinia, Coumadin, Jantoven)

sydän- tai verenpaine lääkitystä, kuten diureetti tai “veden pilleri”

lääkettä tai lisäravinteet, jotka sisältävät rautaa

ehkäisevää lääkettä elimen hylkimisen (siklosporiini, takrolimuusi); tai

steroidi lääke (kuten prednisonia).

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa esomepratsolin ja naprokseeni, jotka sisältyvät Vimovo, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

10.04.2015-09-08, 09:49:16.

Raskaus Luokka Useita Riski riippuu käytöstä

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Nivelrikko prednisoni, naprokseeni, Cymbalta, aspiriini, ibuprofeeni, meloksikaami

Selkärankareuma prednisoni, naprokseeni, Humiraa, aspiriini, diklofenaakki, Celebrex

Nivelreuma Humiran, Plaquenil, hydroksiklorokiini, sulfasalatsiini, Enbrel, Remicade

NSAID-aiheuttama haavauma profylaksi lansopratsoli, Prevacid, misoprostoli, Cytotec, Duexis, Prevacid SoluTab