vesirokkovirusta rokote ihon alle

Käyttää vesirokkovirusta rokotteen

Terapeuttinen luokka: Vaccine

Varicella (yleisesti tunnettu vesirokko) on infektio, joka leviää helposti ihmisestä toiseen. Vesirokko on yleensä lievä infektio, mutta joskus se voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten keuhkokuume, aivotulehdus, ja harvinainen sairaus nimeltä Reyen oireyhtymän.

Immunisaatio vesirokko suositellaan kaikille 12 kuukauden iästä ja vanhempi, joka ei ole ollut vesirokko. Immunisaatio vesirokkoa ei suositella vauvoille alle 12 kuukauden iässä.

Voit katsoa olevan immuuni vesirokolle vain, jos olet saanut oikean määrän vesirokkoa rokoteannosten (1 annos, jos olet välillä 12 kuukaudesta 12-vuotiaille tai 2 annosta, jos olet 13-vuotias tai vanhempi). Voit myös pidetään immuuni jos olet lääkärin diagnoosi aiemman vesirokko infektio tai jos olet ollut verikoe osoittaa, että olet immuuni Varicella.

Vesirokkovirusta rokote (Zostavax®) käytetään myös ehkäisyyn vyöruusun (yleisesti tunnettu vyöruusu) ihmisiin 50-vuotiailla ja sitä vanhemmilla.

Tämä rokote on tarkoitettu annettavaksi vain tai valvonnassa lääkärin tai muun valtuutetun terveydenhuollon ammattilainen.

Päättäessään käyttää rokotetta, riskit ottaen rokotteen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä rokotetta, seuraava tulee harkita

Ennen vesirokkovirusta rokotteen

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio vesirokkovirukselle rokotteen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Varivax® (ehkäisemiseksi vesirokko) sopivissa tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta vesirokkovirusta rokotteella 1-vuotiailla ja sitä vanhemmilla. Kuitenkin vesirokkovirusta rokotetta ei suositella vauvoille alle 12 kuukauden iässä.

Zostavax® (estämiseksi vyöruusu) -Tämä rokotetta ei saa antaa lapsille.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta vesirokkovirusta rokotteen vanhuksilla.

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat tätä rokotetta, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Saa tätä rokotetta, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Vastaanottaminen rokotteiden kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa Tämän rokotteen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tai lapsellesi rokotteen. Tämä rokote annetaan laukaus ihon alla (yleensä olkavarteen).

Korkeintaan 12 kk-12-vuotiaat saattavat tarvita toinen laukaus 3 kuukauden saatuaan ensimmäisen annoksen Varivax®. Nuorille ja aikuisille pitäisi olla “booster” ammuttu 4-8 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen tämän rokotteen.

Saavat aikuiset Zostavax® saa ainoastaan ​​yksi annos rokotetta ellei lääkäri määrää toisin.

Tämä rokote tulee potilastietoja insertti. Varmista, että ymmärrät kaikki tiedot insertin. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Kerro lääkärille ennen saa tätä rokotetta, jos olet vakavasti sairas tai jos on kuumetta yli 101,3 ° F.

Tämä rokote on annettava kiinteän aikataulun. Jos sinä tai lapsesi jäi annoksen, ota yhteyttä lääkäriin tai lapsesi lääkäriltä toinen tapaaminen mahdollisimman pian.

On erittäin tärkeää, että sinä tai lapsesi palata lääkärin vastaanotolla oikeaan aikaan, jos sinä tai lapsesi tarvitsee toisen annoksen rokotetta. Muista ilmoittaa lääkärille kaikista haittavaikutuksista, jotka tapahtuvat sen jälkeen, kun lapsi saa tätä rokotetta.

Älä tulla raskaaksi 3 kuukauden saatuaan vesirokkovirusta rokote ensin lääkärin kanssa. On mahdollista, että tämä rokote saattaa aiheuttaa ongelmia raskauden aikana. Jos luulet olevasi raskaana, kerro heti lääkärille. Lääkäri saattaa haluta sinun liittyvän raskausrekisteriin potilaille saa tätä rokotetta.

Oikea käyttö vesirokkovirusta rokotteen

Zostavax® ei pitäisi käyttää sijasta Varivax®.

Zostavax® ei saa käyttää lapsilla.

Kerro lääkärille, että sinä tai lapsesi on saanut tätä rokotetta

Tämä rokote voi aiheuttaa vakavia tyyppisiä allergisia reaktioita mukaan lukien anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun jälkeen saat rokotetta.

Älä ota aspiriinia tai lääkkeitä, jotka sisältävät aspiriini (kuten tietyt kylmä lääkkeet) 6 viikkoa saatuaan tätä rokotetta. Huolellisesti tarkistaa etiketissä kipua, päänsärkyä tai flunssalääkkeenä sinun tai lapsi käyttää olla varma, että se ei sisällä aspiriinia tai salisyylihappoa.

Sinä tai lapsesi ehkä siirtää viruksen muihin ihmisiin saatuani tätä rokotetta. Sinä tai lapsesi tulisi välttää läheistä kosketusta ihmisten on suuri riski saada vesirokko 6 viikkoa saatuaan tätä rokotetta. Ihmiset, jotka ovat suurimmassa vaarassa kiinni virus olet raskaana olevat naiset, vastasyntyneet, ja ihmiset, joiden elimet voi taistella infektiota (kuten esimerkiksi luuytimen sairaus, syöpä lääkehoitoa, tai AIDS). Keskustele lääkärisi kanssa tätä riskiä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Varotoimet Vaikka käyttäminen vesirokkovirusta rokotteen

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

vesirokkovirusta rokote Side Effects

vesirokkovirusta rokote

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Varicella-zoster, ennaltaehkäisyn vesirokkovirusta rokote VARIVAXia, ProQuad, tuhkarokkorokotteella / sikotautivirukset rokotteen / vihurirokkorokotteella / vesirokkovirusta rokotteen