varfariini haittavaikutuksia: tarkkaile vaarallisista yhteisvaikutuksista

Kun on varfariini määrätty?

Vaikka yleisesti käytetään veren hyytymistä, varfariini (Coumadin, Jantoven) voi olla vaarallisia sivuvaikutuksia tai vuorovaikutus voi sijoittaa sinut verenvuotoriski. Tässä varotoimenpiteet välttämiseksi varfariinin sivuvaikutuksia.

Mikä varfariinia sivuvaikutuksia sinun pitäisi tarkkailla?

Jos olet ollut määrätty varfariinia (Coumadin, Jantoven) estämään verihyytymien, luultavasti jo tietää, että tämä voimakas lääke voi pelastaa henkesi, jos olet vaarassa tai on ollut verihyytymiä. Mutta et voi ymmärtää kuinka vakava varfariinin haittavaikutukset voivat olla.

Varfariini haittavaikutuksia, jotka vaativat välitöntä lääkärinhoitoa

Varfariini, varsinkin jos otetaan väärin, lisää riskiä vaarallista verenvuotoa. Varfariini haittavaikutuksia voi myös vuorovaikutus Joissakin elintarvikkeissa reseptilääkkeiden ja over-the-counter täydentää.

Vähemmän vakavia varfariini haittavaikutuksia kertoa lääkärille

Jos lääkäri määrää varfariini sinulle, varmista, että ymmärrät kaikki mahdolliset varfariinin sivuvaikutuksia ja yhteisvaikutuksia se voisi olla.

Saatat antaa varfariinin jos olet

Kun otat varfariini, oman veren ei hyytymä yhtä helposti. Jos vahingossa leikata itse ottaen varfariinia, voi vuotaa verta raskaasti. Kuitenkin riski vakavien verenvuotojen on alhainen.

Olet todennäköisemmin verenvuotoja jos olet yli 75 tai ryhtyä muihin verta ohentavia lääkkeitä, jotka voivat edelleen lisätä verenvuotoriskisi.

Olet myös lisääntynyt vuotoriski ongelmia, jos olet

Joidenkin tutkimusten mukaan verenvuoto ongelmat ovat todennäköisempiä ensimmäisen kuukauden varfariinia ennemmin kuin myöhemmin hoidossa.

Harvoin, varfariini voi aiheuttaa kuoleman ihokudoksen (kuolio). Tämä komplikaatio esiintyy useimmiten kolme-kahdeksanpäivä käynnistämisen jälkeen varfariinia. Jos havaitset haavoja, ihon värimuutoksia tai lämpötilan, tai vaikea kipu iholla, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.