varenikliinin (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, varsinkin ensimmäisinä viikkoina, että otat tätä lääkettä. Tämä mahdollistaa muutosten annoksen ja vähentää sivuvaikutuksia.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä saada sydänkohtaus tietyillä potilailla, joilla on sydän- tai verisuonisairaus. Soita heti lääkärille, jos sinulla on rintakipua tai epämukavuutta, kipua tai epämukavuutta käsivarsissa, leuan, selkä tai niska, kipu jaloissa kävellessä, hengenahdistus, hikoilu, tai levoton hengitys.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille olla levoton, ärtynyt tai näyttää muun epänormaalin käyttäytymisen. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Jos sinä tai hoitaja huomaa mitään näistä haittavaikutuksista, kerro heti lääkärille.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia tyyppisiä allergisten reaktioiden, mukaan lukien angioedeema. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, iso, kihelmöivä turvotusta kasvoissa, silmäluomien, huulten, kielen, nielun, käsien jalat, jalkojen tai sukupuolielimet, hengitysvaikeudet, tai puristava tunne rinnassa, kun käytät tätä lääkettä.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, vaikea akne tai ihottuma, haavaumat tai haavaumia iholla, tai kuume tai vilunväreet, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille tulla uneliaisuutta tai huimausta tai ongelmia pitoisuus. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole hälytys- tai ajatella selkeästi.

Kerro lääkärillesi, jos sinulla on pahoinvointia tai unihäiriöt (univaikeuksia tai poikkeukselliset unet), kun käytät tätä lääkettä. Annos tätä lääkettä voidaan joutua muuttamaan.

Kun olet lääkkeen olla varovainen rajoittaa määrä alkoholia että juot.