valdekoksibi

Vakavia ihoreaktioita (esim, toksinen epidermaalinen nekrolyysi, Stevens-Johnsonin oireyhtymä, ja erythema multiforme) on raportoitu potilailla, jotka saavat valdekoksibi jotkut johtaa kuolemaan. Potilailla näyttää olevan suurempi riski saada näistä tapahtumista ensimmäisten 2 viikon hoidon, mutta nämä voivat tapahtua milloin tahansa. Valdekoksibi käyttö on lopetettava heti, jos ilmenee ihottumaa, limakalvomuutoksia tai muita yliherkkyysoireita.

Käyttää valdekoksibi

Terapeuttinen luokka: Kipua lievittävä

Farmakologiset luokka: COX-2-estäjä

valdekoksibi oli saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Valdekoksibille vapaaehtoisesti pois Yhdysvaltain markkinoilta 7. huhtikuuta 2005, koska turvallisuusongelmia on lisääntynyt riski vakavasta sydämen ongelmista ja ihoreaktioita.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Valdekoksibilla seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio valdekoksibin tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tutkimukset valdekoksibin on tehty vain aikuisilla potilailla, ja ei ole olemassa erityisiä tietoja verrataan käytöstä valdekoksibia lapsilla käytettäväksi muissa ikäryhmissä.

Ennen valdekoksibi

valdekoksibin on testattu ja ei ole osoitettu aiheuttavan erilaisia ​​sivuvaikutuksia tai ongelmia vanhusten kuin se nuoremmilla aikuisilla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät valdekoksibi, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä Valdekoksibin jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä Valdekoksibin jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä Valdekoksibin jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön valdekoksibia. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Annos valdekoksibia on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta valdekoksibi. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Seuraavassa osassa on ainoastaan ​​tiedoksi, koska lääke ei ole enää saatavilla.

Jos annos jää valdekoksibin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Jos tulee ottaa valdekoksibia pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinulle säännöllisiä käyntejä.

Vatsavaivat voivat olla todennäköisempää, jos juot alkoholijuomia hoidon aikana valdekoksibin. Älä siis säännöllisesti alkoholijuomia ottaen valdekoksibi, ellei toisin ohjannut lääkäriltä.

Oikea käyttö valdekoksibin

Vakavia haittavaikutuksia voi esiintyä hoidon aikana valdekoksibin. Joskus vakavia haittavaikutuksia voi esiintyä ilman varoitusta. Kuitenkin mahdolliset varoitusmerkit sattuu usein, kuten kasvojen, sormet, jalat, ja / tai säärien; vaikeaa vatsakipua, musta, tahmea ulosteet ja / tai oksentelua verta tai materiaalia, joka näyttää kahvia syistä, epätavallinen painonnousu ja / tai ihottuma. Lopeta valdekoksibin ja tarkista lääkäriltä välittömästi, jos huomaat mitään näistä varoitusmerkeistä.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä hoidon aikana valdekoksibin. Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista ottaen valdekoksibin: rakkuloita, kuorinta, irtoaminen ihoa, vilunväristykset, yskä, ripuli, kuume, kutina, nivel- tai lihaskipu, punainen ärtynyt silmät, punaiset ihovaurioita, usein violetti keskus, kurkkukipu, haavaumat, haavat, valkoiset täplät suussa tai huulissa, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos kuume, uneliaisuus, ihon kutinaa, väsymys, pahoinvointi, tai vatsan kipua esiintyy; näistä vaikutuksista voivat olla ensimmäisiä merkkejä maksatoksisuutta.

Valdekoksibi saattaa aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Vaikka tämä on harvinaista, se voi esiintyä usein potilaille, jotka ovat allergisia aspiriinia, muihin steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden tai sulfonamidi-tyypin lääkkeitä. Anafylaksian vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Vakavin merkkejä tästä reaktion ovat hyvin nopea tai epäsäännöllinen hengitys, haukkomaan henkeään, vinkuva hengitys, tai pyörtyminen. Muita merkkejä voivat muuttaa värin iho kasvoissa, erittäin nopea, mutta epäsäännöllinen syke tai pulssi, kihelmöivä paukamia iholla, ja turvotusta tai turvotusta silmäluomien tai silmien ympärillä. Jos näitä vaikutuksia ilmenee, saada hätätilanteessa apua heti. Älä yritä ajaa itse. Soita ambulanssi, makuulle, kattavat itse pitää lämpimänä, ja prop jalat yli pään. Pysy tässä asennossa kunnes apu saapuu.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Varotoimet Vaikka käyttäminen valdekoksibi

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Poistunut Poistunut

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

valdekoksibi Side Effects

valdekoksibi

Nivelreuma Humiran, Plaquenil, hydroksiklorokiini, sulfasalatsiini, Enbrel, Remicade

Aika Pain naprokseeni, ibuprofeeni, diklofenaakki, Celebrex, Voltaren, Aleve

Nivelrikko prednisoni, naprokseeni, Cymbalta, aspiriini, ibuprofeeni, meloksikaami

Kipu tramadoli, oksikodoni, parasetamoli, Parasetamoli, naprokseeni, asetyylisalisyylihappo