urofollitropiini (lihakseen, ihon alle) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että lääke toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Veren ja virtsan testejä, ja ultraäänitutkimukset tarvitaan tarkistaa mahdolliset ei-toivotut vaikutukset aiheuttamia tätä lääkettä.

Soita heti lääkärille, jos uskot raskaaksi käytät tätä lääkettä. Sinulla saattaa olla suurempi riski kohdunulkoinen raskaus tai keskenmeno jos tulet raskaaksi käynnissä IVF menettelyjä. Kohdunulkoinen raskaus voi olla vakava ja hengenvaarallinen tila. Se voi myös aiheuttaa ongelmia, jotka voivat vaikeuttaa voit tulla raskaaksi tulevaisuudessa.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, hengitysvaikeuksia, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Jos lääkäri on pyytänyt sinua tallentaa perusinsuliinin ruumiinlämpö (BBT) päivittäin, varmista, että tiedät, miten tämä. Noudata huolellisesti lääkärin ohjeita.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä on ongelma munasarjat munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymä (OHSS). OHSS on vakava ongelma, joka voi olla hengenvaarallinen. Soita heti lääkärille, jos sinulla on vaikea kipu alavatsan alueella, pahoinvointi, oksentelu, painonnousu, ripuli, vähentynyt virtsaneritys, tai hengitysvaikeuksia.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä ottaa veritulppa, sydänkohtaus tai aivohalvaus. Tämä on todennäköisempää henkilöillä, jotka jo sydänsairaus. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos sinulla on kipua rintakehässä, puristava tunne rinnassa, nopea tai epäsäännöllinen syke, epätavallinen punoitus tai lämpöä ihon, lisääntynyt yskä, hengitysvaikeudet, äkillinen hengitysvaikeudet yöllä, tai epänormaali turvotusta nilkkojen tai jalat. Nämä voivat olla oireita vakavia sydänvaivoja tai verihyytymiä.

Tämä lääke voi aiheuttaa enemmän kuin yksi munasolu vapautumaan munasarjasta samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa, että voit tulla raskaaksi enemmän kuin yksi vauva. Keskustele lääkärisi kanssa tästä mahdollisuudesta ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä ottaa munasarjasyövän jos sait sen useammin kuin kerran tulla raskaaksi. Keskustele lääkärisi kanssa tätä riskiä.