ultram (suullinen)

TRAM-a-dol

Yhdysvalloissa.

Saatavilla annostusmuodot

Terapeuttinen luokka: Kipua lievittävä

Kemiallinen luokka: Opioidien

Tramadoli käytetään lievittää kohtalainen tai kohtalaisen voimakasta kipua, kuten kipua leikkauksen jälkeen. Pidennetty vapauttava tai pitkävaikutteinen tabletteja käytetään kroonisen jatkuvaa kipua.

Tramadoli kuuluu lääkeryhmään opioidianalgeettien. Se toimii keskushermostossa (CNS) lievittää kipua. Kun tramadolia käytetään pitkään, se voi tulla tottumusta (aiheuttavat henkistä tai fyysistä riippuvuutta). Fyysinen riippuvuus aiheuttaa sivuvaikutuksia, kun lopeta lääkkeen.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Rybix ™ ODT, Ryzolt ™, ja Ultram® tablettia Alle 16-vuotiaat. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Ultram® ER laajennettu vapautuvaa tablettia lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta tramadolin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin olla ei-toivottuja sivuvaikutuksia (esim ummetus, huimaus, huimaus, tai pyörtyminen, vatsavaivoja, heikkous) ja ikään liittyvän maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisun annos saavilla potilailla tramadolin.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät tramadoli. Se ei voi olla nimenomaan Ultram. Lue huolellisesti.

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Jos olet sitä mieltä, että tämä lääke ei toimi yhtä hyvin kun olet ollut ottaen sitä muutaman viikon ajan, älä nosta annosta. Sen sijaan, tarkista lääkäriltäsi.

Jos käytät hajoavan tabletin, että kätesi ovat kuivat, ennen kuin käsitellä tabletin. Älä avaa läpipainopakkausta, joka sisältää tabletin ennen kuin olet valmis ottamaan sen. Tabletti otetaan pakkauksestaan ​​avaamalla takaa folio, sitten kun tabletti ulos. Älä paina tablettia folion läpi. Älä riko, murskaa tai pureskella. Laita tabletti suuhun. Se sulaa nopeasti. Kun tabletti on sulanut, niellä tai ottaa kulauksen vettä.

Niellä laajennettu vapautuvaa tablettia kokonaisina nesteitä. Älä riko, murskaa tai pureskella.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa lääkkeen toimii kunnolla ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Tämä lääketieteen lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääke, joka saa sinut unelias tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen; Rauhoittavat, rauhoittavat, tai unilääkettä; reseptiä kipulääkitystä tai huumaavien; lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit; lihasrelaksantit; tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Älä juo alkoholijuomia, ja tarkistaa lääkäriltä tai hammaslääkärin ennen minkään näistä lääkkeistä, kun käytät tätä lääkettä.

Varmista, että lääkäri tietää kaikki muut lääkkeet käytät. Tämä lääke saattaa lisätä epilepsiaan. (Kouristuksia) ja voi aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä.

Tämä lääke voi lisätä itsemurha-ajatuksia. Kerro lääkärille heti, jos alkaa tuntea enemmän masentunut tai on ajatuksia vahingoittaa itseäsi. Ilmoita kaikista epätavallisista ajatuksia tai käyttäytymismalleja, jotka hämmentävät teitä, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenevat nopeasti. Varmista, että hoitaja tietää, jos sinulla on univaikeuksia, pahastua helposti, on iso energiankulutuksen kasvusta, tai alkaa toimia holtiton. Kerro lääkärille, jos sinulla on äkillinen tai vahvoja tunteita, kuten hermostuneisuus, vihainen, levoton, väkivaltainen tai pelottaa. Kerro lääkärillesi, jos sinä tai joku perheessäsi on kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressiivinen häiriö) tai on yrittänyt itsemurhaa.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa; kutina; käheys; hengitysvaikeuksia; vaikeuksia niellä; turvotus kädet, kasvot, tai suussa; tai rintakipu, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille tulla uneliaisuutta, huimausta, sekavaksi, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista, jos et huimausta tai ei hälytys.

Varmista, että lääkäri tietää, jos olet raskaana, saatat olla raskaana tai suunnittelet raskautta.

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat yhtäkkiä makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti voi auttaa vähentämään tätä ongelmaa.

Pahoinvointia tai oksentelua voi esiintyä, varsinkin kun ensimmäinen pari annosta. Tämä vaikutus saattaa mennä pois, jos makuulle jonkin aikaa. Kuitenkin, jos pahoinvointia tai oksentelua jatkuu, tarkista lääkäriltäsi. Makuulla jonkin aikaa voi myös lievittää joitakin muita haittavaikutuksia, kuten huimausta tai joita voi esiintyä.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta (myös hammasleikkaukset) tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärille tai hammaslääkärille vastuussa, että käytät tätä lääkettä. Kun tramadoli yhdessä lääkkeiden kanssa, joita käytetään leikkauksen aikana tai hammaslääkärin tai hätätilanteessa hoidot voivat aiheuttaa lisääntynyt sivuvaikutuksia.

Jos uskot tai joku muu saattanut ottaa yliannostuksen tramadolin, saada hätätilanteessa apua heti. Merkkejä yliannostuksen kouristukset (kohtaukset); vaikeaa tai levoton hengitys; epäsäännöllinen, nopea tai hidas, tai pinnallinen hengitys; vaalean tai sininen huulet, kynnet, tai ihon; paikantaa silmien pupillit, tai hengenahdistusta.

Älä lopeta äkillisesti lääkkeen ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytössä ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä voi auttaa estämään mahdollisen pahenemista kuntoa ja vähentää mahdollisuutta vieroitusoireita, kuten ahdistuneisuus, ripuli, päänsärky, pahoinvointi, vilunväristykset, hikoilu, vapina, tai unihäiriöt.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Kun lopetat lääkkeen, se voi silti tuottaa joitakin haittavaikutuksia, jotka tarvitsevat huomiota. Tänä ajan, tarkista lääkäriltä välittömästi, jos huomaat seuraavia haittavaikutuksia

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.