ulkosynnytinsyövän opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Ulkosynnytinsyövän tapahtuu vulva, ulkoiset sukuelinten alueella naisen sukuelimiin. Se voi esiintyä missä osassa vulva, kuten häpyhuulten, Mons pubis (ihon ja kudos, joka kattaa häpyluun), klitoris, tai emättimen tai virtsaputken aukkoja. Useimmissa tapauksissa se vaikuttaa sisäreunojen isot häpyhuulet tai häpyhuulet .; Valtaosa ulkosynnyttimien syöpien ovat okasolusyöpää. Tämä syöpä alkaa levyepiteelikarsinooma soluissa, pääasiallisin ihosoluja. Okasolusyöpä kehittyy yleensä useiden vuosien ajan. Ennen kuin se muodostaa, epänormaaleja soluja kehittyy yleensä pintakerroksen ihon, kutsutaan epiteelin. Tätä tilaa kutsutaan emättimen intraepiteliaalisten neoplasia (VIN) .; Toinen yleinen muoto ulkosynnytinsyövän on melanooma. Sitä esiintyy yleensä häpyhuulet tai klitoris. Melko muotoja ulkosynnytinsyövän kuuluvat Bartholinin rauhaset adenokarsinoomaa ja ei-maitorauhasen Pagetin tauti. Harvat emättimen syöpiä ovat sarkoomat. Nämä syövät esiintyy sidekudoksen ihon alle .; Ulkosynnytinsyövän on harvinaista, jonka osuus on hyvin pieni osa syövistä naisilla. Useimmat naiset diagnosoitu ulkosynnytinsyövän ovat vanhempia kuin 50, ja kaksi kolmasosaa yli 70-.; Viime aikoina nuoremmat naiset ovat saaminen diagnosoitu VIN. Varhaisen havaitsemisen ja hoidon tämän precancerous kunnossa, nainen voi koskaan kehittyä todellinen ulkosynnytinsyövän .; Riskitekijöitä ulkosynnytinsyövän ovat; ottaa epänormaali, precancerous emättimen solut; sairastuneen ihmisen papilloomavirus (HPV); tupakointi; jolla on tila liittyy immuunikato (elinsiirto, esimerkiksi); ottaa emättimen dystrofia, tila, jossa iho näyttää epänormaalia ja on päällystetty valkoisella kuoppia; ottaa precancerous muutoksia vulva; ottaa precancerous muutoksia kohdunkaula tai aiemmin kohdunkaulan syöpä; joka on Pohjois-Euroopan syntyperä.

oireet

Tavallisia oireita ulkosynnytinsyövän ja VIN sisältävät; pysyviä kutinaa tai polttava tahansa häpy; punainen, vaaleanpunainen tai valkoinen kyhmy, jossa on syylä kaltainen tai raaka pintaan; valkoinen, karkea alue häpy; kivulias virtsaaminen tai verenvuoto; vastuuvapaus eivät liity aikana; ihon haavauma, joka kestää yli kuukauden.

Diagnoosi

Ulkosynnytinsyövän yleensä diagnosoitu koepala. Aikana koepala, lääkäri poistaa pieni pala kudosta, yleensä keskustasta epänormaalin alueen olla varma, että edustava näyte otetaan. Asiantuntija tutkii kudos mikroskoopilla tarkistaa syöpä- ja precancerous soluja.

Kuinka kauan se kestää?

Ulkosynnyttimien syöpä kasvaa edelleen, kunnes se on käsitelty.

Miten estää tämän terveydentila

Voit ryhtyä toimiin vähentää riskiä ulkosynnytinsyövän. Voit myös ryhtyä toimiin tunnistaa ja hoitaa esisyöpäsairaudentiloille ennen ne muuttuvat kohdunkaulan syöpä.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoito ulkosynnytinsyövän riippuu syöpätyyppi, sen vaihe, ja sen sijainti. Ikä, yleistä terveyttä, ja on tärkeää säilyttää seksuaalinen toiminta vaikuttaa hoitovaihtoehdoista, too.

Kun vierailla lääkäri

On tärkeää säännöllisesti tutkia vulva ja sen ympäristö. Ota yhteyttä lääkäriin, jos olet

Ennuste

Jos precancerous muutoksia häpy ja ulkosynnytinsyövän havaitaan aikaisessa vaiheessa, mahdollisuudet parannuskeinoa ovat erinomaiset. VIN on lähes 100% parannettavissa. Lähes kaikki potilaat, joilla on ulkosynnytinsyövän joka ei ole levinnyt imusolmukkeisiin elää vähintään viisi vuotta. Jos ulkosynnytinsyövän on vallannut imusolmukkeiden, ennuste riippuu määrä imusolmukkeiden mukana.