uceris (rektaalinen)

Budesonidi on steroidi, joka vähentää tulehdusta elimistössä.

Budesonidi peräsuolen hoidetaan haavainen paksusuolen tulehdus.

Budesonidi peräsuolen voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääketieteen etiketissä ja pakkauksessa. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat noin kaikki sairaudet, allergiat, ja kaikki lääkkeet käytät.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos olet allerginen budesonidille.

Varmistaa, budesonidi on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

tuberkuloosi (nyt tai aiemmin)

vakava bakteeri-, virus- tai sieni-infektio

herpes-infektio silmien

kirroosi tai muu maksasairaus

diabetes

korkea verenpaine

osteoporoosi

mahahaava

silmänpainetauti

heikko immuunijärjestelmä (aiheuttama sairaus tai käyttämällä tiettyjä lääkkeitä); tai

jos aiot leikkaukseen.

Ei tiedetä, onko tämä lääke vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta.

Budesonidi voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Budesonidi peräsuolen ei ole hyväksytty käytettäväksi kaikille alle 18-vuotias.

Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä käytä tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Älä ota budesonidi peräsuolen suuhun. Se on tarkoitettu käytettäväksi vain peräsuoleen.

Budesonidi peräsuolen annetaan yleensä kerran aamulla ja kerran illalla 2 viikkoa. Sitten voit käyttää lääkettä vain kerran päivässä (nukkumaan mennessä) 4 viikkoa. Noudata lääkärin annostusohjeet huolellisesti.

Lue kaikki potilastiedot, lääkitys oppaita, ja ohjekorttien annetaan sinulle. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Yritä tyhjentää suolen ja virtsarakon juuri ennen peräsuolen vaahto.

Pese kädet ennen ja jälkeen lääkkeen käyttämisen.

Lämmitä lääke kapselin kädet ja ravistellaan 10 15 minuuttia ennen käyttöä.

Käytön jälkeen budesonidi peräsuolen nukkumaan mennessä, vältä kylpyhuoneen vasta seuraavana aamuna.

Budesonidi peräsuolen vaahto on syttyvää. Älä käytä kuumuudelle tai avotulen tai tupakoi.

Jos aiot olla kolonoskopia, kerro lääkärille etuajassa. Saatat joutua lopettamaan budesonidin peräsuolen kun käytät laksatiivinen lääkettä valmistautua kolonoskopia. Noudata lääkärisi ohjeita siitä, milloin alkaa käyttää budesonidia peräsuolen vaahto uudelleen.

Jos myös käyttää toista steroidi lääkitystä, älä lopeta sitä äkillisesti tai voi olla epämiellyttäviä vieroitusoireita. Keskustele lääkärisi kanssa kapeneva oman steroidi annos ennen lopettamista kokonaan.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta.

Pidä lääke kapselin avotulen tai kuumuudelle, kuten autoon kuumana päivänä. Kapselin voi räjähtää, jos se kuumenee liikaa. Älä riko tai polta tyhjän peräsuolen vaahto kanisteriin.

Käytä unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä käytä ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Pyrittävä hätätilanteissa sairaanhoidosta, tai soita Poison Help rivi 1-800-222-1222.

Yliannostus Budesonidin peräsuolen ei odoteta aiheuttavan hengenvaarallisia oireita. Kuitenkin pitkäaikainen käyttö suurina steroidi annokset voivat aiheuttaa oireita, kuten ihon ohenemista, helposti pintavikoja, muuttuu muotoon tai sijainti rasvaa (erityisesti kasvojen, kaulan, selkä, ja vyötärö), lisääntynyttä aknea tai kasvojen hiukset, kuukautisvaivat, impotenssi, tai menetys seksuaalisen kiinnostuksen.

Vältä on lähellä ihmisiä, jotka ovat sairaita tai joilla on infektioita. Soita lääkäriltä ennaltaehkäisevää hoitoa, jos olet alttiina vesirokko tai tuhkarokko. Nämä ehdot voivat olla vakavia tai jopa kuolemaan johtavia ihmisiä, jotka käyttävät steroidi lääke.

Greippi ja greippimehu voivat olla vuorovaikutuksessa budesonidi ja aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Vältä greippi tuotteiden hoidon aikana.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

infektion oireita – kuume, vilunväristykset, särky, oksentelu, flunssan oireet; tai

merkkejä alhainen lisämunuaisen hormonit – paheneva väsymys tai lihasheikkous, tunne pyörryttää, pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, ripuli, ja laihtuminen.

Yhteinen haittavaikutuksia ovat

pahoinvointi; tai

alhainen lisämunuaisen hormoneja.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia FDA 1-800-FDA-1088.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa budesonidi, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

 Cerner Multum, Inc. Versio: 1.01. Muutettu viimeksi: 06.26.2015, 09:31:24.