tyyppisiä rytmihäiriöitä

Neljä päätyyppiä rytmihäiriö ovat ennenaikaisia ​​(extra) lyöntiä, supraventrikulaarinen (SU-Prah-ven-trik-yu-LAR) rytmihäiriöitä, kammioarytmia, ja bradyarytmiaa (bray-de-ah-RITH-me-AHS).

Ennenaikainen lyöntiä ovat yleisin rytmihäiriö. He vaarattomia suurimman osan ajasta ja eivät useinkaan aiheuta oireita.

Kun oireita ilmenee, ne yleensä tuntuu hulmuten rinnassa tai tunne ohitettavan syke. Suurimman osan ajasta, ennenaikainen lyöntiä tarvitse mitään hoitoa, erityisesti terveillä ihmisillä.

Ennenaikainen (Extra) Beats

Ennenaikainen lyöntiä ilmenevistä eteiset (sydämen ylemmät kammiot) kutsutaan ennenaikainen eteissupistus tai PAC. Ennenaikainen lyöntiä ilmenevistä kammiot (sydämen alemmat kammiot) kutsutaan ennenaikainen kammiosupistukset tai PVC.

yläpuolisten rytmihäiriöiden

Useimmissa tapauksissa ennenaikainen lyöntiä tapahtua luonnollisesti. Kuitenkin jotkut sydän sairaudet voivat aiheuttaa ennenaikaista iskua. He voivat myös tapahtua, koska stressi, liian paljon liikuntaa, tai liian paljon kofeiinia tai nikotiinia.

Yläpuolisten rytmihäiriöiden ovat takykardioita (nopea sydämen hinnat), jotka alkavat eteiset tai eteis (AV) solmun. AV-solmu on ryhmä solujen välissä eteiset ja kammiot.

Tyypit yläpuolisten rytmihäiriöiden kuuluvat eteisvärinän (AF), eteislepatus, puuskittaista supraventrikulaarinen takykardia (PSVT), ja Wolff-Parkinson-Whiten (WPW) oireyhtymä.

AF on yleisin vakava rytmihäiriö. Se liittyy hyvin nopea ja epäsäännöllinen supistuminen Atria.

AF, sydämen sähköisten signaalien eivät alkavat SA solmussa. Sen sijaan he alkavat toisessa osassa eteisten tai läheisellä keuhkolaskimoihin.

Signaalit eivät matkustaa normaalisti. Ne voivat levitä koko eteisten nopealla, sekavaa tavalla. Tämä aiheuttaa sen, että seinät eteisessä värisemään hyvin nopeasti (fibrilloimiseksi) sen sijaan, että pelaajan normaalisti. Tämän seurauksena, eteiset eivät pysty pumppaamaan verta kammiot kuten pitäisi.

Alla oleva animaatio näyttää, mitä tapahtuu aikana AF. Napsauta “Käynnistä” -painiketta pelata animaation. Kirjallinen ja suullinen ohjeissa kuhunkin kehykseen. Käytä painikkeita oikeassa alakulmassa keskeyttää, käynnistää uudelleen tai toistaa animaation, tai käytä vierityspalkkia alla painikkeet liikkua kehyksiä.

Asenna se.; Animaatio näyttää, miten sydämen sähköisen signaalin voi alkaa muualta kuin sinussolmuke.

Animaatio osoittaa, kuinka sydämen sähköisen signaalin voi aloittaa ulkopuolella sinussolmuke. Tämä voi aiheuttaa eteiset voittamaan hyvin nopeasti ja epäsäännöllisesti.

AF, sähköiset signaalit voivat kulkea eteisten nopeudella yli 300 minuutissa. Jotkut näistä epänormaali signaalit voivat matkustaa kammiot, jolloin ne voittaa liian nopeasti ja epäsäännöllinen rytmi. AF yleensä ole hengenvaarallinen, mutta se voi olla vaarallista, jos se aiheuttaa kammiot voittamaan hyvin nopeasti.

AF on kaksi suurta komplikaatioiden aivohalvauksen ja sydämen vajaatoiminta.

AF, veri voi Poolin eteisessä, mikä aiheuttaa veren hyytymistä. Jos hyytymä irtoaa ja kulkeutuessa aivoihin, se voi aiheuttaa aivohalvauksen. Verenohennuslääkkeet jotka vähentävät aivohalvauksen riskiä ovat tärkeä osa hoitoa ihmisille, jotka ovat AF.

Sydämen vajaatoiminta ilmenee, kun sydän ei pysty pumppaamaan riittävästi verta vastaamaan elimistön tarpeisiin. AF voi johtaa sydämen vajaatoimintaan, koska kammiot ovat pelaajan hyvin nopeasti ja voi täysin täyttyä verellä. Näin ollen ne eivät ehkä pysty pumppaamaan riittävästi verta keuhkoihin ja kehon.

Vaurioita sydämen sähköjärjestelmän aiheuttaa AF. Vaurio on useimmiten seurausta muita ehtoja, jotka vaikuttavat terveyteen sydämen, kuten korkea verenpaine, sepelvaltimotauti, ja reumaattinen sydänsairaus. Tulehdus myös sillä arvellaan olevan tärkeä rooli kehittämisessä AF.

Muut ehdot voivat myös johtaa AF, mukaan lukien kilpirauhasen liikatoimintaa (liikaa kilpirauhashormonin tuotetaan) ja runsas alkoholin käyttö. Riski AF kasvaa iän myötä.

Joskus AF ja muut yläpuolisten rytmihäiriöiden voi tapahtua ilman näkyvää syytä.

kammioarytmiat

Eteislepatusta on samanlainen AF. Kuitenkin sydämen sähköisten signaalien leviävät atria nopeasti ja säännöllisesti-sijasta epäsäännöllisen rytmin. Eteislepatus on paljon harvinaisempaa kuin AF, mutta sillä on samanlaisia ​​oireita ja komplikaatioita.

PSVT on erittäin nopea syke, joka alkaa ja loppuu yhtäkkiä. PSVT tapahtuu, koska ongelmia välisen sähköisen yhteyden eteisessä ja kammiot.

Vuonna PSVT, sähköiset signaalit, jotka alkavat eteisessä ja matkustaa kammiot voivat syöttää uudelleen eteisten, aiheuttaen ylimääräisiä sydämenlyöntejä. Tämän tyyppinen rytmihäiriö yleensä ei ole vaarallista ja yleensä esiintyy nuoria. Se voi tapahtua voimakasta liikuntaa.

Erityinen tyyppi PSVT kutsutaan Wolff-Parkinson-Whiten oireyhtymä. WPW oireyhtymä on tila, jossa sydämen sähköisten signaalien kulkemiseen ylimääräisen väylä eteiset ja kammiot.

Tämä ylimääräinen polku häiritsee ajoitus sydämen sähköisten signaalien ja voivat aiheuttaa kammiot voittamaan hyvin nopeasti. Tämän tyyppinen rytmihäiriö voi olla hengenvaarallinen.

Alla oleva animaatio näyttää, mitä tapahtuu aikana Wolff-Parkinson-Whiten oireyhtymä. Napsauta “Käynnistä” -painiketta pelata animaation. Kirjallinen ja suullinen ohjeissa kuhunkin kehykseen. Käytä painikkeita oikeassa alakulmassa keskeyttää, käynnistää uudelleen tai toistaa animaation, tai käytä vierityspalkkia alla painikkeet liikkua kehyksiä.

bradyarytmiaa

Rytmihäiriöt lapsilla

Asenna Flash.

Animaation osoittaa, kuinka ylimääräinen, epänormaalin sähköisen polun keskellä häiritsee normaalia ajoitus sydämen sähköisen signaalin, joka aiheuttaa Atria ja kammiot voittamaan liian nopeasti.

Nämä rytmihäiriöt alkaa sydämen alemmat kammiot, kammiot. Ne voivat olla hyvin vaarallista ja yleensä edellytä lääkärin hoitoa heti.

Kammioarytmiat kuuluvat kammiotakykardia ja kammiovärinä (v-fib). Sepelvaltimotauti, sydäninfarkti, heikentynyt sydänlihas, ja muut ongelmat voivat aiheuttaa kammioarytmiat.

Kammiotakykardia on nopea, säännöllinen hakkaaminen kammiot, joka voi kestää vain muutaman sekunnin tai paljon kauemmin.

Muutama lyönnit kammiotakykardian useinkaan eivät aiheuta ongelmia. Kuitenkin jaksot, jotka kestävät enemmän kuin muutaman sekunnin voi olla vaarallista. Kammiotakykardia voi muuttua muita, vakavampia rytmihäiriöitä, kuten v-fib.

V-fib ilmenee, jos sekavaa sähköiset signaalit tekevät kammiot nuolikotelo sijaan pumpun normaalisti. Ilman kammiot pumppaus verta kehoon, äkillinen sydämenpysähdys ja kuolema voi tapahtua muutamassa minuutissa.

Kuoleman estämiseksi, ehto on käsiteltävä heti kanssa sähköiskun sydämeen kutsutaan defibrillaatiota (de-fib-rih-LA-karttaa).

V-fib aikana voi ilmetä tai sydäninfarktin jälkeen tai joku, jonka sydän on jo heikko, koska toisen ehdon.

Animaation esitetään kammiovärinä. Napsauta “Käynnistä” -painiketta pelata animaation. Kirjallinen ja suullinen ohjeissa kuhunkin kehykseen. Käytä painikkeita oikeassa alakulmassa keskeyttää, käynnistää uudelleen tai toistaa animaation, tai käytä vierityspalkkia alla painikkeet liikkua kehyksiä.

Asenna Flash.

Animaation osoittaa, miten sekavaa sähkösignaalien sydämen kammiot tehdä niistä pumppu epänormaalisti ja nuolikotelo.

Kääntyvien kärkien (torsades) on eräänlainen v-fib joka aiheuttaa ainutlaatuinen kuvio EKG (elektrokardiogrammi) testi. Tietyt lääkkeet tai epätasapainoinen määriä kaliumia, kalsiumia tai magnesiumia verenkiertoon voi aiheuttaa tämän tilan.

Ihmiset, joilla on pitkä QT on suurentunut riski torsades. Ihmiset, jotka ovat tämän ehdon täytyy olla varovainen noin ottaen tiettyjen antibioottien sydänlääkkeitä, ja over-the-counter tuotteita.

Bradyarytmiaa tapahtua, jos syke on normaalia hitaampaa. Jos syke on liian hidas, ei tarpeeksi verta aivoihin. Tämä voi aiheuttaa voit häipyä.

Aikuisilla syke hitaammin 60 lyöntiä minuutissa pidetään bradyarytmiaan. Jotkut ihmiset yleensä hidas syke, erityisesti ihmisiä, jotka ovat hyvin fyysisesti kunnossa. Heille syke hitaammin 60 lyöntiä minuutissa ei ole vaarallinen eikä aiheuta oireita. Mutta muut ihmiset, vakavia sairauksia tai muut olosuhteet saattavat aiheuttaa bradyarytmiaa.

Bradyarytmiaa voi johtua

Lasten sykkeet tavallisesti vähenee vanhetessaan. Vastasyntyneen sydän lyö välillä 95-160 kertaa minuutissa. A1-vuotiaan sydän lyö välillä 90-150 kertaa minuutissa, ja 6- 8-vuotiaan sydän lyö välillä 60-110 kertaa minuutissa.

Vauvan tai lapsen sydän voi voittaa nopeasti tai hitaasti monista syistä. Kuten aikuisilla, kun lapset ovat aktiivisia, heidän sydämensä sykkimään nopeammin. Kun he nukkuvat, heidän sydämensä voittaa hitaampaa. Heidän sydämensä hinnat voivat nopeuttaa ja hidastaa, koska ne hengittävät sisään ja ulos. Kaikki nämä muutokset ovat normaaleja.

Jotkut lapset ovat syntyneet sydänvika joka aiheuttaa rytmihäiriöitä. Muissa lapset, rytmihäiriöitä voi kehittyä myöhemmin lapsuudessa. Lääkärit käyttävät samat testit diagnosoida rytmihäiriöiden lapsilla ja aikuisilla.

Hoidot lapsille, joilla on rytmihäiriöitä sisältävät lääkkeet, defibrillointi (sähköisku), istutetaan kirurgisesti laitteita, jotka ohjaavat syke, ja muita menettelyjä, jotka kiinnittävät epänormaali sähköiset signaalit sydämessä.