tyypin 2 diabetes tauti

Tyypin 2 diabetes, kun tunnetaan aikuisiän tai aikuistyypin diabetesta, on krooninen sairaus, joka vaikuttaa siihen, miten keho metaboloi sokeria (glukoosia), elimistön tärkeä lähde polttoainetta.

Tyypin 2 diabetes, elimistö joko kestää insuliinin vaikutuksia – hormoni, joka säätelee sokerin liikkuessa soluihin – tai ei tuota tarpeeksi insuliinia säilyttää normaalin glukoositason.

oireet

Yleisempää aikuisilla, tyypin 2 diabetes vaikuttaa yhä lasten lapsuusiän lihavuus lisääntyy. Ei ole parannuskeinoa tyypin 2 diabetes, mutta saatat pystyä hallitsemaan kunnon syömällä hyvin, käyttäessään ja säilyttää terveen painon. Jos ruokavalio ja liikunta eivät riitä hallitsemaan verensokeria hyvin, sinun on myös ehkä diabetes lääkitys tai insuliinihoito.

Lisääntynyt jano ja usein virtsaaminen. Ylimääräinen sokeri muodostuuko verenkiertoon aiheuttaa neste vetää kudoksista. Tämä voi jättää jano. Tämän seurauksena voi juoda – ja virtsata – tavallista enemmän .; Lisääntynyt nälkä. Ilman tarpeeksi insuliinia siirtää sokeria soluihin, lihakset ja elimet uhanalaisia ​​energiaa. Tämä laukaisee voimakas nälkä .; Painonpudotus. Huolimatta syövät tavallista enemmän lievittää nälkää, saatat menettää paino. Ilman kykyä metaboloida glukoosia, kehon käyttää vaihtoehtoisia polttoaineita varastoidaan lihas ja rasva. Kalorit menetetty ylimääräinen glukoosi vapautuu virtsaan .; Väsymys. Jos solut ovat vailla sokeria, voi tulla väsynyt ja ärtyisä .; Näön hämärtyminen. Jos verensokerisi on liian korkea, neste voidaan vetää pois linsseistä silmäsi. Tämä voi vaikuttaa kyky keskittyä .; Hidas paranevat haavat tai toistuvia infektioita. Tyypin 2 diabetes vaikuttaa kyky parantaa ja vastustaa infektioita .; Alueilla pimennetyissä iho. Jotkut ihmiset, joilla on tyypin 2 diabetes on laikkuja tumma, samettinen iho taittuu ja rypyt kehoaan – yleensä kainaloihin ja kaulan. Tämä ehto, jota kutsutaan acanthosis nigricans, voi olla merkki insuliiniresistenssiä.

Merkkejä ja oireita tyypin 2 diabetes kehittyy usein hitaasti. Itse voit olla tyypin 2 diabetes vuosia ja tiedä sitä. Etsiä

Ota yhteys lääkäriin, jos havaitset tyypin 2 diabeteksen oireita.

Tyypin 2 diabetes kehittyy, kun laitoksen tulee vastustuskykyisiä insuliinia tai haima lakkaa tuottamasta riittävästi insuliinia. Täsmälleen miksi näin tapahtuu ei tunneta, vaikka genetiikan ja ympäristötekijät, kuten ylipaino ja toimettomuuden näyttävät vaikuttaneet tekijät.

Haima erittää insuliinia verenkiertoon .; Insuliini kiertää, jolloin sokeri syöttää soluihin .; Insuliini alentaa sokerin määrän verenkiertoon .; Kuten verensokerisi laskee, niin ei insuliinin eritystä haima.

Insuliini on hormoni, joka on peräisin rauhanen sijaitsee takana ja alapuolella vatsa (haima).

Glukoosi tulee kahdesta päälähteissä: ruokaa ja maksan .; Sokeri imeytyy verenkiertoon, jossa se tulee solujen avulla insuliinin .; Maksa varastoi ja tekee glukoosi .; Kun glukoosipitoisuus on alhainen, kuten kun et ole syönyt vähään, maksa hajoaa tallennetaan glykogeenin glukoosi pitämään glukoositason normaalille alueelle.

syyt

Glukoosi – sokeri – on tärkein energialähde soluille, jotka muodostavat lihaksia ja muiden kudosten.

Tyypin 2 diabetes, tämä prosessi ei toimi hyvin. Sen sijaan, että liikkuvat soluihin, sokeri kerääntyy verenkiertoon. Kuten verensokeri kasvaa, insuliinia tuottavat beeta haiman vapauttaa enemmän insuliinia, mutta lopulta nämä solut heikentyä ja voi tuota riittävästi insuliinia vastaamaan elimistön vaatimuksiin.

Vuonna huomattavasti harvinaisempaa tyypin 1 diabetes, immuunijärjestelmä tuhoaa beeta solujen jättäen kehon juurikaan ole insuliinia.

Tutkijat eivät täysin ymmärrä, miksi jotkut ihmiset kehittää tyypin 2 diabetes ja toiset eivät. On kuitenkin selvää, että tietyt tekijät lisäävät riskiä, ​​mukaan lukien

Tyypin 2 diabetes voi olla helppo jättää huomiotta, etenkin alkuvaiheessa, kun et tunne hyvin. Mutta diabetes vaikuttaa moniin tärkeiden elinten, kuten sydäntä, verisuonia, hermoja, silmät ja munuaiset. Hallinta verensokeri voi estää näitä komplikaatioita.

Riskitekijät

Vaikka pitkän aikavälin komplikaatioita diabetes kehittyy vähitellen, ne voivat lopulta olla invaliditeettiin tai jopa hengenvaarallisia. Joitakin mahdollisia diabeteksen ovat

Paino. Ylipaino on ensisijainen riskitekijä tyypin 2 diabetes. Mitä enemmän rasvakudokseen olet, sitä vastustuskykyisempi oman soluista tulee insuliinille. Kuitenkin, sinun ei tarvitse ylipainoinen kehittää tyypin 2 diabetes .; Rasvan jakautuminen. Jos elimistö varastoi rasvaa ensisijaisesti vatsaan, sinun riski tyypin 2 diabetes on suurempi kuin jos elimistö varastoi rasvaa muualla, kuten lantion ja reisien .; Käyttämättömänä. Mitä vähemmän aktiivinen olet, sitä suurempi riski tyypin 2 diabetes. Fyysinen aktiivisuus auttaa hallitsemaan painoa, käyttää glukoosia energian ja tekee solut insuliinille .; Perhehistoria. Riski tyypin 2 diabetes lisääntyy, jos vanhempi tai sisarus on tyypin 2 diabetes .; Rotu. Vaikka on epäselvää, miksi ihmiset tiettyjen rotujen – kuten mustat, latinot, intiaanit ja Aasian-amerikkalaiset – ovat todennäköisemmin kehittää tyypin 2 diabeteksen kuin valkoiset ovat .; Ikä. Riski tyypin 2 diabetes lisääntyy vanhetessa, varsinkin kun ikä 45. Tämä johtuu luultavasti siitä, ihmisillä on taipumus käyttää vähemmän, menettää lihasmassaa ja lihoa vanhetessaan. Mutta tyypin 2 diabetes lisääntyy myös dramaattisesti lapsilla, nuorilla ja nuorilla aikuisilla .; Prediabetes. Prediabetes on tila, jossa verensokerisi on tavallista korkeampi, mutta ei riittävän korkea luokiteltava diabetes. Hoitamattomana prediabetes usein etenee tyypin 2 diabetes .; Raskausajan diabetes. Jos kehitetään raskausdiabetes kun olit raskaana, riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen kasvaa. Jos synnytti vauvan painaa yli 9 kiloa (4 kiloa), olet myös vaarassa Tyypin 2 diabeteksen .; Munasarjojen monirakkulatauti. Naisilla, joilla on munasarjojen monirakkulatauti – yleinen sairaus ominaista epäsäännölliset kuukautiset, liiallinen karvankasvu ja lihavuus – lisää riskiä sairastua diabetekseen.

komplikaatiot

Diagnosoida tyypin 2 diabetes, sinun on annettava

Sydän ja verisuonisairaus. Diabetes dramaattisesti lisää riskiä eri sydän-ongelmia, kuten sepelvaltimotauti ja rintakipu (angina pectoris), sydäninfarkti, aivohalvaus, kaventuminen valtimoiden (ateroskleroosin) ja korkea verenpaine .; Hermovaurio (neuropatia). Ylimääräinen sokeri voi vahingoittaa seinät pieniä verisuonia (kapillaareja), joka ravitsee hermot, varsinkin jaloissa. Tämä voi aiheuttaa pistelyä, puutumista, kirvelyä tai kipua, joka alkaa yleensä vinkkejä ja varpaiden tai sormien ja vähitellen leviää ylöspäin. Huonosti hallinnassa verensokeri voi lopulta aiheuttaa voit menettää kaikki Tuntohäiriöitä sairaaseen raajojen. Hermovaurion että valvonta ruoansulatus voivat aiheuttaa ongelmia pahoinvointi, oksentelu, ripuli tai ummetus. Miehillä erektiohäiriö voi olla ongelma .; Munuaisvaurio (nefropatia). Munuaiset sisältävät miljoonia pieniä verisuonen klustereita, jotka suodattavat jätteiden veressä. Diabetes voi vahingoittaa tätä herkkää suodatusjärjestelmä. Vakavia vaurioita voi johtaa munuaisten vajaatoiminta tai peruuttamattomia loppuvaiheen munuaissairaus, joka usein lopulta vaatii dialyysihoitoa tai munuaissiirto .; Silmävaurioita. Diabetes voi vaurioittaa verisuonia verkkokalvon (diabeettisen retinopatian), mikä saattaa johtaa sokeuteen. Diabetes myös lisää riskiä muita vakavia näön olosuhteet, kuten kaihi ja glaukooma .; Jalka vahinkoa. Hermovaurio jaloissa tai huono verenkierto jaloissa riskiä eri jalka komplikaatioita. Hoitamattomana leikkaukset ja rakkuloita voi tulla vakavia infektioita, jotka voivat parantua huonosti. Vakavia vaurioita saattaa edellyttää varvas, jalka tai jalan amputaatio .; Kuulovamma. Kuulo ongelmat ovat yleisempiä diabeetikoilla .; Ihosairauksiin. Diabetes voi jättää herkempiä iho-ongelmia, kuten bakteeri- ja sieni-infektioita .; Alzheimerin tauti. Tyypin 2 diabetes voi lisätä riskiä Alzheimerin taudin. Heikentyneet sokeritasapainon, sitä suurempi riski näyttää olevan. Tarkka yhteys näiden kahden olosuhteissa edelleen epäselvä.

Jos A1C testi ei ole käytettävissä, tai jos tietyt edellytykset – kuten jos olet raskaana tai on harvinainen hemoglobiinin (tunnetaan hemoglobiini variantti) – jotka voivat tehdä A1C testi epätarkkoja, lääkäri voi käyttää seuraavat testit diagnosoida diabetes

Hemoglobiinia (A1c) -testi. Tämä verikoe osoittaa keskimääräisen verensokerin taso kahden viime kolmeen kuukauteen. Se mittaa prosenttiosuus veren sokeria kiinnitetty hemoglobiini, happea kuljettavien proteiinia punasoluja. Korkeampi verensokeri, sitä enemmän hemoglobiini sinulla sokerilla liitteenä. A1C tasolle 6,5 prosenttia tai enemmän kahdella erillisellä testit osoittavat sinulla on diabetes. Tulos välillä 5,7 ja 6,4 prosenttia on prediabetes, joka osoittaa suuri riski sairastua diabetekseen. Normaalit tasot ovat alle 5,7 prosenttia.

Diagnoosi

Suun sokerirasituskoe. Tätä testiä varten nopean yössä, ja paasto verensokeri mitataan. Sitten voit juoda sokeripitoista nestettä, ja verensokeri testataan säännöllisesti seuraavien kahden tunnin ajan.

Verensokeri alle 140 mg / dl (7,8 mmol / l) on normaali. Lukema välillä 140 ja 199 mg / dl (7,8 mmol / l ja 11,0 mmol / l) osoittaa prediabetes. Lukema 200 mg / dl (11,1 mmol / l) tai korkeampi, kun kahden tunnin voi ilmoittaa diabetes.

Random verensokerin. Verinäyte otetaan satunnaisella aikaan. Verensokeri arvot on ilmaistu milligrammoina desilitraa kohti (mg / dl) tai millimoolia litraa kohden (mmol / l). Riippumatta siitä, kun viimeksi syönyt, satunnainen verensokeritaso 200 mg / dl (11,1 mmol / l) tai korkeampi viittaa diabetes, varsinkin kun siihen liittyy jokin oireita diabetes, kuten usein virtsaaminen ja äärimmäisen jano .; Paasto verensokeri testi. Verinäyte otetaan yön yli paastoamisen jälkeen. Paasto verensokeritaso alle 100 mg / dl (5,6 mmol / l) on normaali. Paasto verensokerin taso 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / l) pidetään prediabetes. Jos se on 126 mg / dl (7 mmol / l) tai enemmän kahdella erillisellä testit, sinulla on diabetes .; Suun sokerirasituskoe. Tätä testiä varten nopean yössä, ja paasto verensokeri mitataan. Sitten voit juoda sokeripitoista nestettä, ja verensokeri testataan säännöllisesti seuraavien kahden tunnin .; Verensokeri alle 140 mg / dl (7,8 mmol / l) on normaali. Lukema välillä 140 ja 199 mg / dl (7,8 mmol / l ja 11,0 mmol / l) osoittaa prediabetes. Lukema 200 mg / dl (11,1 mmol / l) tai korkeampi, kun kahden tunnin voi ilmoittaa diabetes.

American Diabetes Association suosittelee seulontakäytäntö tyypin 2 diabetes alkaa 45-vuotiaana, varsinkin jos olet ylipainoinen. Jos tulokset ovat normaalit, testi toistetaan kolmen vuoden välein. Jos tulokset ovat rajatapauksia, kysy lääkäriltäsi milloin tulla takaisin toiseen testiä.

Terveellinen ruokavalio; Säännöllinen harjoittelu; Mahdollisesti diabetes lääkitys tai insuliinihoito; Verensokerin seuranta

Testausta suositellaan myös henkilöille, jotka ovat alle 45 ja ylipaino jos on muita sydänsairauden tai diabeteksen riskitekijöitä läsnä, kuten liikunnan puute, suvussa tyypin 2 diabeteksen, henkilökohtainen historia raskausdiabeteksen tai verenpaine yli 140 / 90 millimetriä elohopeaa (mmHg).

Jos diagnosoitu diabetes, lääkäri voi tehdä muita testejä erottaa tyypin 1 ja tyypin 2 diabetes – koska molemmat ehdot vaativat usein erilaisia ​​hoitoja.

hedelmät; Vihannekset; Kokojyvä

hoito

A1C tasoja on tarkistettava kahdesta neljään kertaa vuodessa. Tavoiteltu A1C tavoite voi vaihdella riippuen iästä ja muista tekijöistä. Kuitenkin useimmat ihmiset, American Diabetes Association suosittelee A1C tason alle 7 prosenttia. Kysy lääkäriltä mitä A1C tavoite on.

Metformiini (Glucophage, Glumetza, muut). Yleensä metformiini on ensimmäinen lääkitystä tyypin 2 diabetekseen. Se toimii herkkyyden parantamiseksi kehon kudosten insuliinia, jotta elimistö käyttää insuliinia tehokkaammin .; Metformin alentaa myös glukoosin tuotantoa maksassa. Metformiini voi alentaa verensokeria yksin riitä. Lääkäri myös suositella elintapojen muutoksia, kuten laihdutus ja yhä aktiivinen .; Pahoinvointi ja ripuli ovat mahdollisia sivuvaikutuksia metformiinia. Nämä haittavaikutukset häviävät yleensä kun elimistö tottuu lääkkeeseen. Jos metformiini ja elämäntavat muutokset eivät riitä hallitsemaan verensokeria tasolla, muut suun kautta tai ruiskutetaan lääkitys voidaan lisätä .; Sulfonyyliureat. Nämä lääkkeet auttavat kehoa erittämään enemmän insuliinia. Esimerkkejä lääkkeet tässä luokassa sisältää glibenklamidin (diabeta, Glynase), glipitsidi (Glucotrol) ja glimepiridi (Amaryl). Mahdollisia haittavaikutuksia ovat alhainen verensokeri ja painonnousu .; Meglitinidit. Nämä lääkkeet toimivat kuten sulfonyyliureoiden haiman erittämään enemmän insuliinia, mutta nyt ne ovat nopeampia toimii, ja keston niiden vaikutus elimistössä on lyhyempi. Niillä on myös riski aiheuttaa alhainen verensokeri, mutta tämä riski on pienempi kuin sulfonyyliureoille .; Painonnousu on mahdollisuus tämän luokan lääkkeitä samoin. Esimerkkejä ovat repaglinidin (Prandin) ja nateglinidi (Starlix) .; Tiatsolidiinidionien. Kuten metformiini, nämä lääkkeet tekevät kudoksiin insuliinille. Tämä luokka lääkkeitä on yhdistetty painonnousu ja muita vakavia sivuvaikutuksia, kuten lisääntynyt riski sydämen vajaatoiminnan ja murtumia. Koska nämä riskit, nämä lääkkeet eivät yleensä ole ensimmäisen valinta käsittely .; Rosiglitatsoni (Avandia) ja pioglitatsoni (Actos) ovat esimerkkejä tiatsolidiinidionien .; DPP-4-estäjien. Nämä lääkkeet auttavat vähentämään verensokeri, mutta on yleensä vaatimaton vaikutus. Ne eivät aiheuta painonnousua. Esimerkkejä näistä lääkkeistä ovat sitagliptiini (Januvia), saksagliptiinia (Onglyza) ja linagliptiini (Tradjenta) .; GLP-1-reseptorin agonistit. Nämä lääkkeet hidas ruoansulatus ja auttaa alentamaan verensokeri, mutta ei niin paljon kuin sulfonyyliureat. Niiden käyttö liittyy usein joitakin laihtuminen. Tämä luokka lääkkeitä ei suositella käytettäväksi itse .; Eksenatidin (Byetta) ja liraglutidia (Victoza) ovat esimerkkejä GLP-1-reseptorin agonistit. Mahdollisia sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi ja suurentunut haimatulehduksen .; SGLT2-inhibiittorit. Nämä ovat uusin diabetes huumeiden markkinoilla. Ne toimivat estämällä munuaisissa uudelleenabsorptiokapasiteetti sokeria vereen. Sen sijaan, sokeri erittyy virtsaan .; Esimerkkejä ovat canagliflozin (Invokana) ja dapagliflotsiini (Farxiga). Haittavaikutuksia ovat hiiva-infektiot ja virtsatietulehdukset, lisääntynyt virtsaaminen ja hypotensio .; Insuliinihoitoa. Jotkut ihmiset, joilla on tyypin 2 diabetes tarvitsevat insuliinihoidon samoin. Aiemmin insuliinihoito käytettiin viimeisenä keinona, mutta nykyään se on usein määrätty aikaisemmin, koska sen eduista .; Koska normaali ruoansulatus häiritsee insuliinin otetaan suun, insuliini on pistää. Riippuen sinun tarvitsee, lääkäri voi määrätä sekoitus insuliinityypit käyttää koko päivän ja yön. Usein ihmiset tyypin 2 diabetes alkaa insuliinin käyttö yhdellä pitkävaikutteinen laukaus yöllä .; Insuliinipistoksista liittyy sitä pienellä neulalla ja ruiskulla tai insuliinin Annostelukynä – laite, joka näyttää samanlaiselta mustekynällä, paitsi patruuna täytetään insuliinilla .; On olemassa monenlaisia ​​insuliinia, ja ne kukin toimivat eri tavalla. Vaihtoehtoja ovat; Glulisinsuliinia (Apidra); Lisproinsuliini (Humalog); Aspartinsuliini (Novolog); Glargininsuliini (Lantus); Detemirinsuliini (Levemir); Insuliini isofaani (Humulin N, Novolin N)

Verrattuna toistuva päivittäinen verensokeri testien A1C testi on parempi indikaattori siitä, miten tehokkaasti diabeteksen hoidon suunnitelma toimii. Kohonnut A1C tason voi signaali tarpeen muutosta lääkityksessä, ateriasuunnitelma tai toiminnan tasolla.

Sen lisäksi, että A1C testi, lääkäri ottaa veri- ja virtsanäytteet säännöllisesti tarkistaa kolesterolia, kilpirauhasen toimintaan, maksan toimintaa ja munuaisten toiminta. Lääkäri arvioi myös verenpainetta. Säännöllinen silmien ja jalka tentit ovat myös tärkeitä.

Vaihtoehtoinen lääke

Johdon tyypin 2 diabeteksen sisältää

Nämä vaiheet auttavat pitämään verensokerin tasoa lähemmäs normaalia, jotka voivat viivästyttää tai estää komplikaatioita.

Korkea verensokeri (hyperglykemia). Verensokeritasosi voi nousta monista syistä, kuten syö liikaa, oksentelu tai toteuttamatta tarpeeksi glukoosia alentavaa lääkitystä. Tarkista verensokerisi usein, ja katsella merkkejä ja oireita korkea verensokeri – tihentynyt virtsaamistarve, lisääntynyt jano, suun kuivuminen, näön hämärtyminen, väsymys ja pahoinvointi. Jos sinulla on hyperglykemia, sinun täytyy muokata ateriasuunnitelma, lääkkeitä tai molempia .; Hyperglykeeminen hyperosmolaarinen nonketotic oireyhtymä (HHNS). Merkkejä ja oireita tämän hengenvaarallinen tila kuuluu verensokeri käsittelyssä yli 600 mg / dl (33,3 mmol / l), suun kuivuminen, äärimmäinen jano, kuume yli 101 F (38 C), uneliaisuus, sekavuus, näön menetys, hallusinaatiot ja tumma virtsa. Verensokerisi monitori ei ehkä voi antaa teille tarkkaa käsittelyyn niin suuria määriä ja se voi sen sijaan vain lukea “high .; HHNS johtuu pilviin verensokeri, joka muuttaa veren paksu ja siirappimainen. Se on yleensä yleisempää ikääntyneet, joilla on tyypin 2 diabetes, ja se on usein edeltää sairauden tai infektio. HHNS kehittyy yleensä päiviä tai viikkoja. Soita lääkärille tai hakeutumaan välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulla on merkkejä tai oireita tämä ehto .; Lisääntynyt ketoaineita virtsassa ( diabeettinen ketoasidoosi). Jos soluja ilman ravintoa energiaa, kehosi voi alkaa hajottaa rasvaa. Tämä tuottaa myrkyllisiä hapot tunnetaan ketonit .; Watch janoon tai erittäin kuiva suu, tihentynyt virtsaamistarve, oksentelu, hengenahdistus, väsymys ja hedelmäinen hajuinen hengitys. Voit tarkistaa virtsan ylimääräinen ketonien kanssa over-the-counter ketonit testipakkauksen. Jos ylimääräistä ketoaineita virtsassa, ota heti yhteys lääkäriin tai ensiapuun hoitoon. Tämä ehto on yleisempää ihmisiä tyypin 1 diabetes, mutta voi joskus esiintyä ihmiset tyypin 2 diabetes .; Alhainen verensokeri (hypoglykemia). Jos verensokerisi laskee alle tavoitealueella, se tunnetaan nimellä alhainen verensokeri (hypoglykemia). Verensokeritasosi voi pudota monista syistä, kuten ohita ateria, vahingossa ottaen enemmän lääkkeitä kuin tavallisesti tai saada enemmän liikuntaa kuin normaalisti. Alhainen verensokeri on todennäköisimmin jos otat glukoosia alentava lääkitys, jotka edistävät insuliinin eritystä tai jos olet insuliinia .; Tarkista verensokerisi säännöllisesti, ja katsella merkkejä ja oireita alhainen veren sokeria – hikoilu, vapina, heikkous, nälkä, huimaus, päänsärky, näön hämärtyminen, sydämentykytyksiä, epäselvä puhe, uneliaisuus, sekavuus ja kouristukset .; Jos kehittyy hypoglykemia yöllä, ehkä herätys hiki-kasteltu pyjama tai päänsärkyä. Johtuen luonnon rebound vaikutus, yöllä hypoglykemia saattaa aiheuttaa epätavallisen korkea verensokeri lukeminen ensimmäinen asia aamulla .; Jos sinulla on merkkejä tai oireita alhainen veren sokeria, juoda tai syödä jotain, joka nopeasti nostaa verensokeria tasolla – hedelmämehua, glukoositabletteja, Hard Candy, säännöllinen (ei ruokavalio) sooda tai toinen lähde sokeria. Testaa uudelleen 15 minuutissa olla varma verensokeria ovat normalisoituneet .; Jos ne eivät ole, käsitellään uudelleen ja testaa toisessa 15 minuuttia. Jos menettää tajuntansa, perheenjäsen tai läheinen kosketus saattaa joutua antamaan sinulle hätätilanteessa Glukagonipistoksen hormoni, joka stimuloi vapautumista sokeria vereen.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Vastoin yleistä käsitystä, ei ole mitään erityistä diabetes ruokavalio. On kuitenkin tärkeää keskittää oman ruokavalion seuraavilla kuitupitoista, vähärasvainen elintarvikkeet

Selviytyminen ja tuki

Sinun on myös syödä vähemmän eläintuotteiden, puhdistetut hiilihydraatit ja makeisia.

Matalan glykeemisen indeksin elintarvikkeet myös olla hyödyllinen. Glykeeminen indeksi on mitata kuinka nopeasti ruoka aiheuttaa nousu veren sokeria. Elintarvikkeiden korkea glykeeminen indeksi nostaa verensokeria nopeasti. Matalan glykeemisen indeksin elintarvikkeet voivat auttaa vakauttamaan verensokeri. Elintarvikkeet, joilla on alhainen glykeeminen indeksi tyypillisesti ovat elintarvikkeita, jotka ovat korkeampia kuitua.

Rekisteröity ravitsemusterapeutin voi auttaa koota aterian suunnitelma, joka sopii liittyvät tavoitteet, ruokamieltymykset ja elämäntapa. Hän voi myös opettaa kuinka seurata hiilihydraattien saantia ja kertoa, kuinka monta hiilihydraatteja sinun täytyy syödä ateriat ja välipalat pitää verensokeri vakaampi.

ennaltaehkäisy

Jokainen tarvitsee säännöllistä aerobinen liikunta, ja ihmiset, joilla on tyypin 2 diabetes eivät ole poikkeus. Hanki lääkärin OK ennen kuin aloitat harjoitusohjelman. Valitse sitten toimintaa nautit, kuten kävely, uinti ja pyöräily. Mikä tärkeintä on tehdä liikuntaa osa päivittäistä rutiinia.

Tavoite vähintään 30 minuutin aerobinen liikunta viisi päivää viikossa. Venyttely ja voimaharjoitusta ovat tärkeitä myös. Jos et ole ollut aktiivinen vähään, alkaa hitaasti ja rakentaa vähitellen.

Lue lisää tyypin 2 diabetes

Lisää tyypin 2 diabetes

Yhdistelmä harjoitukset – aerobisia harjoituksia, kuten kävely tai tanssia useimpina päivinä yhdistettynä vastus koulutus, kuten painonnosto tai jooga kahdesti viikossa – usein auttaa hallitsemaan verensokeria tehokkaammin kuin kumpikaan liikuntalaji yksin.

Muista, että liikunta alentaa veren sokeria. Tarkista verensokerisi ennen kaikkea toimintaa. Saatat pitää syödä välipalan ennen harjoittelua estämään alhainen verensokeri, jos otat diabetes lääkkeitä, alentaa verensokeria.

Riippuen hoitosuunnitelma, sinun täytyy tarkistaa ja tallentaa verensokerisi aina silloin tällöin tai, jos olet insuliinia, useita kertoja päivässä. Kysy lääkäriltä, ​​kuinka usein hän haluaa sinun tarkistaa verensokerisi. Huolellinen seuranta on ainoa tapa varmistaa, että verensokerisi pysyy kohdealueelle.

Joskus verensokeri voi olla arvaamaton. Avustuksella diabeteksen hoitoryhmän, opit verensokerista muutoksia vastauksena elintarvikkeiden, liikunnan, alkoholin, sairaus ja lääkitys.

Jotkut ihmiset, joilla on tyypin 2 diabetes voi saavuttaa tavoitteensa verensokeri ruokavalion ja liikunnan avulla, mutta monet myös diabeteksen lääkkeitä tai insuliinihoidon. Päätös siitä, mitkä lääkkeet ovat parhaita riippuu monista tekijöistä, kuten verensokerisi ja muita terveysongelmia olet. Lääkäri saattaa jopa yhdistää lääkkeitä eri luokkiin auttaa verensokerisi useilla eri tavoilla.

Esimerkkejä mahdollisista hoidoista tyypin 2 diabetes sisältävät

Metformiini (Glucophage, Glumetza, muut). Yleensä metformiini on ensimmäinen lääkitystä tyypin 2 diabetekseen. Se toimii herkkyyden parantamiseksi kehon kudosten insuliinia, jotta elimistö käyttää insuliinia tehokkaasti.

Metformin alentaa myös glukoosin tuotantoa maksassa. Metformiini voi alentaa verensokeria yksin riitä. Lääkäri myös suositella elintapojen muutoksia, kuten laihdutus ja yhä aktiivinen.

ravitsemusterapeutin; Certified diabetes kouluttaja; Jalka tohtori (podiatrist); Lääkäri, joka on erikoistunut silmän hoitoon (silmälääkäri)

Pahoinvointi ja ripuli ovat mahdollisia sivuvaikutuksia metformiinia. Nämä haittavaikutukset häviävät yleensä kun elimistö tottuu lääkkeeseen. Jos metformiini ja elämäntavat muutokset eivät riitä hallitsemaan verensokeria tasolla, muut suun kautta tai ruiskutetaan lääkitys voidaan lisätä.

Meglitinidit. Nämä lääkkeet toimivat kuten sulfonyyliureoiden haiman erittämään enemmän insuliinia, mutta nyt ne ovat nopeampia toimii, ja keston niiden vaikutus elimistössä on lyhyempi. Niillä on myös riski aiheuttaa alhainen verensokeri, mutta tämä riski on pienempi kuin sulfonyyliureoille.

Ole tietoinen ennalta nimittäminen rajoituksia. Voit joutua pidättäytyä syö tai juo mitään, mutta vettä kahdeksan tunnin paasto glukoosi testi tai neljä tuntia ennen ateriaa saaduksi. Kun teet ajanvarauksen, kysy jos pitäisi paastota .; Kirjoita mitään oireita sinulla on, mukaan lukien sellaiset, voi tuntua liity diabeteksen .; Tuo muistikirja ja kynä (tai kannettavan tietokoneen tai tabletti) seurata tärkeitä tietoja .; Kirjoita muistiin kysymykset kysyä lääkäriltä.

Painonnousu on mahdollisuus tämän luokan lääkkeitä samoin. Esimerkkejä ovat repaglinidin (Prandin) ja nateglinidi (Starlix).

Tiatsolidiinidionien. Kuten metformiini, nämä lääkkeet tekevät kudoksiin insuliinille. Tämä luokka lääkkeitä on yhdistetty painonnousu ja muita vakavia sivuvaikutuksia, kuten lisääntynyt riski sydämen vajaatoiminnan ja murtumia. Koska nämä riskit, nämä lääkkeet eivät yleensä ole ensimmäisen valinta hoitoon.

Rosiglitatsoni (Avandia) ja pioglitatsoni (Actos) ovat esimerkkejä tiatsolidiinidionien.

GLP-1-reseptorin agonistit. Nämä lääkkeet hidas ruoansulatus ja auttaa alentamaan verensokeri, mutta ei niin paljon kuin sulfonyyliureat. Niiden käyttö liittyy usein joitakin laihtuminen. Tämä luokka lääkkeitä ei suositella käytettäväksi yksinään.

Eksenatidin (Byetta) ja liraglutidia (Victoza) ovat esimerkkejä GLP-1-reseptorin agonistit. Mahdollisia sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi ja suurentunut haimatulehduksen.

Kuinka usein minun täytyy seurata minun verensokeri ?; Mikä on minun tavoite alue ?; Miten voin käyttää tietoja glukoosimonitorointijärjestelmä hallita paremmin minun diabetes?

SGLT2-inhibiittorit. Nämä ovat uusin diabetes huumeiden markkinoilla. Ne toimivat estämällä munuaisissa uudelleenabsorptiokapasiteetti sokeria vereen. Sen sijaan, sokeri erittyy virtsaan.

Esimerkkejä ovat canagliflozin (Invokana) ja dapagliflotsiini (Farxiga). Haittavaikutuksia ovat hiiva-infektiot ja virtsatietulehdukset, lisääntynyt virtsaaminen ja hypotensio.

Insuliinihoitoa. Jotkut ihmiset, joilla on tyypin 2 diabetes tarvitsevat insuliinihoidon samoin. Aiemmin insuliinihoito käytettiin viimeisenä keinona, mutta nykyään se on usein määrätty aikaisemmin, koska sen eduista.

Koska normaali ruoansulatus häiritsee insuliinin otetaan suun, insuliini on pistää. Riippuen sinun tarvitsee, lääkäri voi määrätä sekoitus insuliinityypit käyttää koko päivän ja yön. Usein ihmiset tyypin 2 diabetes alkaa insuliinin käyttö yhdellä pitkävaikutteinen ammuttiin yöllä.

Mitä muutoksia minun täytyy tehdä minun ruokavalio ?; Miten voin oppia counting hiilihydraatteja elintarvikkeissa ?; Pitäisikö mennä ravitsemusterapeutin auttaa aterioiden suunnittelua ?; Kuinka paljon liikuntaa pitäisi saada joka päivä?

Insuliinipistoksista liittyy sitä pienellä neulalla ja ruiskulla tai insuliinin Annostelukynä – laite, joka näyttää samanlaiselta mustekynällä, paitsi patruuna täytetään insuliinilla.

On olemassa monenlaisia ​​insuliinia, ja ne kukin toimivat eri tavalla. vaihtoehtoja ovat

Keskustele hyviä ja huonoja puolia eri lääkkeitä lääkärin kanssa. Yhdessä voitte päättää, mikä lääkitys on paras sinulle ottaen monista tekijöistä, kuten kustannukset ja muut näkökohdat terveydelle.

Lisäksi diabetes lääkitys, lääkäri voi määrätä pieniannoksista aspiriinia hoito sekä verenpaine ja kolesterolia alentava lääkitys auttaa estämään sydämen ja verisuonisairaus.

Jos sinulla on tyypin 2 diabetes ja painoindeksi (BMI) on suurempi kuin 35, voi olla ehdokkaana painonlasku kirurgia (Laihdutusleikkaus). Verensokeri palautuvat normaaleiksi 55-95 prosenttia ihmisistä, joilla on diabetes, menettelyn mukaan suoritettu. Leikkauksia, jotka ohittavat osan ohutsuolen on enemmän vaikutusta veren sokeripitoisuus kuin muut painonlasku leikkauksia.

Haittoja leikkausta sisällyttää sen korkea hinta, ja on olemassa riskejä, mukaan lukien kuoleman riskiä. Lisäksi rajuja elintapojen muutokset ovat tarpeen ja pitkäaikaisia ​​komplikaatioita voivat sisältää ravitsemukselliset puutteet ja osteoporoosi.

Joudunko ottaa lääkettä? Jos on, millaisia ​​ja kuinka paljon ?; Täytyykö ottaa lääke tiettyyn aikaan päivästä ?; Onko minun täytyy ottaa insuliinia ?; Minulla on muita lääketieteellisiä ongelmia. Miten voin parhaiten hoitaa nämä olosuhteet yhdessä?

Naiset, joilla on tyypin 2 diabetes voi joutua muuttamaan hoitoa raskauden aikana. Monet naiset vaativat insuliinihoidon raskauden aikana. Kolesterolia alentava lääkitys ja jotkut verenpaine lääkkeet ei voi käyttää raskauden aikana.

Jos sinulla esiintyy diabeettisen retinopatian, se voi pahentua raskauden aikana. Käy silmälääkäri raskauden ensimmäisen kolmanneksen raskauden ja yksi vuosi synnytyksen.

Koska niin monet tekijät voivat vaikuttaa veren sokeri, joskus syntyy ongelmia, jotka vaativat välitöntä hoitoa, kuten

Mitkä ovat merkkejä ja oireita alhainen verensokeri ?; Miten matalaa verensokeria hoidetaan ?; Mitkä ovat merkkejä ja oireita korkea verensokeri ?; Milloin tulisi testata ketonit, ja miten teen sen?

Hyperglykeeminen hyperosmolaarinen nonketotic oireyhtymä (HHNS). Merkkejä ja oireita tämän hengenvaarallinen tila kuuluu verensokeri käsittelyssä yli 600 mg / dl (33,3 mmol / l), suun kuivuminen, äärimmäinen jano, kuume yli 101 F (38 C), uneliaisuus, sekavuus, näön menetys, hallusinaatiot ja tumma virtsa. Verensokerisi monitori ei ehkä voi antaa teille tarkkaa käsittelyyn niin suuria määriä ja se voi sen sijaan vain lukea “high”.

HHNS johtuu pilviin verensokeri, joka muuttaa veren paksu ja siirappimainen. Se on yleensä yleisempää ikääntyneiden tyypin 2 diabetes, ja se on usein edeltää sairauden tai infektio. HHNS kehittyy yleensä päiviä tai viikkoja. Soita lääkärille tai hakeutumaan välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulla on merkkejä tai oireita tämä ehto.

Lisääntynyt ketoaineita virtsassa (diabeettinen ketoasidoosi). Jos solut ravintoa energiaa, kehosi voi alkaa hajottaa rasvaa. Tämä tuottaa toksisista hapoista tunnetaan ketonit.

Varo jano tai erittäin kuiva suu, tihentynyt virtsaamistarve, oksentelu, hengenahdistus, väsymys ja hedelmäinen tuoksuvia hengitystä. Voit tarkistaa virtsan ylimääräinen ketonien kanssa over-the-counter ketonit testipakkauksen. Jos on liikaa ketoaineita virtsassa, ota heti yhteys lääkäriin tai ensiapuun hoitoon. Tämä ehto on yleisempää henkilöillä, joilla on tyypin 1 diabetes, mutta voi joskus esiintyä ihmiset tyypin 2 diabetes.

Alhainen verensokeri (hypoglykemia). Jos verensokerisi laskee alle tavoitealueella, se tunnetaan nimellä alhainen verensokeri (hypoglykemia). Verensokeritasosi voi pudota monista syistä, kuten ohita ateria, vahingossa ottaen enemmän lääkkeitä kuin tavallisesti tai saada enemmän liikuntaa kuin normaalisti. Alhainen verensokeri on todennäköisimmin jos otat glukoosia alentava lääkitys, jotka edistävät insuliinin eritystä tai jos olet insuliinia.

Tarkista verensokerisi säännöllisesti, ja katsella merkkejä ja oireita alhainen veren sokeria – hikoilu, vapina, heikkous, nälkä, huimaus, päänsärky, näön hämärtyminen, sydämentykytyksiä, epäselvä puhe, uneliaisuus, sekavuus ja kouristukset.

Jos kehittyy hypoglykemia yöllä, ehkä herätys hiki-kasteltu pyjama tai päänsärkyä. Johtuen luonnon rebound vaikutus, yöllä hypoglykemia saattaa aiheuttaa epätavallisen korkea verensokeri lukeminen ensimmäinen asia aamulla.

Jos sinulla on merkkejä tai oireita alhainen veren sokeria, juoda tai syödä jotain, joka nopeasti nostaa verensokeria tasolla – hedelmämehua, glukoositabletteja, Hard Candy, säännöllinen (ei ruokavalio) sooda tai toinen lähde sokeria. Testaa uudelleen 15 minuutissa olla varma verensokeria ovat normalisoituneet.

Jos ne eivät ole, käsitellään uudelleen ja testaa toisessa 15 minuuttia. If you lose consciousness, a family member or close contact may need to give you an emergency injection of glucagon, a hormone that stimulates the release of sugar into the blood.

Numerous alternative medicine substances have been shown to improve insulin sensitivity in some studies, while other studies fail to find any benefit for blood sugar control or in lowering A1C levels. Because of the conflicting findings, no alternative therapies are recommended to help with blood sugar management.

If you decide to try an alternative therapy, don’t stop taking the medications that your doctor has prescribed. Be sure to discuss the use of any of these therapies with your doctor to make sure that they won’t cause adverse reactions or interact with your medications.

No treatments — alternative or conventional — can cure diabetes. So it’s critical that people who are using insulin therapy for diabetes don’t stop using insulin unless directed to do so by their physicians.

How often do I need to be monitored for diabetes complications? What specialists do I need to see?; Are there resources available if I’m having trouble paying for diabetes supplies?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa mukaan? Mitä sivustot suosittelette?

Do you understand your treatment plan and feel confident you can follow it?; How are you coping with diabetes?; Have you experienced any low blood sugar?; What’s a typical day’s diet like?; Are you exercising? If so, what type of exercise? Kuinka usein?; What challenges are you experiencing in managing your diabetes?

Your primary care doctor will probably diagnose your type 2 diabetes. He or she may continue to treat your diabetes or may refer you to a doctor who specializes in hormonal disorders (endocrinologist). Your health care team also may include

If your blood sugar levels are very high, your doctor may send you to the hospital for treatment.

Whenever you can, it’s a good idea to prepare for appointments with your health care team. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä ja tietävät, mitä odottaa lääkäriltä.

Valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa. For type 2 diabetes, some basic questions to ask include

Kysymykset lääkäriltä todennäköisesti kysyä sisällyttää

If your blood sugar is consistently out of your target range, or if you’re not sure what to do in a certain situation, contact your doctor or diabetes educator.

Careful management of type 2 diabetes can reduce your risk of serious — even life-threatening — complications. Mieti näitä vinkkejä

If you drink alcohol, do so responsibly. Alcohol, as well as drink mixers, can cause either high or low blood sugar, depending on how much you drink and if you eat at the same time. If you choose to drink, do so in moderation and always with a meal.

The recommendation is no more than one drink daily for women, no more than two drinks daily for men age 65 and younger, and one drink a day for men over 65. If you’re on insulin or other medications that lower your blood sugar, check your blood sugar before you go to sleep to make sure you’re at a safe level.

Type 2 diabetes is a serious disease, and following your diabetes treatment plan takes round-the-clock commitment. But your efforts are worthwhile because following your treatment plan can reduce your risk of complications.

Talking to a counselor or therapist may help you cope with the lifestyle changes that come with a type 2 diabetes diagnosis. You may find encouragement and understanding in a type 2 diabetes support group. Vaikka tukiryhmät eivät sovi kaikille, he voivat olla hyviä tietolähteitä. Group members often know about the latest treatments and tend to share their own experiences or helpful information, such as where to find carbohydrate counts for your favorite takeout restaurant. Jos olet kiinnostunut, lääkäri voi pystyä suositella ryhmän omalla alueella.

Or, you can visit the American Diabetes Association to check out local activities and support groups for people with type 2 diabetes. The American Diabetes Association also offers online information and online forums where you can chat with others who have diabetes. The phone number is 800-DIABETES (800-342-2383).

Healthy lifestyle choices can help you prevent type 2 diabetes. Even if you have diabetes in your family, diet and exercise can help you prevent the disease. If you’ve already received a diagnosis of diabetes, you can use healthy lifestyle choices to help prevent complications. And if you have prediabetes, lifestyle changes can slow or halt the progression from prediabetes to diabetes.

Sometimes medication is an option as well. Metformin (Glucophage, Glumetza, others), an oral diabetes medication, may reduce the risk of type 2 diabetes — but healthy lifestyle choices remain essential.

1

2s

Alert: Canagliflozin (Invokana, Invokamet): Drug Safety Communication – Clinical Trial Results Find Increased Risk of Leg and Foot Amputations

)

Sitoutumaan hallita diabetesta. Learn all you can about type 2 diabetes. Tee terveellisen ruokavalion ja liikunnan osaksi päivittäistä rutiinia. Establish a relationship with a diabetes educator, and ask your diabetes treatment team for help when you need it.; Schedule a yearly physical exam and regular eye exams. Your regular diabetes checkups aren’t meant to replace regular physicals or routine eye exams. During the physical, your doctor will look for any diabetes-related complications, as well as screen for other medical problems. Your eye care specialist will check for signs of retinal damage, cataracts and glaucoma.; Identify yourself. Wear a necklace or bracelet that says you have diabetes.; Keep your immunizations up to date. High blood sugar can weaken your immune system. Get a flu shot every year, and your doctor will likely recommend the pneumonia vaccine, as well. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) also recommends the hepatitis B vaccination if you haven’t previously received this vaccine and you’re an adult age 19 to 59 with type 1 or type 2 diabetes. The CDC advises vaccination as soon as possible after diagnosis with type 1 or type 2 diabetes. If you are age 60 or older, have diabetes and haven’t previously received the vaccine, talk to your doctor about whether it’s right for you.; Take care of your teeth. Diabetes may leave you prone to more-serious gum infections. Brush your teeth at least twice a day, floss your teeth once a day and schedule regular dental exams. Consult your dentist right away if your gums bleed or look red or swollen.; Pay attention to your feet. Wash your feet daily in lukewarm water. Dry them gently, especially between the toes, and moisturize with lotion. Check your feet every day for blisters, cuts, sores, redness and swelling. Consult your doctor if you have a sore or other foot problem that isn’t healing.; Pidä verenpaine ja kolesteroli hallinnassa. Eating healthy foods and exercising regularly can go a long way toward controlling high blood pressure and cholesterol. Medication also may be needed.; Jos savua tai käytä muita tupakan, kysy lääkäriltäsi auttaa lopettamaan. Smoking increases your risk of various diabetes complications. Talk to your doctor about ways to stop smoking or to stop using other types of tobacco.; If you drink alcohol, do so responsibly. Alcohol, as well as drink mixers, can cause either high or low blood sugar, depending on how much you drink and if you eat at the same time. If you choose to drink, do so in moderation and always with a meal.; The recommendation is no more than one drink daily for women, no more than two drinks daily for men age 65 and younger, and one drink a day for men over 65. If you’re on insulin or other medications that lower your blood sugar, check your blood sugar before you go to sleep to make sure you’re at a safe level.

Syödä terveellistä ruokaa. Choose foods lower in fat and calories and higher in fiber. Focus on fruits, vegetables and whole grains.; Get physical. Aim for a minimum of 30 minutes of moderate physical activity a day. Ota reipas päivittäin kävellä. Ride a bike. Swim kierrosta. If you can’t fit in a long workout, spread 10-minute or longer sessions throughout the day.; Menettää yli puntaa. If you’re overweight, losing 7 percent of your body weight can reduce the risk of diabetes. To keep your weight in a healthy range, focus on permanent changes to your eating and exercise habits. Motivate yourself by remembering the benefits of losing weight, such as a healthier heart, more energy and improved self-esteem.