tyypin 1 diabetes testejä ja diagnoosi

Diagnosoida tyypin 1 diabetes, lääkärisi kysyy

Jos A1C testi ei ole käytettävissä, tai jos tietyt edellytykset, jotka voivat tehdä A1C testi epätarkkoja – kuten jos olet raskaana tai on harvinainen hemoglobiinin (tunnetaan hemoglobiini variantti) – lääkäri voi käyttää seuraavat testit diagnosoida diabetes

Jos saat diagnoosin diabetes, lääkäri myös ajaa verikokeita autovasta-aineet, jotka ovat yleisiä tyypin 1 diabeteksessa. Näiden testien avulla lääkärille erottaa tyypin 1 ja tyypin 2 diabetes. Ketonien läsnä ollessa – sivutuotteet jakautuminen rasva – virtsassa ehdottaa myös tyypin 1 diabetes, sen sijaan tyypin 2.

Kun diagnoosi

Kun olet diagnosoitu tyypin 1 diabetes, voit säännöllisesti käydä lääkärin auttaa kanssa diabeteksen hallintaa. Näiden vierailujen aikana lääkäri tarkistaa A1C tasolle. Tavoiteltu A1C tavoite voi vaihdella iästä ja muista tekijöistä, mutta American Diabetes Association yleensä suosittelee A1C tason alle 7 prosenttiin, mikä merkitsee arviolta keskimäärin glukoosi 154 mg / dl (8,5 mmol / l).

Verrattuna toistuva päivittäinen verensokeri testit, A1C testaus paremmin kertoo, kuinka hyvin diabeteksen hoidon suunnitelma toimii. Kohonnut A1C tason voi signaali tarpeen muutos insuliinin hoito, ateriasuunnitelma tai molempia.

Ihmiset, jotka täyttävät heidän A1C tavoitteita ja jotka ovat varmoja niiden diabeteksen hallintaa yleensä nähdään kaksi kertaa vuodessa niiden Endokrinologia. Ihmiset, jotka on vaikeuksia päästä niiden A1C tavoitteet nähdään yleensä kolmen kuukauden välein.

Sen lisäksi, että A1C testi, lääkäri ottaa myös veri- ja virtsanäytteet säännöllisesti tarkistaa kolesterolia, kilpirauhasen toimintaan, maksan toimintaa ja munuaisten toiminta. Lääkäri tutkii myös voit arvioida verenpainetta, ja hän tarkistaa sivustot, joissa voit testata verensokerisi ja toimittaa insuliinia.