Truvada

Maitohappoasidoosi ja vaikea hepatomegalia, rasvamaksa, mukaan lukien kuolemaan johtaneita tapauksia, on raportoitu nukleosidianalogien käytön, mukaan lukien tenofoviiridisoproksiilifumaraattia, komponentti emtrisitabiini / tenofoviiridisoproksiilifumaraattia. Ei tarkoitettu kroonisen hepatiitti B -viruksen (HBV) -infektio ja turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu potilailla yhteistyössä HBV-infektio ja HIV-1. Vakava akuutti paheneminen hepatiitti B on raportoitu potilailla, jotka ovat yhteistyössä HBV-infektio ja HIV-1 ja ovat lopetettu emtrisitabiini / tenofoviiria; Maksan toimintaa tulee seurata hoidon lopettamisen jälkeen. Emtrisitabiini / tenofoviiridisoproksiilifumaraatti käytetty PrEP käyttöaihe on vain HIV-negatiivisten; tila vahvistivat välittömästi ennen aloittamista ja ajoittain käytön aikana. Lääkeresistenttiä HIV-1 variantteja on tunnistettu käyttämällä emtrisitabiini / tenofoviiridisoproksiilifumaraatti varten PrEP osoitus seuraava havaitsematta akuutin HIV-1-infektion.

Käyttää Truvada

Terapeuttinen luokka: retroviruslääkkeitä

Farmakologiset Luokka: nukleosidikäänteiskopioijaentsyymin estäjällä

Emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä ei paranna tai estää HIV-infektio tai oireita AIDS. Se auttaa pitämään HIV lisääntymistä, ja näyttää hidastavan tuhoaminen immuunijärjestelmää. Tämä voi auttaa viivästyttää kehittämään vakavia terveysongelmia liittyy yleensä AIDS tai HIV-infektio. Emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä ei pidä sinua leviämästä HIV muihin ihmisiin. Ihmiset, jotka saavat tätä lääkettä voi edelleen olla muita ongelmia liittyy yleensä AIDS tai HIV-infektio.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille emtrisitabiinin ja tenofoviirin yhdistelmän alle 12-vuotiaita ja painavat alle 35 kiloa. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen Truvada

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille emtrisitabiinin ja tenofoviirin yhdistelmä ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, ei geriatrisen tyypilliset ongelmat on dokumentoitu tähän mennessä. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saaneista potilaista emtrisitabiini että tenofoviiri yhdistelmä.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Tämä lääke tulee Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Lukea sen uudelleen joka kerta kun täyttöpakkaus reseptiä, jos on uutta tietoa. Sinun pitäisi puhua lääkärille, jos sinulla on kysymyksiä.

Tämä lääke voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman.

Pidä lääkkeen käyttämisen koko ajan hoidon, vaikka sinä tai lapsesi alkavat tuntea paremmin. On myös tärkeää, että jatkat kaikki lääkkeet, että lääkäri on sinulle antanut HIV-infektiota.

Tämä lääke toimii parhaiten, kun on vakiomäärä veressä. Auttaa pitämään määrän vakiona, älä unohda yhtään annosta.

Älä muuta annosta tai lopeta lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Kun tarjonta tätä lääkettä on vähissä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin etuajassa. Älä anna itsesi loppuu tätä lääkettä.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Oikea käyttö Truvadan

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Pidä pullo tiiviisti suljettuna. Pidä lääke alkuperäisessä pullossa että olet saanut apteekissa.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Kannattaa pysyä edelleen hoidossa lääkärin hoidon aikana.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos sinä tai lapsesi saavat myös adefoviirille (Hepsera®), Atripla®, Complera®, Emtriva®, Stribild® tai Viread®. Älä käytä tätä lääkettä, jos käytät myös lääkkeitä, jotka sisältävät lamivudiinia (esim Combivir®, Epivir®, Epivir-HBV®, Epzicom®, Trizivir®). Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi käyttää jotain näistä lääkkeistä. Älä aloita emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä kunnes lääkäri käskee.

Kaksi harvinainen mutta vakava reaktioita lääkkeen ovat maitohappoasidoosia (liikaa happoa veressä) ja maksatoksisuutta, joka sisältää maksan laajentumisen. Nämä ovat yleisempiä, jos olet nainen, hyvin ylipainoisia (lihavia), tai ovat saaneet HIV-lääkkeitä pitkään. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on vatsaontelon tai mahavaivat, ruokahaluttomuus, ripuli, nopea, pinnallinen hengitys, yleinen epämukavuuden tunne, lihaskivut tai kouristelua, pahoinvointia, hengenahdistus, uneliaisuus, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Tämä lääke ei ole hepatiitti B-viruksen infektiota. Infektiota sairastavilla potilailla sekä HBV: n ja HIV jotka ottavat emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä tarvitse sulkea lääketieteellisen seurannan useita kuukausia hoidon lopettamisen jälkeen varmistaa niiden hepatiitti B ei huonone.

Tämä lääke voi aiheuttaa munuaisten toimintahäiriöitä. Vältä muita lääkkeitä, jotka voivat vahingoittaa munuaisia, kuten useita ja suurin annoksin NSAID kipulääkkeiden tai tiettyjä muita viruslääkkeitä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Truvada

Tämä lääke saattaa myös lisätä riskiä sairastua murtumia (luunmurtumia). Kysy lääkäriltä tästä, jos sinulla tai lapsellasi on huolia.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen.

Immuunijärjestelmä voi vahvistua, kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi huomaat muutoksia terveydelle. Joskus immuunijärjestelmä alkaa torjumaan infektioita, joita oli piilotettu elimistössä, kuten keuhkokuume, herpes, tai tuberkuloosi. Autoimmuunisairaudet (kuten Gravesin tauti, polymyosiitti, ja Guillain-Barrén oireyhtymä) voi myös esiintyä.

Emtrisitabiini ja tenofoviiri yhdistelmä ei pienentää riskiä välittää HIV-infektion muihin seksuaalisessa kanssakäymisessä tai saastuminen veren välityksellä. HIV voidaan hankkia tai levitä muihin kautta tartunnan kehon nesteiden, kuten veren, emättimen nestettä tai siemennestettä. Jos olet saanut tartunnan, se on parasta välttää seksuaalista toimintaa, johon liittyy kehon nesteiden vaihdon muiden ihmisten kanssa. Jos et seksiä, käytä aina (tai pyydä kumppani kuluminen) kondomia ( “kumi”). Käytä vain kondomeja valmistettu lateksista tai polyuretaanista ja käyttää niitä aina olla yhteydessä siemennesteen, emättimen eritteistä tai verestä. Älä käytä samoja neuloja tai varusteen ketään tai käytä likaisia ​​neuloja. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Jos käytät tätä lääkettä edeltävä profylaksia

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Truvada Side Effects

Truvada (emtrisitabiini / tenofoviiri)

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Pre-profylaksia emtrisitabiini / tenofoviiri

HIV-infektio Atripla, Stribild Vireadia, Norvir, Complera PREZISTAa

Nonoccupational Exposure Atripla Vireadia, lamivudiini, tsidovudiini, abakaviiri, tenofoviiri

HTP Atripla Vireadia, lamivudiini, Isentress, tsidovudiini, abakaviiri