Truvada: käyttötarkoituksiin, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Truvada?

Truvadaa käytetään HIV-virus, joka voi aiheuttaa immuunikato (AIDS). Tämä lääke ei paranna HIV tai AIDS, mutta sitä voidaan käyttää HIV: n hoitoon aikuisilla ja lapsilla, jotka ovat vähintään 12-vuotias ja painaa vähintään 17 kiloa (37 naulaa).

Truvada voidaan käyttää yhdessä turvallisempaa sukupuolta käytäntöjen vähentää riskiä saada HIV-tartunnan. Sinun täytyy olla HIV-negatiivinen ja aikuisen käyttää Truvadaa tähän tarkoitukseen. Se ei saa tarjota suojaa tautia jokaisessa ihmisessä.

Älä ota Truvadaa jos myös muita lääkkeitä, jotka sisältävät emtrisitabiini, tenofoviiri, lamivudiinia tai adefoviirin.

Tärkeää tietoa

Truvada on joskus käytetään vähentämään riskiä saada HIV-tartunnan. Sinun täytyy olla HIV-negatiivinen käyttää Truvadaa tähän tarkoitukseen.

Truvada voi aiheuttaa vakavan maitohappoasidoosiksi kutsutun tilan. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos edes lieviä oireita, kuten: lihaskipua tai heikkous, tunnottomuus tai kylmän tunne käsiä ja jalkoja, hengitysvaikeuksia, vatsakipu, pahoinvointi oksentelu, Nopea tai epätasaista sydämen lyöntitiheys, huimaus, tai tunne hyvin heikko tai väsynyt.

Jos sinulla on hepatiitti B voi kehittyä maksan oireita lopettamisen jälkeen lääkkeen, jopa kuukausia lopettamisen jälkeen.

Sinun ei tulisi käyttää Truvadaa, jos olet allerginen emtrisitabiinille tai tenofoviirille. Älä ota jos käyttää myös muita lääkkeitä, jotka sisältävät emtrisitabiini, tenofoviiri, lamivudiinia tai adefoviirin (kuten Atripla, Combivir, Complera, Dutrebis, Emtriva, Epivir, Epzicom, Genvoya, Hepsera, Odefsey, Stribild, Triumeq, Triziviriä tai Viread ).

Ennen lääkkeen

Älä ota Truvadaa infektioiden vähentämiseksi riski, jos olet HIV-positiivinen, jos ovat altistuneet HIV viimeisten kuukauden, tai jos ollut mitään oireita (kuten kuume, yöhikoilu, imusolmukkeiden turpoaminen, ripuli, särky).

Jos otat Truvadaa vähentää riskiä HIV-infektio: Sinulla on oltava negatiivinen HIV-testi vasta juuri ennen lääkkeen ottamisen. HIV-testiä vaaditaan myös 3 kuukauden välein hoidon aikana.

Varmistaaksesi Truvada on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

maksa- tai munuaissairaus

osteopenia (luuston mineraalitiheys on alhainen); tai

jos sinulla on myös hepatiitti B-infektio.

Jotkut Truvada kehittää vakava maitohappoasidoosiksi kutsuttu tila. Tämä saattaa todennäköisemmin naisilla, ihmisiä, jotka ovat ylipainoisia tai joilla on maksasairaus, ja ihmiset, jotka ovat saaneet HIV / AIDS lääkitystä pitkään. Keskustele lääkärin kanssa riskiä.

HIV voidaan siirtää vauvaa jos et ole kunnolla käsitelty raskauden aikana. Ottaa kaikki HIV-lääkkeet suunnattu ohjata infektio.

Sinun ei pitäisi imettää käytät Truvada hoitamaan tai ehkäisemään HIV. Naiset, joilla HIV tai AIDS ei pitäisi imettää lasta. Vaikka vauva on syntynyt ilman HIV virus voidaan välittää vauvan rintamaidon.

Truvadaa ei hyväksytty kenellekään alle 12-vuotias. Lapsi saa tätä lääkettä on punnittava vähintään 37 kiloa.

Truvadaa juuri sen verran kuin lääkärin määräämän. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Voit ottaa lääkkeen kanssa tai ilman ruokaa.

Käytä Truvada säännöllisesti saada eniten hyötyä. Reseptisi ennen kuin loppuvat lääketieteen kokonaan.

Kun käytät Truvada, ehkä usein verikokeita. Munuaisten ja maksan toiminta, tai luun mineraalitiheys on ehkä tarkistettava.

Jos sinulla on hepatiitti B voi kehittyä maksan oireita käytön lopettamisen jälkeen tämän lääkitystä, jopa kuukausia lopettamisen jälkeen. Lääkäri saattaa haluta tarkistaa maksan toiminnan useita kuukausia sen jälkeen, kun lopetat Truvada.

HIV / AIDS on yleensä hoidettu yhdistelmä huumeita. Käytä kaikki lääkkeet kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Lue lääkitys opas tai potilas ohjeita jokaisen lääkitys. Älä muuta annosta tai lääkitystä aikataulua ilman lääkärin ohjeita. Jokainen henkilö HIV tai AIDS olisi pysyttävä edelleen hoidossa lääkärin.

Säilytä alkuperäisessä pakkauksessa huoneenlämmössä, kosteudelta ja kuumuudelta. Pidä pullo tiiviisti suljettuna, kun se ei ole käytössä.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Miten minun pitäisi ottaa Truvada?

Kun tämä lääkitys ei estä sinua HIV muihin ihmisiin. Ei ole suojaamattomassa yhdynnässä tai jakaa partateriä tai hammasharjaa. Keskustele lääkärin kanssa turvallisesta keinoja estää HIV-tartunnan aikana sukupuoleen. Jakaminen huumeiden tai lääkkeiden neuloja ole koskaan turvallista, jopa terve ihminen.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allerginen reaktio Truvada: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Varhainen maitohappoasidoosin oireista voi pahentua ajan myötä ja tämä ehto voi olla hengenvaarallinen. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos edes lieviä oireita: lihaskipua tai heikkous, tunnottomuus tai kylmän tunne käsiä ja jalkoja, hengitysvaikeuksia, vatsakipu, pahoinvointi oksentelu, Nopea tai epätasaista sydämen lyöntitiheys, huimaus, tai tunne hyvin heikko tai väsynyt .

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

äkillinen tai epätavallinen luukipu

munuaisvaivoja – vähän tai ei virtsaaminen, kivulias tai vaikea virtsaaminen, turvotusta jalkojen tai nilkkojen, väsymystä tai hengenahdistusta; tai

maksasairaus – pahoinvointi, ylävatsakipu, kutina, väsymys, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien).

Truvada saattaa lisätä riskiä tiettyjen infektioiden tai autoimmuunisairaus häiriöt muuttamalla tapaa immuunijärjestelmää toimii. Oireet voivat ilmetä viikkoja tai kuukausia sen jälkeen, kun hoidon aloittamista Truvada. Kerro lääkärille, jos olet

ilmetä uuden infektion – kuume, yöhikoilu, imusolmukkeiden turpoaminen, suun haavaumat, ripuli, vatsakipu, laihtuminen

rintakipu (varsinkin kun hengittää), kuiva yskä, hengityksen vinkuminen, hengästyneisyys

huuliherpes, hankauma sukuelinten tai peräaukon alueella

nopea syke, ahdistuneisuus tai ärtyneisyys, heikkous tai pistelevä tunne, tasapaino-ongelmia tai silmien liikkeiden

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

vaikeuksia puhua tai nielemisvaikeuksia, vaikea alaselän kipu, virtsarakon tai suolen valvontaa; tai

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

turvotusta kaulan tai kurkun (laajentuneessa kilpirauhanen), kuukautiskierron muutokset, impotenssi, menetys seksuaalisen kiinnostuksen.

Yhteinen Truvada haittavaikutuksia ovat

Mitä pitäisi välttää Truvada-hoidon?

päänsärky, huimaus, masentunut tai väsynyt

unihäiriöt (unettomuus), oudot unet

vatsakipu

Truvada sivuvaikutuksia

painonpudotus

ihottuma; tai

muutoksia muoto tai sijainti rasvaa (erityisesti kädet, jalat, kasvot, kaula, rinnat, ja vyötärö).

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Truvada voi vahingoittaa munuaisia. Tämä vaikutus lisääntyy, kun käytät myös tiettyjä muita lääkkeitä, myös: viruslääkkeet, kemoterapia, pistetään antibiootit, lääketieteen suoliston häiriöt, ehkäisevää lääkettä elimen hylkimisen, ruiskeena osteoporoosin lääkitys, ja jotkut kipua tai tulehduskipulääkkeitä (mukaan lukien aspiriini, Parasetamoli, Advil ja Aleve).

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa emtrisitabiinin ja tenofoviiri, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

10.01.2016-04-08, 01:59:14

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Pre-profylaksia emtrisitabiini / tenofoviiri

HIV-infektio Atripla, Stribild Vireadia, Norvir, Complera PREZISTAa

Nonoccupational Exposure Atripla Vireadia, lamivudiini, tsidovudiini, abakaviiri, tenofoviiri

HTP Atripla Vireadia, lamivudiini, Isentress, tsidovudiini, abakaviiri

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Truvada?

Truvada (emtrisitabiini / tenofoviiri)