trisyklisiä masennuslääkkeitä (TCA)

Trisykliset ja tetrasykliset masennuslääkkeet vaikuttavat aivojen kemikaaleja helpottaa masennuksen oireita. Tutki niiden mahdolliset sivuvaikutukset ja onko jokin näistä masennuslääkkeet voivat olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Trisykliset ja tetrasykliset masennuslääkkeet, jota kutsutaan myös sykliset masennuslääkkeet, ovat yksi varhaisimmista masennuslääkkeet kehittynyt. He tehokkaita, mutta he ovat yleensä korvattu masennuslääkkeet, jotka aiheuttavat vähemmän sivuvaikutuksia. Kuitenkin sykliset masennuslääkkeet voivat olla hyvä vaihtoehto joillekin ihmisille. Tietyissä tapauksissa ne masennuksen lievittämiseksi, kun muut hoidot ovat epäonnistuneet.

Sykliset masennuslääkkeet on nimetty trisyklisiä tai tetrasyklisillä riippuen soittojen määrä niiden kemiallinen rakenne – kolme (tri) tai neljä (tetra).

Sykliset masennuslääkkeet helppous masennus vaikuttamalla kemiallisia sanansaattajia (välittäjäaineiden) käyttää tiedonsiirtoon aivosolujen välillä. Kuten useimmat masennuslääkkeet, syklinen masennuslääkkeet toimivat lopulta aikaan muutoksia aivojen kemiaa ja viestintää aivojen hermosolujen piiri tiedetään säätelevän mielialan, lievittää masennusta.

Sykliset masennuslääkkeet estävät imeytymistä (takaisinoton) serotoniini- (ser-o-TOE-nin) ja noradrenaliinin (nor-ep-ih-NEF-rin), nostaa vastuun näiden kahden välittäjäaineiden aivoissa. Sykliset masennuslääkkeet vaikuttavat myös muita kemiallisia sanansaattajia, joka voi johtaa useita haittavaikutuksia.

Food and Drug Administration (FDA) hyväksyi nämä sykliset masennuslääkkeitä masennuksen hoitoon

trisykliset masennuslääkkeet

Maprotiliini nelirenkaiseksi masennuslääke, myös on FDA: n hyväksymä masennukseen.

Joskus syklisiä masennuslääkkeitä käytetään hoitoon muita ehtoja kuin masennus, kuten ahdistus tai hermo liittyvä (neuropaattinen) kipu.

Koska eri tavoin syklinen masennuslääkkeet toimi, sivuvaikutuksia vaihtelevat jonkin verran lääkityksen lääkitys. Jotkut haittavaikutukset voivat häviävät ajan, kun taas toiset voivat johtaa teitä ja lääkäri kokeilla eri lääkitys. Haittavaikutuksia voi myös olla riippuvainen annoksesta, suurempia annoksia usein aiheuttaa enemmän sivuvaikutuksia.

Joitakin yleisiä mahdollisia haittavaikutuksia ovat

Muut mahdolliset haittavaikutukset, sisältävät muun muassa

Yleisesti ottaen

Mikä masennuslääke on teille parasta, riippuu useista kysymyksistä, kuten oireita ja muita terveyttä voi olla. Kysy lääkäriltä ja apteekista yleisimmät mahdollisia sivuvaikutuksia juuri sinun masennuslääke ja lukea potilaan lääkitystä oppaan mukana reseptiä.

Jotkin trisykliset masennuslääkkeet ovat todennäköisemmin aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka vaikuttavat turvallisuuteen, kuten

Muita keskustelunaiheita lääkärin kanssa ennen kuin otat syklinen masennuslääke

Useimmat masennuslääkkeet ovat yleensä turvallisia, mutta FDA edellyttää, että kaikki masennuslääkkeet kuljettaa musta laatikko varoitukset, tiukimmat varoitukset reseptiä. Joissakin tapauksissa, lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille alle 25 voi olla lisääntyminen itsemurha-ajatuksia tai käyttäytyminen kun masennuslääkkeitä, erityisesti ensimmäisten viikkojen jälkeen alkaa tai kun annosta muutetaan.

Jokainen, masennuslääke olisi seurattava tiiviisti pahenemisen masennuksen tai epätavallista käyttäytymistä. Jos sinä tai joku jonka tunnet on itsemurha-ajatuksia, kun otetaan masennuslääke, ota heti yhteys lääkäriin tai saada välittömästi apua.

Muista, että masennuslääkkeet ovat todennäköisesti vähentää itsemurhan riskiä pitkällä aikavälillä parantamalla mielialaa.

Sykliset masennuslääkkeitä ei pidetä riippuvuutta. Kuitenkin pysähtyen masennuslääke hoitoa äkillisesti tai puuttuu useita annoksia voi aiheuttaa vieroitusoireita kaltaisia ​​oireita. Oireet voivat vaihdella riippuen siitä, kuinka lääke toimii. Tätä kutsutaan joskus lopettamisen oireyhtymä. Työ lääkärin kanssa vähitellen ja turvallisesti laskea annosta.

Peruuttaminen kaltaiset oireet voivat sisältää

Ihmiset voivat reagoida eri tavoin samaan masennuslääke. Esimerkiksi tietty lääke voi toimia paremmin – tai ei niin hyvin – teille kuin toisen henkilön. Tai voi olla enemmän tai vähemmän, sivuvaikutuksia kun tietyn masennuslääke kuin joku muu tekee.

Peritty piirteet voivat olla rooli miten masennuslääkkeet vaikuttaa sinuun. Joissakin tapauksissa, joissa käytettävissä, tulokset erityisiä verikokeita voi tarjota vihjeitä siitä, miten elimistö voi vastata tietyn masennuslääke. Kuitenkin muut muuttujat paitsi genetiikka voi vaikuttaa vastaus lääkitystä.

Valittaessa masennuslääke, lääkäri ottaa huomioon oireet, terveysongelmia, muut lääkkeitä otat, ja mitä työskennellyt sinulle aiemmin.

Tyypillisesti, se voi kestää useita viikkoja tai pidempään ennen masennuslääke olisi tehokasta ja alkuvaiheen sivuvaikutusten hellittää. Voit joutua kokeilemaan useita masennuslääkkeitä ennen löytää oikea, mutta roikkua siellä. Kärsivällisesti, sinä ja lääkäri voi löytää lääkitys, joka toimii hyvin sinulle.

käydä lääkärin