tricuspid atresia

Tricuspid atresia on sydänvika läsnä syntymän (synnynnäinen), jossa yksi venttiili (kolmiliuskaläpälleen) väliin kahden sydämen kammiot – oikeassa yläkulmassa kammio (oikeaan eteiseen) ja alempi oikea kammio (oikean kammion) – ei ole muodostettu. Sen sijaan siellä on kiinteä kudos kammioiden välillä.

Jos vauva on syntynyt tricuspid atresia, veri ei virtaa tarkoituksenmukaisesti sydämen läpi ja keuhkoihin poimia happea kuin se normaalisti. Tuloksena on, että keuhkoihin voi toimittaa loput vauvan kehon tarvitsemaansa happea. Vauvojen tricuspid atresia väsy helposti, ovat usein hengästyneenä ja ovat Sinisävyinen ihoa.

Tricuspid atresia käsitellään useita leikkauksia. Useimmat vauvojen tricuspid atresia joilla on leikkaus voi elää pitkälle aikuisikään, vaikka seuranta leikkauksia tarvitaan usein.

Tricuspid atresia oireet ilmetä pian syntymän jälkeen, ja voivat sisältää

Jotkut vauvat kanssa tricuspid atresia voi myös kehittyä sydämen vajaatoiminnan oireita, kuten

Kerro lääkärille, jos havaitset jokin yllä mainituista oireista lapsesi.

Tricuspid atresia tapahtuu sikiön kasvua, kun vauvan sydän on kehittää. Vaikka eräät tekijät, kuten perinnöllisyys tai Downin syndrooma, voi lisätä lapsen riskiä synnynnäinen sydänvika, kuten tricuspid atresia, syy synnynnäinen sydänvika on tuntematon useimmissa tapauksissa.

Kun lääkäriin

Miten sydän toimii

Sydämesi on jaettu neljään kammioihin – kaksi oikealla (oikea eteinen ja oikea kammio) ja kaksi vasemmalla (vasen eteisen ja vasemman kammion). Suorittaessaan sen perus työtä – pumppaus verta elimistöön – sydämesi käyttää sen vasemmalle ja oikealle puolelle eri tehtäviin.

Oikealla puolella sydän liikkuu verta keuhkoihin kautta keuhkovaltimon. Keuhkoihin, happi rikastaa veri, joka sitten kiertää sydämesi vasemmalla puolella. Vasemmalla puolella sydämen pumput verta suuri alus nimeltään aortta, joka kierrättää happipitoista verta muualle kehosta.

Kun asiat menevät pieleen

Venttiilit ohjaavat veren virtausta ja ulos kammioista sydämesi. Nämä venttiilit auki, jotta veren siirtyä seuraavaan kammioon tai johonkin verisuonia, ja ne sulkeutuvat pitää veren virtaamasta taaksepäin.

Komplikaatiot myöhemmin elämässä

Vuonna tricuspid atresia, oikealla puolella sydän ei pysty kunnolla pumpata verta keuhkoihin, koska kolmiliuskaläpälleen – välissä oikeassa yläkulmassa kammio (oikeaan eteiseen) ja alempi oikea kammio (oikean kammion) – puuttuu. Sen sijaan kiinteä arkki kudosblokeista verenkiertoa oikealta atrium oikean kammion. Tämän seurauksena oikean kammion on yleensä hyvin pieni ja alikehittyneitä (hypoplasian).

Mitä voit tehdä

Veri sen sijaan virtaa oikeaan eteiseen vasemmalle atrium kautta reikä seinään niiden välillä (väliseinä). Tämä aukko on joko sydänvika (eteisen väliseinän vika) tai suurennettu luonnollisen aukon (foramen ovale), joka on tarkoitus sulkea pian syntymän jälkeen. Jos lapsi tricuspid atresia ei ole eteisväliseinävian, vauva saattaa tarvita menettely luoda tämän aukon.

Mitä odottaa lääkäriltä

Kun veri virtaa oikeaan eteiseen vasemmalle atrium, sydämen vasemmalta puolelta on pumpata verta sekä muualle elimistöön ja keuhkoihin. Joissakin tapauksissa veri virtaa luonnollinen aukko aortan ja keuhkovaltimon (valtimotiehyen).

ennen syntymää

Valtimotiehyt on normaali osa vauvan verenkiertoelimistön ennen syntymää ja yleensä sulkeutuu pian syntymän jälkeen. Tarvittaessa tämä kulkutie on auki käyttämällä lääkityksen vauvojen kolmiliuskaläpän atresia.

Monet vauvojen tricuspid atresia on toinen sydänvika – reiän väliin kammiot (kammion väliseinän vika). Näissä tapauksissa, jotkut veri voi virrata reiän välillä vasemman kammion ja oikean kammion, ja sitten veri pumpataan keuhkoihin keuhkovaltimon.

Kuitenkin venttiilin välissä oikean kammion ja keuhkovaltimon (keuhkojen venttiili) voidaan kaventaa joissakin vauvojen tricuspid atresia, mikä voi vähentää veren virtausta keuhkoihin. Jos keuhkojen venttiili ei kavenneta ja jos kammion väliseinän vika on suuri, liian paljon verta voi virrata keuhkoihin, mikä voi johtaa sydämen vajaatoimintaan.

Jotkut vauvat kanssa tricuspid atresia on toinen vika, jossa keuhkovaltimon ja aortta kytketään, aiheuttaa veren virtausta heikentyä ja voi virrata sen normaalin kierron. Jos näin tapahtuu, vauva tarvitsee yleensä kammion väliseinän vika välillä kammiot, jotta veren virtaamisen vasemmasta kammiosta oikean kammion. Jos kammioväliseinän aukko on kaventunut, ja veren virtaus vähenee, eli ductus arterious voidaan tarvita, jotta veren virtauksen välillä aortan ja keuhkovaltimon.

Jotkut vauvat voi olla muita sydänvika samoin.

Useimmissa tapauksissa, tarkka syy on synnynnäinen sydänvika, kuten tricuspid atresia, ei tunneta. Kuitenkin useat tekijät voivat lisätä riskiä vauva on syntynyt, joilla on synnynnäinen sydänvika, mukaan lukien

Merkittävin komplikaatio tricuspid atresia on hapenpuute vauvan kudosten (hypoksemia). Tämä voi olla hengenvaarallinen.

Vaikka hoito parantaa huomattavasti tuloksista vauvojen tricuspid atresia, ne voivat silti olla komplikaatioita myöhemmin elämässä, vaikka leikkauksen jälkeen, joka voi sisältää

Olipa ongelmat ensin todettiin sairaalassa tai myöhemmin sinun ja ensihoidon lääkäri lopulta vauva voi nähdä kardiologi, jolla on kokemusta hoitoon synnynnäinen sydänvika.

syntymän jälkeen

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon keskustella, se on hyvä idea olla hyvin valmistautunut varaamiseksi kanssa kardiologi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä odottaa sydänlääkäriltäsi.

Leikkaus

Valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa varmistamaan, että peität kaikki kohdat haluat. Jotta synnynnäinen sydänvika, moniin peruskysymyksiin kysyä lapsesi kardiologi sisältävät

Lääkitys

Seuranta hoidon

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisäkysymyksiä aikana varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Koska kehitys ultraääni tekniikka, on mahdollista, vauva on diagnosoitu tricuspid atresia ennen kuin hän on syntynyt. Lääkärit voivat yleensä tunnistaa ehto rutiininomaisesti ultraääni tentti tiineyden.

Kun vauva on syntynyt, hänen lääkäri voi epäillä sydänvika, kuten tricuspid atresia, jos vauva on Sinisävyinen ihon tai on ottaa hengitysvaikeuksia.

Vauvasi lääkäri voi myös epäillä sydänvika, jos hän kuulee sivuääniä kuunneltaessa vauvan sydän käyttäen stetoskooppi aikana fyysinen tentti. Sydämen sivuääni on epänormaali whooshing vaimentamaan turbulentti verenkiertoa.

Jos tricuspid atresia epäillään, vauvan lääkäri voi määrätä testit mukaan lukien

Sydämen ultraäänitutkimus. Lääkärit yleensä käyttää sydämen ultraäänitutkimuksessa diagnosoida trikuspidaalisen umpeuma sulkea pois muut sydänsairaudet, jotka voivat aiheuttaa vähentää tai lisätä veren virtausta keuhkoihin. Tämä testi käyttää ääniaaltoja, jotka kimpoavat vauvan sydän tuottaa liikkuvaa kuvaa vauvan lääkäri voi katsella videotaulu.

Vauvan kanssa tricuspid atresia, The sydämen ultraäänitutkimuksessa paljastuu puuttuminen kolmiliuskaläpän ja pienempi kuin normaali oikean kammion. Koska tämä testi seuraa veren virtaus, se voi myös mitata veren määrää liikkuvien reikien läpi seinien välissä oikealle ja vasemmalle sydämen ja verenkierron keuhkoihin.

Lisäksi sydämen ultraäänitutkimuksessa voidaan tunnistaa liittyy sydän vikoja, kuten eteisen väliseinän vika, patentti foramen ovale, osaksi suurta valtimoiden tai kammion väliseinän vika.

Ei ole tällä hetkellä tapa korvata vialliset kolmiliuskaläpälleen. Hoito tricuspid atresia liittyy leikkauksen varmistaa riittävä veren virtausta sydämeen ja keuhkoihin, jolloin vauvan kehon saada oikea määrä happipitoista verta. Usein tämä vaatii enemmän kuin yhden kirurgisen. Lääkehoito myös voidaan antaa ennen leikkausta.

Lapsesi todennäköisesti tarvitsevat enemmän kuin yhden kirurgisen korjata kolmiliuskaläpän atresia. Jotkut näistä menettelyistä kutsutaan lievittävä leikkauksia, koska he ovat tehneet niin väliaikainen korjaus välittömästi lisätä veren virtausta. Seuraavassa on joitakin menettelyjä vauvojen tricuspid atresia voi vaatia

Vaihtotyö. Luominen ohitus (shunt) pois johtavan pääasiallisen verisuonen sydämestä (aortta) ja keuhkojen verisuonia mahdollistaa riittävän veren virtauksen keuhkoihin.

Kirurgit yleensä istuttaa ohituksen aikana ensimmäisten neljän kahdeksan viikon elämän. Kuitenkin vauvat yleensä selvitä tämän rinnakkais- ja joutua toiseen leikkaukseen korvata sen.

Glenn menettely. Kun lapset selvitä ensin shuntti, ne vaativat usein Glenn menettely – leikkaus, joka asettaa näyttämön pysyvämpi korjausleikkauksia, nimeltään Fontan menettelyä.

Lääkärit yleensä suorita Glenn menettely, kun lapsi on välillä 3 ja 6 kuukautta vanha. Lääkärit poista ensin shuntti, ja sitten liittää yhden suuren laskimot, jotka normaalisti palaa verta sydämeen (yläonttolaskimon) ja keuhkovaltimon sijaan. Tämä mahdollistaa hapen huono veren virtauksen suoraan keuhkoihin. Menettely vähentää työtaakkaa vasemman kammion, vähentää riskiä vahinkoa.

Fontan menettely. Tämä leikkaus on tavallinen hoito tricuspid atresia. Kuitenkin useimmat lapset tricuspid atresia ei suoriteta Fontan menettely, kunnes ne ovat vähintään 2 vuotta vanha.

Aikana Fontan menettelyssä, kirurgi luo polku happiköyhien veren verisuonen joka palauttaa verta sydämeen (alaonttolaskimoon) virrata suoraan keuhkojen verisuonia. Keuhkovaltimoissa kuljettaa sitten verta keuhkoihin.

Lääkärit joskus jättää aukon välillä polku ja oikean eteisen.

Ennen leikkausta, lapsesi kardiologi voi suositella, että lapsi ottaa lääkettä prostaglandiini auttaa laajentamaan (laajeta) ja pitää auki valtimotiehyeen.

Voit seurata hänen sydämen terveyteen, vauva tarvitsee elinikäistä seurantaa varovainen kardiologi, joka on erikoistunut synnynnäinen sydänvika.

Lapsesi kardiologi kertoo, onko lapsi on jatkettava toteuttamalla ehkäiseviä antibiootteja ennen hampaiden ja muut menettelyt. Joissain tapauksissa lapsen kardiologi voi suositella rajoittamalla voimakasta liikuntaa.

Lyhyen ja väli aikavälin lapsille, jotka ovat Fontan menettely on yleensä lupaava. Tulokset niille kirurginen myöhemmin elämässä ovat yleensä vähemmän lupaavia. Erilaisia ​​komplikaatioita saattaa esiintyä ajan ja joskus vaatia muita menettelyjä.

Jos verenkierron luoma Fontan menettely epäonnistuu, sydämensiirto saattaa olla tarpeen. Keskustele lapsesi lääkärille hänen erityistilanne.

Jos vauva on syntynyt tricuspid atresia, se saattaa tuntua, että lähes kaikki aika kuluu sairaalassa tai lääkärin vastaanotolla. Mutta siellä on aika kotona, samoin. Tässä muutamia vinkkejä hoitaa lapsesi kotona.

Pyrkiä hyvään ravitsemukseen. Vauva voi olla vaikeaa aikaa vie tarpeeksi kaloreita, molemmat koska hän renkaat helpommin syötön aikana ja koska kysynnän kasvu kaloreita. On usein hyödyllistä antaa lapselle usein, pieniä syöttöjä.

Äidinmaito on erinomainen ravinnonlähde, mutta kaava toimii hyvin myös. Saatat huomata, että molempia tarjoaa hyvän tasapainon ravitsemuksen ja aikataulujen joustavuutta. Käänny lääkärin tai sairaalan noin käytettävissä olevat resurssit pumppaamiseen rintamaidon. Jotkut sairaalat vuokrata rintojen pumput. Lapsesi kardiologi voi myös suositella ravintolisiä tai käymällä ravitsemusterapeutin yksityiskohtia.

Ennaltaehkäisevä antibiootit. Lapsesi kardiologi todennäköisesti suosittelee, että lapsi toteuttaa ennalta ehkäiseviä antibiootteja ennen tiettyjen hampaiden ja muut menettelyt, joilla estetään bakteerien pääsyn verenkiertoon ja tarttuu sisävuori sydämen (infektoiva endokardiitti).

Harjoitellaan hyvä suuhygienia – harjaus ja hammaslangan hampaat, saada säännöllisesti hammaslääkärillä – on toinen hyvä tapa estää tartunnan.

Lapsen kasvaessa, keskustella kardiologi josta toiminta on parhaiten lapsellesi. Jos jotkut ovat off-limits, kuten kilpaurheilu, lastasi muihin harrastuksiin sijaan keskitytään siihen, mitä hän ei voi tehdä.

Jos olet aikuinen kanssa tricuspid atresia, pitää säännöllistä seurantaa tapaamisia lääkärin koulutettu synnynnäisiä sydänsairauksia. Lääkäri voi suositella useita testejä arvioimaan kunnossa seuranta nimitykset.

Lääkäri voi suositella ottamaan ennaltaehkäiseviä antibiootteja ennen tiettyjen hammas- tai lääketieteellisiä toimenpiteitä estämään infektoiva endokardiitti.

Kysy lääkäriltäsi, minkälainen toiminta on parasta teille, ja onko urheilu tai toimintaa, joka voi olla tarpeen rajoittaa tai välttää.

Jos olet nainen trikuspidaalisen umpeuma olet harkitsee raskautta, keskustele lääkärin riskeistä raskauden. Jos olet raskaana ja olet kolmiliuskaläpän atresia tai muu synnynnäinen sydänsairaus, lääkäri todennäköisesti suosittelee, että saat hoitoa lääkäriltä koulutettu naisten hoidossa, joilla on synnynnäinen sydänvika, jotka ovat raskaana.

Huolehtiminen vauva vakava sydänsairaus, kuten tricuspid atresia, voi olla haastavaa ja stressaavaa. Tässä muutamia strategioita, jotka voivat auttaa helpottaa

Vaikka jokainen seikka on erilainen, muista, että monet lapset, joilla on synnynnäinen sydänvika, kuten tricuspid atresia, kasvaa johtaa nautittavaa elämää.

Useimmissa tapauksissa, synnynnäinen sydänvika, kuten tricuspid atresia ei voida estää. Jos on suvussa sydän vikoja tai jos sinulla on jo lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, geneettinen neuvonantaja ja kardiologi kokemusta synnynnäinen sydänvika voi auttaa tarkastella mahdollisia riskejä tulevaisuudessa raskauksissa.

Jotkut vaiheita voit ottaa, joka voisi vähentää vauvan riskiä sydän ja muut sikiövaurioita raskauden sisältävät

käydä lääkärin

Aikuiset, joilla tricuspid atresia