trabekulektomia (suodatus leikkaus) glaukooman

Aikana trabekulektomia-joskus kutsutaan myös suodatus leikkaus-pala kudosta valuma kulmassa silmän poistetaan, luo aukko. Aukko on osittain peitetty läppä kudosta kovakalvon, valkoinen osa silmän, ja sidekalvon, kirkas ohut kattaa yli kovakalvon. Tämä uusi aukko mahdollistaa nesteen (kammionesteen) valua ulos silmästä, ohittaen tukossa viemärikourut of trabekkelikudokseen.

Afrikkalainen monet ihmiset maailmassa; Lapset, joilla on synnynnäinen glaukooma; Ihmiset, joilla on vaikeasti hallittavaa glaukooma, jossa uusia verisuonia kasvaa iiris (neovaskulaarinen toissijainen glaukooma); Ihmiset, joilla on diabetes; Ihmiset, jotka ovat aikaisemmin ollut silmäleikkaus.

Näön hämärtyminen; Verenvuoto silmässä; Äkillinen, pysyvä menetys keskeisen näön. Tämä riski riippuu osittain siitä, kuinka paljon keskeisen näön oli menetetty ennen leikkausta; Infektio silmässä; Korkea silmänpaineen, aiheuttaen tilaa edessä osa silmään (etukammion) romahtaa (pahanlaatuinen glaukooma). Tämä on harvinaista.

Henkilö ei tarvitse sairaalaan. Mutta lapset voivat oleskella sairaalassa yön yli leikkauksen jälkeen. Ja joissakin tapauksissa lääkäri saattaa suositella sairaalahoitoon.

Heti leikkauksen, antibiootteja voidaan silmään. Myös antibiootteja voidaan pistää limakalvon silmäluomen (sidekalvon). Leikkauksen jälkeen, silmäluomen on yleensä teipattu kiinni, ja kova päällys (silmä kilpi) sijoitetaan silmän päälle. Henkilö kuluu sidos silmän aikana ensimmäisen yön leikkauksen jälkeen ja kuluu silmän kilpi nukkumaan mennessä jopa kuukaudessa. Kortikosteroidilääkkeitä yleensä silmään noin 1-2 kuukautta leikkauksen jälkeen vähentää tulehdusta silmään.

Henkilö, joka on trabekulektomia on yleensä lääkärintarkastus seuraavana päivänä hänen silmälääkärille.

Kaikkea toimintaa, joka voisi jar silmä on vältettävä leikkauksen jälkeen. Ihmiset yleensä tarvitse välttää taivutus, nosto, tai kovia useita viikkoja leikkauksen jälkeen.

Leikkauksen jälkeen, ihmiset, joilla on ongelmia ummetus saattaa joutua ottamaan laksatiiveja välttämään kovia kun yrittää siirtää ulosteet. Siivilöinti voi nostaa silmänsisäistä painetta (silmänpainetta), lisäämällä verenvuotoriskiä tai vahingoittaa näköhermon.

Yleensä on lievä epämukavuus jälkeen trabekulektomia. Vaikea kipu voi olla merkki komplikaatioita. Jos sinulla on vaikea kipu jälkeen trabekulektomia, soita heti lääkärille.

Trabekulektomia hoidetaan avokulmaglaukoomaa ja krooninen ahdaskulmaglaukoomaksi. Trabekulektomia tehdään yleensä silloin, kun lääkkeen tai laserhoitoa tai molemmat ovat epäonnistuneet vähentämään painetta silmissä riitä estämään vahinkoa henkilön näön.

Trabekulektomia ei ole ensimmäinen leikkaus käytetään hoidettaessa vauvoille, jotka ovat synnynnäinen glaukooma.

Uusi avaus luoma trabekulektomia sallii nesteen kerätä alla kudos, joka peittää silmämunan (sidekalvon), jossa se imeytyy verenkiertoon.

Tämä menettely alentaa silmänpaine. Mutta jotkut ihmiset tarvitsevat toisen trabekulektomia leikkaus tai muita hoitoja glaukoomaa. Trabekulektomia on vähemmän todennäköisesti onnistunut vuonna

Pitkän aikavälin tehokkuudesta trabekulektomia kirurgian estämisessä näön menetyksen glaukooma on epävarmempaa. Se ei paranna. Ja näkökentän menetys voi jatkua huolimatta leikkausta.

Yleisin ongelma jälkeen trabekulektomia on arpia aukon. Arpia estää nesteen salaojitus silmästä ja häiritsee asianmukaista toimintaa bleb. Jos bleb ei toimi tai aiheuttaa ongelmia, enemmän leikkaus voi olla tarpeen.

Lääke mitomysiini käytetään yleisesti leikkauksen aikana estämään arpia. Se on yleisesti käytetty kuin 5-fluoriurasiili, mutta se ei voi käyttää leikkauksen jälkeen. 5-fluorourasiilin voidaan käyttää leikkauksen aikana tai ruiskutetaan ohuen kudoksen (sidekalvon), joka kattaa silmän leikkauksen jälkeen estämään arpia.

Muita komplikaatioita tämän leikkauksen, joka voi kehittyä pian leikkauksen jälkeen sisältävät

Myöhäisten komplikaatioiden jälkeen trabekulektomia voi sisältyä

Trabekulektomia on yleisimmin tapahtuu glaukoomaleikkaukseen, joka ei käytä laseria. Jos sinulla on tämän tyyppinen leikkaus, keskustele lääkärisi kanssa sen mahdollisista riskeistä ja hyödyistä sinulle.

Trabekulektomia voidaan yhdistää leikkaus poistaa kaihi.

Ompeleet sijoitettu leikkauksen aikana voidaan leikata leikkauksen jälkeen, jos nestettä ei valuu hyvin silmästä. Lääkäri voi pyytää teitä hieronta bleb auttaa nesteentyhjennysventtiilit.

Täytä leikkaus tiedot (PDF) (Mikä on PDF-asiakirja?), Joiden avulla voit valmistautua tähän leikkaukseen.

Adam Husney, MD – Family Medicin; Christopher J. Rudnisky, MD, MPH, FRCSC – Ophthalmology

09 syyskuu 2014

Harmaakaihi joka on huonompi kuin se oli ennen leikkausta (tavallista); Jatkuva muutoksia hermo takana silmän liittyvien glaukooma; infektio; Silmäluomen roikkuminen (erittäin vähäinen nuokkua silmäluomen on yleinen).