tonometria

Tonometria testi mittaa silmänpaineesi, jota kutsutaan silmänpaineen (IOP). Tätä testiä käytetään tarkistaa glaukooma, silmäsairaus, joka voi johtaa sokeuteen vahingoittamalla hermo silmän takaosassa (näköhermon). Vaurioita näköhermon voi johtua kertyminen nestettä, joka ei valua kunnolla ulos silmästä.

Applanation (Goldmann) tonometria. Tämäntyyppinen tonometria käyttää pienen anturi varovasti litistää osa sarveiskalvon mitata silmän paineen ja mikroskooppia kutsutaan rakolamppu- tarkastella silmään. Paine silmään mitataan kuinka paljon voimaa tarvitaan litistää sarveiskalvo. Tämäntyyppinen tonometria on erittäin tarkka ja usein käytetään mittaamaan IOP kun yksinkertainen seulontatesti (kuten ilma-puff tonometria) havaitsee lisääntyneen IOP; Sähköinen sisennys tonometria. Sähköinen tonometria käytetään useammin tarkistaa kasvoi IOP. Vaikka se on erittäin tarkka, elektroninen tonometria tulokset voivat olla erilaisia ​​kuin applanaatio- tonometria. Lääkäri varovasti asettaa pyöristetty kärki työkalu, joka näyttää kynä suoraan omalle sarveiskalvo. IOP lukema näkyy pieni tietokone paneeli; Kontaktiton tonometria (pneumotonometry). Kontaktiton (tai ilma-pullistaa) tonometria ei koskea silmään mutta käyttää pullistaa ilmaa litistää sarveiskalvo. Tämän tyyppinen tonometria ei ole paras tapa mitata silmänpaine. Mutta se on usein käytetty yksinkertainen tapa tarkistaa korkean silmänpaineen ja on helpoin tapa testata lapsille. Tämäntyyppinen tonometria ei käytä puuduttavaa eyedrops.

Osana säännöllistä silmätutkimus tarkistaa kohonnut silmänpaine (IOP), mikä lisää riskiä glaukooma; Voit tarkistaa glaukooman hoidossa käytetty lääke. Tonometria voidaan nähdä, jos lääke pitää IOP alle tietyn tavoitteen paine Lääkäri määrää.

Tonometria voidaan tehdä