suonikohjuja tauti

Suonikohjut ovat gnarled, laajentunut laskimot. Jokainen vein voi tulla suonikohjut, mutta suonet vahingoittuvat tavallisimmin ovat ne, jalat ja jalat. Tämä johtuu seisovan ja kävely pystyssä nostaa painetta laskimoissa alavartalolle.

Monille suonikohjut ja hämähäkki suonet – yhteinen, lievä vaihtelu suonikohjut – ovat yksinkertaisesti kosmeettisia huolta. Muille ihmisille, suonikohjut voivat aiheuttaa kipeä kipua ja epämukavuutta. Joskus suonikohjut aiheuttaa enemmän vakavia ongelmia.

oireet

Suonikohjuja voi myös olla merkki suurempi riski muiden verenkiertoelimistön ongelmia. Hoito voi liittyä omahoidon toimenpiteitä tai menettelyjä lääkärin sulkea tai poistaa suonet.

Suonet, jotka ovat tumman violetti tai sininen väri; Suonet, jotka näkyvät kierretty ja pullistumia, usein kuin johdot jalkasi

Normaalisti suonet palaa verta muun kehon sydämesi, jotta veri voidaan kierrättää. Voit palata verta sydämesi, suonet jaloissa on toimittava painovoimaa vastaan. Suonikohjuja voi johtua heikentynyt venttiilit (epäpätevä venttiilit) sisällä suonet, jotka mahdollistavat veren yhdistää suonissasi matkustamisen sijaan sydämesi.

Normaalisti suonet palaa verta muun kehon sydämesi, jotta veri voidaan kierrättää. Voit palata verta sydämesi, suonet jaloissa on toimittava painovoimaa vastaan. Suonikohjuja voi johtua heikentynyt venttiilit (epäpätevä venttiilit) sisällä suonet, jotka mahdollistavat veren yhdistää suonissasi matkustamisen sijaan sydämesi.

Spider laskimot näkyvät ohuita, punaisia ​​viivoja tai rainamainen verkkojen verisuonten pinnalla ihoa. Suonikohjuja, lievä muoto suonikohjuja, näkyvät yleensä jaloissa.

Särkevät tai raskas tunne jaloissa; Burning, sykkivä, lihasten kouristelua ja turvotusta sääret; Huonontunut kivun istuen tai seisten pitkään; Kutina noin yksi tai useampi suonet; Verenvuoto suonikohjuja; Tuskallinen johto suoneen punaisella ihon värjäytymistä; Värimuutoksia, kovettuminen suoneen, ihotulehdus tai ihon haavaumat lähellä nilkka, joka voi tarkoittaa sinulla on vakava muoto verisuonisairaus, joka vaatii lääkärin hoitoa

Suonikohjuja ei saa aiheuttaa kipua. Merkkejä voi olla suonikohjuja sisältävät

Ikä. Kun vanhenet, laskimoon voi menettää elastisuutta, jolloin ne venyttää. Venttiilit Suonissasi voi tulla heikko, ja veri, jotka olisi siirtymässä kohti sydämesi virrata taaksepäin .; Veri altaat Suonissasi, ja laskimot laajentaa ja tulla varicose. Suonet sinisenä, koska ne sisältävät hapetonta verta, joka on parhaillaan kierrätetään keuhkojen kautta .; Raskaus. Jotkut raskaana olevat naiset kehittävät suonikohjuja. Raskaus lisää veren määrä elimistössä, mutta vähentää veren virtausta teidän jalat lantion. Tämä verenkierron muutos on suunniteltu tukemaan kasvava sikiö, mutta se voi tuottaa ikävä sivuvaikutus – laajentunut suonet jaloissa .; Suonikohjuja pintautua ensimmäistä kertaa tai se voi pahentua raskauden loppuvaiheessa, kun kohtu kohdistaa suurempia paineita suonet jaloissa. Muutokset hormonit raskauden aikana voi myös olla merkitystä. Suonikohjut jotka kehittävät raskauden aikana yleensä parantaa ilman lääketieteellistä hoitoa kolme 12 kuukautta synnytyksen jälkeen.

syyt

Kun kivuliaita oireita esiintyy, ne voivat sisältää

Spider laskimot ovat samanlaisia ​​suonikohjuja, mutta ne ovat pienempiä. Suonikohjuja löytyy lähempänä ihon pintaa ja ovat usein punaisia ​​tai sinisiä.

Niitä esiintyy jaloissa, mutta löytyy myös kasvot. Spider laskimot ovat erikokoisia ja usein näyttää hämähäkin verkko.

Itsehoito – kuten liikunta, nostamalla jalat tai päällään Tukisukat – voi auttaa helpottaa kipua suonikohjuja ja voi estää heitä pahenemista. Mutta jos olet huolestunut siitä, miten suonet näyttävät ja tuntuvat ja omahoidon toimenpiteitä ole lopettanut vointisi pahenemisen, ota yhteyttä lääkäriin.

Verisuonet kuljettavat verta sydämesi loput kudoksiin. Suonet palaa verta muun kehon sydämesi, jotta veri voidaan kierrättää. Voit palata verta sydämesi, suonet jaloissa on toimittava painovoimaa vastaan.

Riskitekijät

Lihassupistukset oman sääret toimivat pumput, ja joustavat vein seinät auttaa veren paluuta sydämesi. Tiny venttiilit laskimoon auki veri virtaa kohti sydämesi sulje pysäyttää veren virtaavan taaksepäin.

Ikä. Riski suonikohjut kasvaa iän. Ikääntyminen aiheuttaa kulumista venttiilien Suonissasi jotka auttavat säätelemään veren virtausta. Lopulta että kuluminen aiheuttaa venttiilit, jotta osa veren virtauksen takaisin suoneen, jossa se kerää sen sijaan virtaa jopa sydämesi .; Sex. Naiset ovat todennäköisemmin kehittää kunnossa. Hormonaaliset muutokset raskauden aikana, premenstruation tai vaihdevuodet voi olla tekijä, koska naisten hormonit ovat yleensä rentoutua suoneen seinät. Kun hormonikorvaushoito tai ehkäisypillereitä voi lisätä riskiä suonikohjuja .; Perhehistoria. Jos muut perheenjäsenet ollut suonikohjuja, siellä on paremmat mahdollisuudet sinäkin .; Liikalihavuus. Ylipaino puts lisätään painetta laskimoon .; Seisoma pitkiä aikoja. Veresi ei virtaa yhtä hyvin, jos olet samassa asennossa pitkiä aikoja.

komplikaatiot

Syitä suonikohjut voivat sisältää

Haavaumat. Erittäin kivuliaita haavaumia saattaa muodostua iholla lähelle suonikohjuja, erityisesti lähellä nilkkojen. Haavaumat johtuvat pitkäaikaiset nesteen kertyminen näissä kudoksissa, aiheuttama lisääntynyt paine veren sisällä vaikuttaa suonissa .; Värjäytynyt paikalla iholla alkaa yleensä ennen haavauma muotoja. Ota yhteys lääkäriin välittömästi, jos epäilet olet kehittynyt haavauma .; Verihyytymiä. Joskus suonet syvällä jaloissa laajenevat. Tällaisissa tapauksissa kyseinen jalka voi turvota huomattavasti. Äkillisiä jalkojen turvotus vaatii kiireellisiä lääkärin huomiota, koska se voi osoittaa veritulppa – tila, joka tunnetaan lääketieteellisesti kuten tromboflebiitti .; Verenvuoto. Joskus suonet hyvin lähellä ihoa saattaa rikkoutua. Tämä aiheuttaa yleensä vain vähäinen verenvuoto. Mutta, verenvuodon ansaitsee lääkäriin, koska on olemassa suuri riski voi toistua.

Ikä. Kun vanhenet, laskimoon voi menettää elastisuutta, jolloin ne venyttää. Venttiilit Suonissasi voi tulla heikko, ja veri, jotka olisi siirtymässä kohti sydämesi virrata taaksepäin.

Skleroterapian. Tässä menettelyssä, lääkäri ruiskuttaa pieniä ja keskisuuria suonikohjut ratkaisulla, joka arvet ja sulkee nämä suonet. Muutaman viikon, käsiteltiin suonikohjut pitäisi haalistua .; Vaikka samansuuntaisesti ehkä pistää useammin kuin kerran, sclerotherapy on tehokas, jos tehdään oikein. Skleroterapian ei vaadi anestesian ja voidaan tehdä lääkärin vastaanotolla .; Vaahto skleroterapian suurten suonissa. Injektion suuren laskimon vaahto ratkaisu on myös mahdollista hoitoa sulkea laskimoon ja se suljetaan. Tämä on uudempi tekniikka .; Laser leikkauksia. Lääkärit käyttävät uutta teknologiaa laserhoitoa sulkea pois pienempiä suonikohjuja ja hämähäkki laskimot. Laser leikkaus toimii lähettämällä voimakas murtuu valon päälle suoneen, mikä tekee vein hitaasti haalistuvat ja katoavat. Ei viiltoja tai neuloja käytetään .; Katetri-avusteinen menettelyjä käyttäen radiofrequency tai laser energiaa. Yhdessä näistä hoidoista, lääkäri lisää ohut putki (katetri) laajentuneeseen laskimoon ja lämmittää katetrin kärjen joko radiofrequency tai laser energiaa. Koska katetri vedetään ulos, lämpö tuhoaa vein aiheuttamalla sen romahduksen ja tiiviste kiinni. Tämä menettely on ensisijainen hoito suuremmille suonikohjuja .; Korkea ligaatio ja vein strippaus. Tämä menettely edellyttää sitominen pois laskimoon ennen kuin se liittyy syvä laskimotukos ja poistamalla vein kautta pienet viillot. Tämä on avohoidossa menettely useimmille. Poistaminen vein ei vaikuta haitallisesti liikkeeseen jalkojen koska suonet syvemmällä jalkaan huolehtia suurempia määriä verta .; Avohoidossa phlebectomy (Fluh-BEK-tuh-me). Lääkäri poistaa pienempiä suonikohjuja läpi sarjan pieniä ihon pistoja. Vain osia jalka, joita piston ovat murheen tässä avohoidossa menettely. Ajankohtaista on yleensä minimaalinen .; Endoskooppinen vein leikkaus. Saatat tarvita tämän toiminnon vain kehittynyttä koskevassa tapauksessa säärihaavoja jos muita tekniikoita epäonnistuvat. Your kirurgi käyttää ohutta videokamera asetettu jalka visualisoida ja lähellä suonikohjuja ja sitten poistaa suonet kautta pienet viillot. Tämä menettely suoritetaan avohoidossa.

Diagnoosi

Raskaus. Jotkut raskaana olevat naiset kehittävät suonikohjuja. Raskaus lisää veren määrä elimistössä, mutta vähentää veren virtausta teidän jalat lantion. Tämä verenkierron muutos on suunniteltu tukemaan kasvava sikiö, mutta se voi tuottaa ikävä sivuvaikutus – laajentunut suonet jaloissa.

Suonikohjuja pintautua ensimmäistä kertaa tai se voi pahentua raskauden loppuvaiheessa, kun kohtu kohdistaa suurempia paineita suonet jaloissa. Muutokset hormonit raskauden aikana voi myös olla merkitystä. Suonikohjut jotka kehittävät raskauden aikana yleensä parantaa ilman lääketieteellistä hoitoa kolme 12 kuukautta synnytyksen jälkeen.

Teurastajan luuta; Grape (lehdet, mahla, siemenet ja hedelmät); Hevoskastanja; Mesikkä

Nämä tekijät lisäävät riskiä sairastua suonikohjut

Kirjoita mitään oireita sinulla on, mukaan lukien sellaiset, voi tuntua liity suonikohjuja .; Kirjoita tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten suvussa suonikohjuja tai hämähäkki suonet .; Tee lista kaikista lääkkeistä, vitamiinit tai lisäravinteet, että olet ottaen .; Kirjoita muistiin kysymykset kysyä lääkäriltä.

Komplikaatiot suonikohjut, vaikka harvinaisia, voivat sisältää

Haavaumat. Erittäin kivuliaita haavaumia saattaa muodostua iholla lähelle suonikohjuja, erityisesti lähellä nilkkojen. Haavaumat johtuvat pitkäaikaiset nesteen kertyminen näissä kudoksissa, aiheuttama lisääntynyt paine veren sisällä vaikuttaa suonissa.

Mikä on todennäköisin syy minun oireet ?; Onko muita mahdollisia syitä minun suonikohjuja ?; Millaisia ​​testejä tarvitsen ?; Miten suonikohjuja hoidetaan? Mitä hoito teillä suositella minulle ?; Näkyykö vakuutus maksaa suonikohjujen hoitoon ?; Miten voin parhaiten hoitaa suonikohjuja yhdessä muiden terveyttä minulla ?; Onko toimintaa rajoituksia, jotka minun pitää noudattaa ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa kotiini? Mitä sivustot suositella vierailevien?

hoito

Värjäytynyt paikalla iholla alkaa yleensä ennen haavauma muotoja. Ota yhteys lääkäriin välittömästi, jos epäilet olet kehittynyt haavauma.

Milloin ensin huomannut suonikohjuja ?; Onko teillä kipuja? Jos näin on, miten vakava on kipua ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Onko mitään näyttävät pahentaa oireita?

Diagnosoida suonikohjuja, lääkäri tekee fyysinen tentti, kuten katsomalla jalat kun seisot tarkistaa turvotusta. Lääkäri voi myös pyytää teitä kuvaamaan mitään kipua ja särkyä jaloissa.

Voit myös joutua ultraääni testi nähdä, jos venttiilit Suonissasi toimivat normaalisti tai onko siellä mitään todisteita veren hyytymistä. Tässä noninvasive testissä, teknikko kulkee pieni kädessä pidettävä laite (anturi), noin kokoa saippuaa, ihoa vasten alueen yli kehon tutkitaan. Anturi lähettää kuvia suonet jalat monitoriin, niin teknikko ja lääkäri voi nähdä niitä.

Vaihtoehtoinen lääke

Onneksi hoito yleensä ei tarkoita sairaalassa tai pitkä, epämiellyttävä elpyminen. Kiitos vähemmän invasiivisia, suonikohjut voidaan yleensä kohdellaan avohoidossa.

Kysy lääkäriltä, ​​jos vakuutus kattaa mahdolliset kustannuksista hoidon. Jos tehdään puhtaasti kosmeettisista syistä, saat todennäköisesti tarvitse maksaa hoitoon suonikohjut itse.

Liikunta. Lähteä liikkeelle. Kävely on hyvä tapa kannustaa verenkiertoa jaloissa. Lääkäri voi suositella sopiva aktiivisuustaso sinulle .; Tarkkaile paino ja ruokavalio. Irtoaminen yli puntaa ottaa turhia paineita pois suonet. Mitä syöt voi auttaa myös. Seuraa vähäsuolaista ruokavaliota estämään aiheuttamaa turvotusta vedestä säilyttäminen .; Katso mitä puet. Vältä korkokenkiä. Matalakorkoinen kengät toimivat vasikka lihaksia enemmän, mikä on parempi suonissasi. Älä käytä tiukkoja vaatteita vyötäröllä, jalat tai nivusissa koska nämä vaatteet voi vähentää veren virtausta .; Uudentasoinen jalat. Parantaa verenkiertoa jaloissa, kestää useita lyhyitä taukoja päivittäin nostaa jalat yläpuolella sydämesi. Esimerkiksi makuulle jalat lepäävät kolme tai neljä tyynyä .; Vältä pitkiä istuen tai seisten. Asiakseen muuttamalla aseman usein kannustaa verenkiertoa .; Älä istu jalat ristissä. Jotkut lääkärit uskovat, tämä sijainti voidaan lisätä verenkiertohäiriöitä.

Valmistautuminen tapaamisesta

Itsehoito – kuten käyttäessään, laihdutus, ei yllään tiukka vaatteita, ylentävä jalat, ja välttämällä pitkiä pysyvän tai istunnon – voi helpottaa kipua ja estää suonikohjuja pahenemista.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Yllään kompressiosukille koko päivän on usein ensimmäinen lähestymistapa kokeilla ennen siirtymistä muihin hoitoihin. He tasaisesti puristaa jalat, auttaen suonet ja jalkojen lihaksia siirtää verta tehokkaammin. Määrä puristus vaihtelee tyypin ja merkin.

Voit ostaa kompressiosukille korkeintaan apteekeissa ja lääketieteellisen tarjonnan myymälöissä. Hinnat vaihtelevat. Reseptillä vahvuus sukat ovat myös saatavilla.

Jos et reagoi itsehoidon tai kompressiosukille, tai jos ehto on vakavampi, lääkäri voi ehdottaa yhtä näistä suonikohjujen hoidot

ennaltaehkäisy

Skleroterapian. Tässä menettelyssä, lääkäri ruiskuttaa pieniä ja keskisuuria suonikohjut ratkaisulla, joka arvet ja sulkee nämä suonet. Muutaman viikon, käsiteltiin suonikohjut pitäisi haalistua.

Vaikka samansuuntaisesti ehkä pistää useammin kuin kerran, sclerotherapy on tehokas, jos tehdään oikein. Skleroterapian ei vaadi anestesian ja voidaan tehdä lääkärin vastaanotolla.

Lisätietoa suonikohjut

Lisää Suonikohjut

Suonikohjut jotka kehittävät raskauden aikana yleensä parantaa ilman lääketieteellistä hoitoa kolmen 12 kuukautta synnytyksen jälkeen.

Useita vaihtoehtoisia hoitomuotoja väittävät olla avuksi hoitoja kroonisen laskimoiden vajaatoiminta, ehto liittyy suonikohjuja, joissa säärilaskimot on ongelmia paluuta verta sydämeen. Nämä sisältävät

Keskustele lääkärin kanssa ennen kuin yrität mitään yrtti tai ravintolisä varmistaa nämä tuotteet ovat turvallisia ja eivät häiritse mitään lääkkeitä.

Ei ole olemassa erityisiä valmisteluja sinun täytyy tehdä ennen varaamiseksi. Lääkäri täytyy tarkastella paljain jalat ja jalat diagnosoida suonikohjuja ja selvittää, mitä hoitoa voisi olla parasta kunnossa.

Ensihoidon lääkäri voi suositella, että näet lääkäri, joka on erikoistunut laskimoon olosuhteissa (phlebologist), verisuoni kirurgi tai lääkäri, joka kohtelee ihosairaudet (ihotautilääkäri tai ihotautien kirurgi). Tällä välin on olemassa joitakin vaiheita voit valmistautua varaamiseksi ja aloittaa oman itsehoidon.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Jotkut peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Jo ennen tapaamisen, voit aloittaa itsehoitoa. Yritä seistä tai istua yhdessä asennossa pitkään, nostaa jalat kun olet istuen, ja välttää epämiellyttäviä jalkineiden ja tiukka sukat tai sukkahousujen.

Kuntoilu; Katsella paino; Syöminen kuitupitoista, vähäsuolainen ruokavalio; Välttäminen korkokengät ja tiukka sukkien; Ylentävä jalat; Muuttaminen istuma tai seisoma-asennossa säännöllisesti

On joitakin omahoidon toimenpiteitä, joilla voit pienentää epämukavuutta että suonikohjut voivat aiheuttaa. Nämä samat toimenpiteet voivat estää tai hidastaa kehitystä suonikohjuja, samoin. Ne sisältävät

Ei ole mitään keinoa estää täydellisesti suonikohjuja. Mutta parantaa verenkiertoa ja lihasten sävy voi vähentää riskiä sairastua suonikohjuja tai saada kappaleen. Samoja toimenpiteitä, joilla voit käsitellä epämukavuus suonikohjuja kotona voi auttaa estämään suonikohjuja, mukaan lukien

Oireet ja hoito

1

 1

)