suolen bakteerit ja terveydelle

Vuosien ajan olemme ajatelleet bakteerien organismien välttämiseksi. On käynyt ilmi kehomme ovat jo ladattu biljoonien bakteereja. Ne auttavat sulavaa ruokaa ja tärkeä rooli oman hyvinvoinnin.

“Minun vatsani sattuu” – se on jotain jokaisen vanhemman kuulee. Mutta jos se tuntuu lapsesi valittaa vatsavaivoja koko ajan, hän voi olla vakavia ruoansulatuskanavan häiriö; Nämä ehdot ovat eri syistä, mutta jakaa monia samoja oireita; Nause; Bloatin; Stomachach; Diarrhe; Vomitin; Kuivuminen (alkaen ripuli ja oksentelu; Jos lapsella on näitä oireita usein, ensimmäinen askel on nähdä lääkäri. Getting diagnoosi …

Living sisällä suolen ovat 300-500 erilaista bakteereita sisältävien lähes 2 miljoonaa geenejä. Pariksi muiden pieniä organismeja, kuten viruksia ja sieniä, he tekevät mitä kutsutaan mikrobiston tai microbiome.

Kuten sormenjälki, kunkin henkilön mikrobiston on ainutlaatuinen: Sekoitus bakteerien elimistössä poikkeaa kaikkien muiden yhdistelmä. Se määräytyy osittain äitisi mikrobiston – ympäristön että olet alttiina syntyessä – ja osittain oman ruokavalion ja elämäntavan.

Bakteerit elävät koko kehon, mutta ne suolen voi olla suurin vaikutus hyvinvointiisi. He linja koko ruoansulatuskanavan. Useimmat elävät suolet ja kaksoispiste. Ne vaikuttavat kaiken aineenvaihduntaa mielialan immuunijärjestelmää.

Tutkimusten mukaan suoliston bakteerit terveillä ihmisillä poikkeavat tiettyihin sairauksiin. Ihmiset, jotka ovat sairaita saattaa olla liian vähän tai liian paljon tietyntyyppisiä. Tai ne voivat puuttua monenlaisia ​​bakteereja. Se on ajateltu tietyntyyppiset voivat suojata vaivoja, kun taas toiset voivat lisätä riskiä.

Tutkijat ovat alkaneet vetää yhteyksiä seuraavista sairauksista ja bakteerien gut

Liikalihavuus, tyypin 2 diabetes, ja sydänsairauksia: Vaistomainen bakteerit vaikuttavat kehon aineenvaihduntaa. Ne määrittävät myös, kuinka monta kaloria saat ruokaa ja millaisia ​​ravinteita teette siitä. Liika suoliston bakteerit voivat tehdä kytket kuitu rasvahappoja. Tämä saattaa aiheuttaa rasvakasautumia maksan, mikä voi johtaa niin sanotun “metabolinen oireyhtymä” – tila, joka johtaa usein tyypin 2 diabetes, sydänsairaudet, ja lihavuus.

Tulehdukselliset suolistosairaudet, mukaan lukien Crohnin tauti ja haavainen paksusuolentulehdus: Henkilöt, joilla on nämä edellytykset uskotaan alhaisempi tiettyjen tulehdusta suolistobakteerien. Tarkka yhteys on edelleen epäselvä. Mutta se ajatus, että jotkut bakteerit saattavat tehdä kehosta hyökätä suolet ja asettaa vaiheessa näitä sairauksia.