sinkki vilustuminen: viimeinen sana?

On ollut paljon puhetta siitä, kun sinkkiä vilustuminen lähtien 1984 tutkimus osoitti, että sinkki täydentää pidetään ihmisiä saamasta niin sairas. Sittemmin tutkimus on ilmaantunut ristiriitaisia ​​tuloksia siitä, sinkkiä ja vilustuminen.

Äskettäin analyysi useat tutkimukset osoittivat, että sinkki pastillit tai siirappia lyhensi kylmä yhdellä päivällä, varsinkin kun otetaan 24 tunnin kuluessa ensimmäisen oireita kylmä.

Tutkimukset osoittivat myös, että ottaen sinkki säännöllisesti voisi vähentää vilustuminen vuosittain, määrä jäi koulun päivää, ja määrä antibiootteja tarvitaan muuten terveillä lapsilla.

Useimmat vilustuminen aiheuttavat tyypin virus nimeltä rinovirus, joka viihtyy ja moninkertaistuu nenäkäytävien ja kurkun (ylempi hengityselimiä). Sinkki voi toimia estämällä rinovirus kertomalla. Se voi myös pysäyttää rhinoviruksen jättämästä limakalvojen kurkun ja nenän.

Sinkki voi olla tehokkaampaa, kun otetaan pastilli tai siirapin muodossa, joka mahdollistaa aineen pysyä kurkussa ja tulevat kosketuksiin rinovirus.

Mutta viime aikoina analyysi lopetti lyhyen suositella sinkkiä. Mikään analysoidut tutkimukset oli tarpeeksi osallistujia täyttämään korkeatasoista näyttöä. Myös tutkimukset käyttivät erilaisia ​​sinkin annoksia ja valmisteet (pastilleja tai siirappia) eri pituisia aikoja. Tämän seurauksena se ei ole selvää, mitä tehokas annos ja hoidon aikataulua olisi.

Sinkki – etenkin lozenge muodossa – on myös sivuvaikutuksia, kuten pahoinvointia tai paha maku suuhun. Monet ihmiset, jotka käyttivät sinkki nenäsumutteita aiheutunut pysyvä menetys haju. Tästä syystä Lääkärit varoittavat käyttäen tällaisia ​​suihkeita.

Lisäksi suuria määriä sinkkiä ovat myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa kuparin puutosta, anemia ja vahingoittaa hermostoa.

Nyt turvallisinta on puhua lääkärin kanssa ennen kuin harkitaan sinkkiä estämiseksi tai lyhentämään vilustuminen.

käydä lääkärin