ruoansulatuskanavan ja miten se toimii

Ruoansulatuskanavan ja miten se toimii

Mikä on ruoansulatuskanavan?

Mikä on ruoansulatuskanavan ?; Miksi ruoansulatus tärkeää ?; Miten ruoansulatusta työtä ?; Miten ruokaa kulkea ruoansulatuskanavasta ?; Miten ruuansulatusnesteet kussakin elin ruoansulatuskanavasta hajottaa ruoka ?; Mitä tapahtuu sulavaa ruokaa molekyylit ?; Miten ruoansulatuskanavasta ohjattu ?; Muistuttaa Muista;

Tällä sivulla

Ruoansulatuskanavan koostuu ruoansulatuskanavan (GI)-kutsutaan myös ruoansulatuskanavan-ja maksa, haima, ja sappirakon. Ruoansulatuskanavasta on sarja onttoja elimiä liittyi pitkä, kiertämällä putki suusta peräaukkoon. Ontto elimet, jotka muodostavat maha-suolikanavan ovat suu, ruokatorvi, mahalaukku, ohutsuoli, paksusuoli-, joka sisältää peräsuolen-ja peräaukon. Ruoka tulee suuhun ja siirtyy peräaukon kautta ontto elinten ruoansulatuskanavasta. Maksa, haima, ja sappirakon ovat kiinteitä elinten ruoansulatuskanavan. Ruoansulatuskanavan auttaa kehon sulavaa ruokaa.

Bakteerit ruoansulatuskanavasta, jota kutsutaan myös suolistoflooran tai microbiome, auttaa ruuansulatusta. Osia hermoston ja verenkiertoelimistön myös rooleja ruoansulatuskanavasta. Yhdessä yhdistelmä hermoja, hormonit, bakteerit, verta, ja elinten ruoansulatuskanavan täydentää monimutkainen tehtävä sulattamaan elintarvikkeiden ja nesteet henkilö kuluttaa joka päivä.

Ruoansulatuskanavan

Miksi ruoansulatus tärkeää?

Ruoansulatus on tärkeää hajottaa ruoan ravintoaineet, joita laitos käyttää energiaa, kasvua ja solujen korjaus .; Ruoansulatus toimii siirtämällä elintarvikkeiden kautta ruoansulatuskanavan (GI) .; Digestion alkaa suussa pureskelun ja päättyy ohutsuolessa .; Koska elintarvikkeiden kulkee ruuansulatuskanavan se sekoittuu ruoansulatuskanavan mehut, mikä aiheuttaa suuria molekyylejä elintarvikkeiden murtaa pienemmiksi molekyyleiksi. Sen jälkeen järjestö imee nämä pienemmät molekyylit seinämien läpi ohutsuolen verenkiertoon, joka toimittaa ne muualle elimistöön .; Jätteet ruoansulatus läpi paksusuolen ja pois kehosta kuin kiintoaineen nimeltään uloste .; Ruoansulatuskanavan mehut sisältävät entsyymejä, jotka hajottavat ruokaa alas eri ravintoaineiden .; Ohutsuoli vie suurimman sulavaa ruokaa molekyylejä, sekä vettä ja mineraaleja, ja välittää ne edelleen muille kehon osiin varastointia tai muita kemiallisia muutoksia. Hormoni ja hermo sääntelyviranomaisten valvoa ruoansulatuskanavasta.

Ruoansulatus on tärkeää hajottaa ruoan ravintoaineet, joita laitos käyttää energiaa, kasvua ja solujen korjaus. Ruoka ja juoma on vaihdettava pienemmiksi molekyyleiksi ravinteiden ennen veren imee ne ja kuljettaa ne soluihin kaikkialla kehossa. Keho hajottaa ravintoaineita ruoasta ja juomasta osaksi hiilihydraatteja, proteiineja, rasvoja, ja vitamiineja.

Hiilihydraatteja. Hiilihydraatit ovat sokerit, tärkkelykset, ja kuitujen monissa elintarvikkeissa. Hiilihydraatit kutsutaan yksinkertaisia ​​tai monimutkaisia, riippuen niiden kemiallisen rakenteen. Yksinkertainen hiilihydraatteja ovat sokerit esiintyy luonnostaan ​​elintarvikkeissa kuten hedelmiä, vihanneksia, maitoa ja maitotuotteita, sekä sokereita lisätään elintarvikkeen käsittelyn aikana. Monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ovat tärkkelys ja kuitu löytyy kokonaisina jyvinä leivät ja viljat, tärkkelyspitoiset vihanneksia ja palkokasveja. Ruokavalion amerikkalaisille, 2010, suosittelee, että 45-65 prosenttia kaikista päivittäin kaloreita saada hiilihydraateista. 1

Proteiinia. Elintarvikkeita, kuten lihaa, munia ja papuja koostuvat suuria molekyylejä proteiini, joka kehon pilkkoo pienemmiksi molekyyleiksi, joita kutsutaan aminohapoiksi. Imeytyy aminohapot läpi ohutsuolen vereen, joka sitten kuljettaa ne koko kehoon. Ruokavalion amerikkalaisille, 2010, suosittelee, että 10-35 prosenttia kaikista päivittäin kaloreita peräisin proteiinia. 1

Rasvat. Fat molekyylit ovat runsaasti energiaa kehon ja auttaa kehon absorboimaan vitamiineja. Öljyt, kuten maissi, rapsi, oliivi, saflori, soija, ja auringonkukka, ovat esimerkkejä terveellisiä rasvoja. Voita, lyhentäminen, ja välipalat ovat esimerkkejä vähemmän terveellisiä rasvoja. Ruuansulatuksen aikana, kehon pilkkoo rasvaa molekyylejä rasvahappoja ja glyserolia. Ruokavalion amerikkalaisille, 2010, suosittelee, että 20-35 prosenttia kaikista päivittäin peräisin rasvasta. 1

Vitamiinit. Tutkijat luokitella vitamiineja nesteen, jossa ne liukenevat. Vesiliukoisia vitamiineja ovat kaikkien B-vitamiinien ja C-vitamiinia rasvaliukoisten vitamiinien sisältävät vitamiineja A, D, E, ja K. Kukin vitamiini on erilainen rooli kehon kasvuun ja terveyteen. Elin varastoi rasvaliukoisten vitamiinien maksassa ja rasvakudoksiin, kun taas elimistö ei helposti tallentaa vesiliukoisten vitamiinien ja huuhtoo pois ylimääräinen virtsaan. Lue lisää vitamiineja Office of Ravintolisiä verkkosivuilla osoitteessa www.ods.odernment.

Ruoansulatus toimii siirtämällä ruoan läpi ruoansulatuskanavasta. Digestion alkaa suussa pureskelun ja päättyy ohutsuolessa. Koska elintarvikkeiden kulkee ruuansulatuskanavan se sekoittuu ruoansulatuskanavan mehut, mikä aiheuttaa suuria molekyylejä elintarvikkeiden murtaa pienemmiksi molekyyleiksi. Sen jälkeen järjestö imee nämä pienemmät molekyylit seinämien läpi ohutsuolen verenkiertoon, joka toimittaa ne muualle elimistöön. Jätteet ruoansulatus läpi paksusuolen ja pois kehosta kuin kiintoaineen nimeltään ulosteesta.

Taulukko 1 esittää osia ruoansulatuskanavasta suorittaman kunkin ruoansulatuselimiin, mukaan lukien liikkuvuus ruokaa, tyyppi digestioliuos käytetty, ja elintarvikkeiden hiukkasia eriteltynä että elin.

Miten ruoansulatusta toimii?

Suuri, ontto elimet GI-kanavan sisällä kerros lihas, joka mahdollistaa seinien liikkua. Liike elimen seinämien sanottujen peristalsis-työntää ruokaa ja nestettä läpi maha-suolikanavan ja sekoittaa sisällön kussakin elimessä. Peristaltiikan näyttää Ocean Wave kautta kulkeviin lihas kutistuessaan ja rentouttaa.

Ruokatorveen. Kun henkilö nielee, ruoka työntää ruokatorveen, lihasvoiman putki, joka kuljettaa ruokaa ja nesteitä suusta vatsaan. Kun nieleminen alkaa, siitä tulee tahatonta ja etenee valvonnassa ruokatorven ja aivot. Alemman ruokatorven sulkijalihaksen, joka on ringlike lihas risteyksessä ruokatorven ja mahalaukun, ohjaa ruoan kulkua ja nesteen välillä ruokatorven ja mahalaukun. Koska elintarvikkeiden lähestyy suljettua sulkijalihaksen, lihas rentoutuu ja antaa ruokaa läpi mahalaukkuun.

Vatsa. Vatsa tallentaa nielty ruokaa ja nestettä, sekoittaa ruokaa ja neste digestioliuos se tuottaa, ja hitaasti tyhjentää sisältönsä, nimeltään chyme, ohutsuoleen. Lihaksen yläosan vatsassa rentouttaa hyväksyä suuria määriä niellä materiaalia ruokatorveen. Lihaksen alaosan vatsan sekoittaa ruokaa ja neste digestioliuos.

Ohutsuoli. Lihakset ohutsuolen sekoita ruokaa ruoansulatuskanavan mehut haima, maksa ja suolisto ja työnnä seos eteenpäin auttamaan edelleen ruoansulatusta. Seinät ohutsuolen absorboida pilkottu ravinteita verenkiertoon. Veren toimittaa ravinteita muualle kehoon.

Paksusuoli. Jätteet tuotteet ruoansulatuskanavasta kuuluu pilkkoutumattomiin osia ruokaa ja vanhemmat solut ruoansulatuskanavasta vuori. Lihakset työntää nämä kuona paksusuoleen. Paksusuolen imee vettä ja jäljellä olevat ravinteet ja muuttaa jätteen nesteestä ulosteesta. Peräsuolen tallentaa jakkara, kunnes se työntää jakkara ulos kehosta aikana suolen.

Ruuansulatusnesteet sisältää entsyymejä-aineita, jotka nopeuttavat kemiallisia reaktioita elimistössä-, että tauko ruoka alas eri ravintoaineita.

Sylkirauhasten. Syljen tuottama sylkirauhaset kostuttaa ruokaa niin se siirtyy helpommin läpi ruokatorven kautta mahalaukkuun. Sylki sisältää myös entsyymiä, joka alkaa hajottaa tärkkelystä elintarvikkeista.

Rauhasten vatsaontelon. Rauhasten vatsaontelon tuottavat mahahapon ja entsyymin, joka sulattaa proteiinia.

Haima. Haima tuottaa mehu, joka sisältää useita entsyymejä, jotka hajottavat hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit elintarvikkeissa. Haima tuottaa digestioliuos ohutsuoleen kautta pieniä putkia kutsutaan kanavat.

Maksa. Maksa tuottaa digestioliuos nimeltään sappeen. Sappirakko varastoi sappi aterioiden välillä. Kun henkilö syö, sappirakon puristaa sappi läpi sappiteiden, jotka yhdistävät sappirakon ja maksan ohutsuoleen. Sapen sekoittuu rasva elintarvikkeissa. Sappihapot liukenevat rasvaa osaksi vetistä sisältö intestine, aivan kuten miten pesuaineita liuottaa rasvaa paistinpannu, joten suoliston ja haiman entsyymit voivat sulattaa rasvaa molekyylejä.

Ohutsuoli. Digestioliuos tuottama ohutsuolen yhdistyy haiman mehu ja sapen loppuun ruoansulatusta. Keho täydentää proteiinien hajottamiseksi, ja lopullinen jakautuminen tärkkelys tuottaa glukoosia molekyylejä, jotka imevät vereen. Bakteerit ohutsuolessa tuottaa joitakin entsyymejä tarvitaan sulattamaan hiilihydraatteja.

Miten ruokaa kulkea ruoansulatuskanavasta?

Ohutsuoli vie suurimman sulavaa ruokaa molekyylejä, sekä vettä ja mineraaleja, ja välittää ne edelleen muille kehon osiin varastointia tai muita kemiallisia muutoksia. Erikoistuneita soluja auttaa imeytyy materiaaleja ylittämään suoliston limakalvon verenkiertoon. Verenkiertoon kuljettaa yksinkertaisia ​​sokereita, aminohappoja, glyseroli, ja joitakin vitamiineja ja suoloja maksaan. Imunestejärjestelmän, verkosto aluksia, jotka kuljettavat valkosolujen ja nesteen kutsutaan imusolmukkeiden koko kehoon, imee rasvahappoja ja vitamiineja.

Miten ruuansulatusnesteet kussakin elin ruoansulatuskanavasta murtaa ruokaa?

Hormoni ja hermo sääntelyviranomaisten valvoa ruoansulatuskanavasta.

Solut limakalvon mahassa ja ohutsuolessa tuottaa ja vapauttaa hormoneja, jotka ohjaavat toimintoja ruoansulatuskanavan. Nämä hormonit stimuloivat tuotantoa ruoansulatuskanavan mehut ja säädellä ruokahalua.

Kahdenlaisia ​​hermoja auttaa hallitsemaan toimintaa ruoansulatuskanavan: ulkoisten ja sisäisten hermoja.

Ulkosyntyisiä tai ulkopuolella, hermoja kytke ruuansulatuselimille aivoihin ja selkäytimeen. Nämä hermot vapauttamaan kemikaaleja, jotka aiheuttavat lihaksen kerros ruoansulatuskanavasta joko sopimukseen tai rentoutua, riippuen siitä, onko ruoan tarpeisiin sulattamaan. Luontainen, tai sisällä, hermot sisällä ruoansulatuskanavasta käynnistyvät, kun ruoka ulottuu seiniä Onton elimiä. Hermot julkaisee useita erilaisia ​​aineita, jotka nopeuttavat tai viivästyttää liikkumista elintarvikkeiden ja tuotannon ruoansulatuskanavan mehut.

Mitä tapahtuu sulavaa ruokaa molekyylejä?

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

Miten ruoansulatuskanavasta hallinnassa?

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Muistuttaa Muista

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

Theernment kiittää; Michael Wallace, M. D., kansanterveystieteen maisteri, Mayo Clinic

syyskuu 2013