perifeerisen neuropatian

Jos lääkäri epäilee sinulla voi olla muodoltaan perifeeristä neuropatiaa, hän voi ohjata sinut neurologin, lääkäri, joka on erikoistunut sairauksien hermoja. Neurologi (tai oma lääkäri) alkaa ottamalla historia oireesi ja tutkimalla teitä merkkejä lihasheikkous, tunnottomuus, ja heikentynyt refleksit. Voit tarvita veren ja virtsan testit tarkistaa diabetes, vitamiinin tai metabolisen puutteita ja mahdollisesti olevista taustalla sairaus tai geenivirheen, joka voidaan vaikuttaa hermojen toimintaa. Sinun on myös otettava vakavasti tarkastella alkoholin nauttiminen ja mitä lääkkeitä käytät.

Tärkeätä; On mahdollista, että pääluokkaan Raportin Tay-Sachsin tauti ei ole nimi odotitte. Tarkista synonyymit listaus löytää vaihtoehtoinen nimi (t) ja häiriö osa-alue (t), jota tässä raportissa.

Hermoston ja lihasten koepaloja voidaan myös suorittaa ja se voi antaa arvokasta tietoa siitä, millaista ja syy neuropatia. Spinal kosketa, tai lannepisto, on joskus suositeltavaa auttaa tunnistamaan infektio tai tulehdus, joka saattaa liittyä neuropatia.

Jos joku perheessäsi on diagnosoitu perifeeristä neuropatiaa tai on ollut samanlaisia ​​oireita, lääkäri voi haluta tarkistaa potilastietoja tai tutkia niitä etsimään mahdollisia perinnöllinen linkkejä kunnossa.

Tehokas ennusteen ja hoidon perifeerisen neuropatian nojaa vahvasti syy hermovaurioita. Esimerkiksi perifeerinen neuropatia aiheuttama vitamiinin puutos voidaan hoitaa – sivuväärä – vitamiinihoidoin ja parempaa ruokavaliota. Samoin hermovaurio tuoma alkoholin väärinkäytöstä voidaan usein pysäyttää ja parantaa välttämällä alkoholia. Perifeerinen neuropatia aiheuttamat myrkylliset aineet tai lääkkeet voidaan usein korjata paljon samalla tavalla. Kun neuropatia liittyy diabetes, huolellista seurantaa verensokeri voi hidastaa sen etenemistä ja hillitä oireita.

Varhainen diagnoosi ja hoito perifeeristä neuropatiaa on tärkeä, koska ääreishermojen on rajallinen kyky uudistua, ja hoito voi ainoastaan ​​pysäyttää etenemisen – ei kääntää vahinkoja. Jos olet tullut vakavasti heikentynyt, ehkä fysioterapia auttaa säilyttämään vahvuus ja välttää lihasten kouristelua ja kouristukset.

Kirurginen hoito voidaan suositella henkilöille, joilla hermovaurioita loukkaantumiselta tai hermopuristuksesta. Liikkumisen apuvälineitä, kuten sokeriruo’on, kävelijä tai pyörätuolia, voi olla apua. Kivun, lääkäri voi määrätä kipulääkettä.