natriumvalproaatti laskimoon

Maksatoksisuus (joissakin tapauksissa kuolemaan johtava), tavallisesti ilmaantuvat ensimmäisten 6 kuukauden hoidon, on raportoitu potilailla, jotka saavat valproaatti ja sen johdannaiset. Menettäminen kohtauskontrolliin voi esiintyä myös potilailla, joilla on epilepsia. Alle 2 vuotta, varsinkin vastaanottaa useita epilepsialääkkeet, joilla on synnynnäinen aineenvaihdunnan häiriöt, vaikea kouristushäiriö kehitysvammaisuus, orgaanisten aivosairaus, ja potilailla, joilla on perinnöllinen mitokondriotautiin ovat huomattavasti lisääntynyt riski sairastua kohtalokas maksatoksisuutta. Potilaille alle 2 vuotta, natriumvalproaatti tulisi käyttää erittäin varoen ainoana aineena. Käyttö on vasta-aiheinen potilaille, joilla tiedetään mitokondrioiden aiheuttamia sairauksia mitokondriaalisen DNA gammapolymeraasin (POLG) geenimutaatioita ja alle 2 vuoden aikana, jolloin mitokondrioiden häiriö on kliinisesti epäillään. Epäonnistuminen muiden antikonvulsanttien on ainoa käyttöaihe natriumvalproaatti potilailla yli 2-vuotiailla, joilla on perinnöllinen mitokondriotautiin. Suorita POLG mutaatio seulonta kliinisen tarpeen mukaan. Seurata potilaita tarkasti ja suorittaa maksa-arvot ennen hoitoa ja säännöllisin väliajoin sen jälkeen, erityisesti ensimmäisten 6 kuukauden aikana. Valproaatti voi heikentää kognitiivista kehitystä synnytystä altistuminen ja aiheuttavat vakavia synnynnäisiä epämuodostumia, erityisesti hermostoputken viat (esim selkärankahalkion). Valproaattia ei saa antaa naiselle hedelmällisessä iässä ellei lääke on olennaista hallinnan hänen lääketieteellisen tilan ja tehokasta ehkäisyä käytetään hoidon aikana. Hengenvaarallinen haimatulehdusta on raportoitu sekä lapsilla että aikuisilla saa valproaattia. Tapauksia on tapahtunut pian lääkityksen aloittamisen sekä useita vuosia käytön jälkeen. Jos haimatulehdus diagnosoidaan, valproaatti on tavallisesti lopetettava.

Käyttää natriumvalproaatti

Terapeuttinen luokka: Antikonvulsanttisen

Farmakologiset Luokka: Valproiinihappo

Kemiallinen luokka: Valproiinihappo

natriumvalproaatti on annettava ainoastaan ​​tai suorassa valvonnassa lääkärin.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä natriumvalproaatti, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio natriumvalproaatti tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen natriumvalproaatti

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta natriumvalproaatti injektion lapsilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu alle 2-vuotiaille lapsille.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta natriumvalproaatti injektion vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin olla ei-toivottuja vaikutuksia (esimerkiksi, vapinaa tai epätavallinen uneliaisuutta), joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla potilailla natriumvalproaatti injektio.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat natriumvalproaatti, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä natriumvalproaatti, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä natriumvalproaatti, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä natriumvalproaatti kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa valproaattilääkitykseen natriumia. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tai lapsellesi natriumvalproaatti sairaalassa. natriumvalproaatti annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon. natriumvalproaatti annetaan hitaasti, joten neula pysyy paikallaan noin tunnin.

Lääkäri vain antaa sinulle muutamia annoksia natriumvalproaatti kunnes tilasi paranee. Sinä kytkeytyy suullisen lääke, joka toimii samalla tavalla. Jos sinulla on huolissaan tästä, keskustele lääkärin.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä tarkasti, kun käytät natriumvalproaatti nähdä, jos se toimii kunnolla ja jotta muutoksen annoksen. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä natriumvalproaatti raskauden aikana (erityisesti raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana) voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

On erittäin tärkeää ottaa foolihappoa ennen raskaaksi ja raskauden alkuvaiheessa alentaa mahdollisuudet haitallisia sivuvaikutuksia sikiötä. Kysy lääkäriltä tai apteekista apua, jos et ole varma, miten valita foolihappoa tuote.

Maksan ongelmia saattaa ilmetä, kun käytössä on natriumvalproaatti, ja jotkut voivat olla vakavia. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: vatsa- tai vatsakipuja tai arkuus, savi-värinen uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, kuume, päänsärky, kutina, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, ihon ihottuma, jalkojen turvotus tai sääret, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Natriumvalproaatti injektio voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, jotka vaikuttavat useita kehon elimiin (esim maksan tai munuaisten). Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita: kuume, tumma virtsa, päänsärky, ihottuma, vatsakipu, imusolmukkeiden turpoaminen niskassa, kainalossa, nivusissa, epätavallinen väsymys tai keltainen silmien tai ihon.

Haimatulehdus voi esiintyä, kun käytät natriumvalproaatti. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on äkillinen ja vaikea vatsakipu, vilunväreet, ummetus, pahoinvointi, oksentelu, kuume, tai huimaus.

Tarkista lääkäriltä heti, jos kuume, kurkkukipu, ihottuma, suun haavaumat, nenäverenvuoto, verenvuoto ikenistä, imusolmukkeiden turpoaminen, tai pieniä punaisia ​​tai violetti läiskät iholla esiintyy. Nämä voivat olla oireita vakava verisairaus.

Oikea käyttö natriumvalproaatti

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet ottaa epätavallista uneliaisuutta, ikävyys, väsymys, heikkous tai tunteita hitaus, henkisen tilan muutos, alhainen ruumiinlämpö, ​​tai oksentelua. Nämä voivat olla oireita vakava sairaus nimeltä hyperammonemic enkefalopatia.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinulla esiintyy epätavallista uneliaisuutta, ikävyys, väsymys, heikkous, tai tunne velttous, sekavuus, keskittymisvaikeudet, muistin ongelmia, ongelmia kävely, puhuminen, tai syöminen tai tajunnan menetystä käytettäessä natriumvalproaatti.

Natriumvalproaatti injektio voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, pyörrytystä, unelias, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit natriumvalproaatti ennen ajamista, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista, jos et huimausta tai ei hälytys.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että käytät natriumvalproaatti. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa natriumvalproaatti.

natriumvalproaatti saattaa aiheuttaa hypotermia (alhainen ruumiinlämpö). Kerro lääkärille on sinulla sekavuus, uneliaisuus, lihaskivut, vilunväristykset, uneliaisuus tai väsymys.

natriumvalproaatti lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, jotka aiheuttavat uneliaisuutta). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääketieteen takavarikot (esim barbituraatit), lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jokin yllä mainituista, kun käytät natriumvalproaatti.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Varotoimet Vaikka käyttäminen natriumvalproaatti

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka Useita Riski riippuu käytöstä

natriumvalproaatti Side Effects

Natriumvalproaatti (valproaatti)

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Epilepsia gabapentiini, Lyrica, Neurontin, Lamictal, depakote, Keppra, lamotrigiini, levetirasetaami, Dilantin, karbamatsepiini, tegretol, divalproexnatriumin, fenytoiini, pregabaliini, Trileptal, okskarbatsepiini, asetatsoliamidia, valproiinihappo, Diamox, Depakote ER, Depakene, Epitol, karbamatsepiinin XR , Carbatrol