mitkä ovat oireita narkolepsia?

Neljä suurta oireet narkolepsia ovat äärimmäisiä päiväväsymystä, katapleksian (lihasheikkous), kun taas hereillä, ja hallusinaatioita ja unihalvaus unen aikana.

Jos sinulla on narkolepsia, saattaa olla yksi tai useampi näistä oireista. Ne voivat vaihdella lievästä vaikeaan. Alle kolmasosa ihmisistä, joilla on narkolepsia ovat kaikki neljä oireita.

Kaikki ihmiset, jotka ovat narkolepsia on äärimmäisen päiväväsymystä. Tämä usein on ilmeisin oire häiriö.

Extreme Päiväväsymystä

Päivän aikana, voi olla vähän tai paljon jaksoja uneliaisuutta. Jokainen jakso kestää yleensä 30 minuuttia tai vähemmän. Vahvat tunteet-kuten viha, pelko, nauru tai jännitys-voi laukaista tämän uneliaisuutta.

katapleksia

Ihmiset, joilla on päiväväsymystä usein valittavat

Jotkut ihmiset, joilla on narkolepsia on jaksoja, joissa ne nukahtaa äkillisesti. Tämä on mahdollista silloin, kun he eivät ole aktiivisia-esimerkiksi lukiessasi, television katselun, tai istuu kokouksessa.

Kuitenkin uni jaksot voi myös esiintyä keskellä puhuminen, syöminen, tai toisen toiminnon. Katapleksia voi myös tapahtua samanaikaisesti.

Tämä ehto aiheuttaa tappio lihaksen sävy, kun olet hereillä. Lihasheikkoutta vaikuttaa kokonaan tai osittain kehon.

Katapleksia voi tekee pään nyökkäys tai vaikeuttavat voit puhua. Lihasheikkous voi myös tehdä polvet heikot tai aiheuttaa voit pudottaa asioita olet tilalla. Jotkut ihmiset menettävät kaikki lihasten hallinnan ja kaatua.

Vahvat tunteet-kuten viha, yllätys, pelko, tai nauru-usein laukaista katapleksian. Se kestää yleensä muutaman sekunnin tai minuutin. Tänä aikana, olet yleensä hereillä.

Katapleksia voi tapahtua viikkoja tai vuosia sen jälkeen, kun ensin alkaa olla äärimmäisen päiväväsymystä.

Jos sinulla on narkolepsia, voi olla eloisia unia nukahtaessaan, herääminen, tai dozing. Nämä unet voivat tuntea hyvin todellinen. Saatat tuntea voit nähdä, kuulla, haju, ja maku asioita.

Tämä ehto estää liikkumasta tai puhuminen nukahtaessaan tai heräämässä. Kuitenkin, olet täysin tajuissaan (tietoinen) tänä aikana. Unihalvaus kestää yleensä vain muutaman sekunnin tai minuutin, mutta se voi olla pelottavaa.

Useimmat ihmiset, jotka narkolepsia eivät nuku hyvin yöllä. Ne voivat olla vaikeuksia kuuluvien ja pysyä unessa. Vivid, pelottava unelmat voivat häiritä unta. Ei univaikeudet yöllä pahenee päiväväsymystä.

Harvoin, ihmiset nukahtaa keskellä toimintaa, kuten syöminen, voivat jatkaa tätä toimintaa muutaman sekunnin tai minuutin. Tätä kutsutaan automaattinen käytös.

Automaattisen käytös, et ole tietoinen toimista, joten et tee niitä hyvin. Jos esimerkiksi olet kirjoittamassa ennen nukahtamista, voit sepustus kuin muotoon sanaa. Jos olet ajo, voit saada kadonneet tai joutuu tapaturman. Useimmat ihmiset, jotka ovat tämän oire eivät muista mitä tapahtui, kun se oli meneillään.

Lapset, joilla on narkolepsia usein vaikeuksia opiskelusta, keskittyen, ja muistaa asioita. Lisäksi ne voivat tuntua hyperaktiivinen. Jotkut lapset, joilla on narkolepsia nopeuttamaan toiminnan sijaan hidastavat heitä.

Lapset, joilla on narkolepsia voi olla vakavia uneliaisuutta. Ne voivat nukahtaa puhuessaan tai syöminen tai urheilutapahtumissa ja sosiaaliseen toimintaan.

Dr. Michael Twery, johtaja National Center Unihäiriöt Research vuonna NHLBI n osasto Keuhkosairauksien, haastattelut Dr. Emmanuel Mignot, johtaja Stanford Center for Sleep Sciences ja lääketieteen ja Stanford Center for Narkolepsia, noin edistysaskeleet narkolepsia tutkimukseen .

NHLBI saaja, tohtori Mignot hyvitetään löytää syy narkolepsia-sairaus, joka aiheuttaa jaksoja äärimmäisen päiväväsymystä. Ei ole tiedossa parannuskeinoa, mutta NHLBI sitoutuu tukemaan tutkimusta ymmärtää paremmin, hoitoon, ja jopa estää tai parantaa narkolepsia sekä muita sydän-, keuhko-, verta, ja unihäiriöt.

hallusinaatiot

Unihäiriöt & Riittämätön uni: terveyden edistämiselle Research

Unihalvaus

muita oireita