mitkä ovat oireita ateroskleroosin?

Ateroskleroosi ei yleensä aiheuta oireita ennen kuin se vakavasti kapenee tai kokonaan estää valtimon. Monet ihmiset eivät tiedä heillä on sairaus, kunnes ne on hätätilanne, kuten sydänkohtaus tai aivohalvaus.

Jotkut saattavat olla merkkejä ja sairauden oireita. Merkit ja oireet riippuvat siitä, mitkä verisuonet ovat vaikuttaneet.

Sepelvaltimoiden toimittaa happipitoista verta sydämesi. Jos plakkia kaventaa tai estää nämä verisuonet (sairaus nimeltä sepelvaltimotauti tai sepelvaltimotaudin), yleinen oire on angina. Angina on rintakipu tai epämiellyttävä tunne, joka syntyy, kun sydänlihas ei saa tarpeeksi happipitoista verta.

sepelvaltimoissa

Angina voi tuntua painetta tai syrjäyttämistä rintaa. Voit myös voi tuntea sen hartiat, käsivarret, niska, leuka, tai taaksepäin. Angina kipu voi jopa tuntua ruoansulatushäiriöt. Kipu yleensä pahenee toimintaa ja mene pois levolla. Emotionaalisen stressin myös voi laukaista kipua.

kaulavaltimoiden

Muita oireita sepelvaltimotaudin ovat hengenahdistus ja rytmihäiriöiden (ah-RITH-me-AHS). Rytmihäiriöt ongelmia nopeus tai rytmi syke.

Plakki voi myös muodostua sydämen pienin valtimoissa. Tämä tauti on nimeltään sepelvaltimoiden microvascular tauti (MVD). Oireita sepelvaltimon MVD kuuluu angina, hengenahdistus, unihäiriöt, väsymys (väsymys), ja energian puute.

Kaulavaltimoiden toimittaa happipitoista verta aivoihin. Jos plakkia kaventaa tai estää nämä verisuonet (sairaus nimeltä kaulavaltimon tauti), saattaa olla oireita aivohalvauksen. Näitä oireita voivat olla

Plakki voi myös kerääntyä suuria verisuonia, jotka toimittavat happipitoista verta jalat, kädet ja lantio (sairaus nimeltä perifeerinen valtimotauti).

Jos nämä suuret verisuonet ovat kaventuneet tai estetty, voi olla tunnottomuutta, kipua, ja joskus vaarallisia infektioita.

Munuaisvaltimoihin toimittaa happipitoista verta munuaisiin. Jos plakkia kerääntyy näissä valtimoissa, voi kehittyä krooninen munuaissairaus. Ajan, krooninen munuaissairaus aiheuttaa hidas munuaisten toiminnan menetys.

Varhainen munuaissairaus usein mitään merkkejä tai oireita. Koska tauti pahenee se voi aiheuttaa väsymystä, muutokset miten virtsata (useammin tai harvemmin), ruokahaluttomuus, pahoinvointi (huonovointisuus vatsaan), turvotus käsissä tai jaloissa, kutinaa tai tunnottomuus, ja keskittymisvaikeuksia .

Kuvataan, miten kerääntyy plakkia ajan aiheuttaa ateroskleroosin, joka voi johtaa vakaviin ongelmiin, kuten sydänkohtaus, aivohalvaus tai jopa kuoleman. Näyttää, kuinka ateroskleroosiin, plakki kerääntyy sisällä valtimoiden joka voi aiheuttaa sydänkohtauksen. Selittää, että pääasiallinen käsittelyä ateroskleroosiin on elintapojen muutoksia, kuten seuraavat terveellistä ruokavaliota, lopettaa tupakoinnin, ja on fyysisesti aktiivinen.

ääreisvaltimoissa

munuaisvaltimoiden

Liittyvät johtajan viesti