mitä verikokeita?

Verikokeet auttaa lääkäreitä tarkistaa tiettyjen sairauksien ja ehtoja. Ne auttavat myös tarkastaa funktion elintesi ja kuinka hyvin hoitoja toimivat.

Tarkemmin, verikokeet voivat auttaa lääkäreitä

Verikokeet ovat hyvin yleisiä. Kun olet rutiini checkups, lääkäri voi suositella verikokeita miten kehosi toimii.

Yleiskatsaus

Monet verikokeet eivät vaadi erityisiä valmisteluja. Joillekin ehkä nopeasti (ei syödä mitään ruokaa) 8 12 tuntia ennen testiä. Lääkäri kertoa, miten valmistautua verikokeita.

Näkymät

Aikana verikoe, pieni verinäyte otetaan kehosta. Se on yleensä peräisin laskimoon käsivarteen neulalla. Sormi prick myös voidaan käyttää.

Menettely yleensä on nopea ja helppo, vaikka se voi aiheuttaa lyhytaikaisia ​​epämukavuutta. Useimmat ihmiset eivät ole vakavia reaktioita, jotka ovat verta.

Laboratory (lab) työntekijät piirtää verta ja analysoida sitä. He käyttävät joko kokoverta laskea verisoluja, tai ne erottaa verisolut nestettä, joka sisältää niitä. Tämä neste kutsutaan plasman tai seerumin.

Nesteen käytetään mittaamaan eri aineita veressä. Tulosten avulla voidaan havaita terveysongelmia alkuvaiheessa, jolloin hoitoja tai elämäntapojen muutokset voivat parhaiten.

Lääkärit voi diagnosoida monia sairauksia ja lääketieteellisiä ongelmia verikokeita yksin. Lääkäri voi harkita muita tekijöitä vahvistaa diagnoosin. Näitä tekijöitä voivat olla oman oireita, sairaushistoria, sinun elintoiminnot (verenpaine, hengitys, pulssi ja lämpötila), ja tulokset muiden testien ja menettelyjä.

Verikokeet on joitakin riskejä. Useimmat komplikaatiot ovat vähäisiä ja häviävät pian testejä tehdään.

Tutkijat raportoivat nyt uusi tapa arvioida kolesteroli, joka osoittaa lupausta arvioimiseksi lisääntynyt sydänkohtauksen riski havaittiin psoriaasipotilailla, yhteinen tulehduksellinen ihosairaus. Uusi tekniikka mittaa funktio high-density lipoprotein (HDL), joka tunnetaan nimellä “hyvä” kolesteroli, sen sijaan, että HDL-kolesterolin pitoisuus. Tutkimuksessa, suoritti tutkijat National Heart Lung and Blood Institute theernment, voisi laajentaa tekniikan käyttö. Tutkimuksesta käy online kysymys European Heart Journal.