mitä odottaa, kun käytät CPAP

CPAP on pitkäaikainen hoito. Monet ihmiset ovat kysymyksiä, kun ne aloittavat käyttää CPAP.

Keskustele unen asiantuntija miten käsitellä followup kysymyksiin. Hän voi vastata joihinkin kysymyksiin, mutta kodin laitteiden toimittaja voi joutua käsittelemään muita. Pyydä unen asiantuntija suositella kodin laitteet tarjoaja, joka on paljon kokemusta CPAP.

Saavuttaa täysi hyöty CPAP, käytä sitä joka kerta kun nukkua-aikana päiväunet ja yöllä. Useimmat ihmiset pitäisi käyttää CPAP vähintään 7,5 tuntia joka yö parhaat tulokset.

CPAP Machine

Sopeutuminen CPAP kone voi viedä aikaa. Voit tuntua oudolta maskia naamasi yöllä tai tunne ilman virtausta. Jotkut ihmiset kokevat rajoittuu maskin. Jos tunnet tällä tavalla, hitaasti sopeutua maski voi auttaa.

followup Care

Ensin pitää maskin jopa kasvosi lyhyitä aikoja päivän aikana. Seuraavaksi kokeile yllään se hihnoilla lyhytaikaisesti. Lisää sitten letku.

Hengitys koneella ei tunne luonnollinen. Jos koneessa on “ramppi” ominaisuus, voit käyttää sitä hitaasti “ramp up” alemmasta ilmanpaine painetta, joka tarvitaan pitämään hengitystiet auki unen aikana. Kun olet tottunut käyttämään CPAP päivällä, kokeile sitä yöllä nukkuessa.

Rentoutumisharjoitukset auttaa joitakin ihmisiä sopeutumaan avulla CPAP. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, onko rentoutuksen saattaa auttaa.

Jos sinulla on vaikeuksia sopeutua maskin tai CPAP kone, ota yhteys kodin laitteet toimittaja. Palveluntarjoaja voi olla henkilökunta, joka voi auttaa sopeutumaan CPAP. Lisäksi voit kokeilla eri maski, joka on vähemmän hihnoja tai vähemmän kosketuksessa ihoon.

Unen asiantuntija voi pyytää sinua ajoittaa followup käynti noin kuukausi sen jälkeen, kun alkaa käyttää CPAP. Hän haluaa nähdä, miten hyvin säädät hoitoon. Sen jälkeen voi olla seurannassa hoitoa joka 6 tai 12 kuukautta.

Unen asiantuntija saattaa joutua muuttamaan ilmanpaineasetukset oman CPAP koneen jos

CPAP on monia etuja. Se voi

CPAP, voit nukahtaa nopeammin ja heräämään harvemmin yöllä. Taukojen hengitys, jotka ovat tyypillisiä uniapnea ei häiritä unta.

Tutkimukset osoittavat myös, että hoidon CPAP liittyy vähenemiseen raportoitu autojen onnettomuuksista ja läheltä piti. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että CPAP parantaa reaktioaika, keskittyminen, ja muistin käyttävien ihmisten hoidossa.

Monet ihmiset, jotka käyttävät CPAP raportti tunne paremmin, kun ne alkavat hoitoa. He tuntevat enemmän huomaavainen ja työkykyisempiä päivän aikana. He myös raportoivat vähemmän valituksia bed kumppanit noin kuorsaus ja unihäiriöistä.

Saatat tuntea paremmin jälkeen ensimmäinen yö käyttää CPAP. Voit herätä pirteänä, hälytys, ja paremmalla tuulella. Voit myös voi tuntua vähemmän väsynyt päivän aikana.

Se voi kuitenkin kestää viikon kuukaudessa sopeutua CPAP. Jotkut ihmiset ovat nukahtamisvaikeuksia kun ne alkavat käyttää CPAP. Tämä ongelma on yleensä lyhyellä aikavälillä ja menee pois kun sopeutua hoitoon.

Vaikka et huomaa muutosta heti, kiinni hoitoon. Hyödyt ovat hyödyllisiä. Kun sopeutua käyttää CPAP, sinun nukkua paremmin.

Unihäiriöt & Riittämätön uni: terveyden edistämiselle Research

Edut CPAP