mitä odottaa aikana nukkua tutkimuksen

Sleep tutkimukset ovat kivuttomia. Polysomnogram (PSG), useita univiiveen testi (MSLT), ja ylläpito valveillaolon testi (MWT) ovat yleensä tehty nukkua keskus.

Huone uni tutkimus tehdään voi näyttää hotellihuoneen. Teknikko tekee huoneen mukava sinulle ja asettaa lämpötilan mieleisekseen.

Useimmat yhteystietosi on uni keskus on hoitajien tai teknikot. He voivat vastata kysymyksiin itse testin, mutta ne yleensä ei voi antaa sinulle testitulokset.

Aikana Polysomnogram

Sticky laastaria antureilla kutsutaan elektrodit asetetaan päänahka, kasvot, rinta, raajat, ja sormella. Nukkuessa, nämä anturit tallentaa aivotoiminnan silmien liikkeet, sydämen syke ja rytmi, verenpaine ja hapen määrää veressä.

Aikana Useita Sleep viivetesti

Elastiset hihnat sijoitetaan rintaasi ja vatsa. Ne mittaavat rintakehän liikkeet ja voimakkuus ja kesto hengitettynä ja uloshengitysilman Hengitä.

Johdot kiinnitetään anturit lähettävät tiedot tietokoneelle viereisessä huoneessa. Johdot ovat hyvin ohuita ja joustavia. Ne niputetaan yhteen, jolloin ne eivät rajoita liikkumista, häiritä unta, tai aiheuttaa muita haittoja.

Kuvassa näkyy tavallisessa kokoonpanossa varten polysomnogram. Kuvassa A potilas makaa sängyssä antureita kiinnitetty runkoon. Kuvassa B polysomnogram nauhoitus osoittaa veren happipitoisuus, hengitys tapahtuma, ja rapid eye movement (REM) unen vaihe ajan.

Jos sinulla on merkkejä uniapnea, voi olla jaetun yöunet tutkimus. Vuoden ensimmäisen puoliskon yön, teknikko tallentaa nukkua malleja. Alussa jälkipuoliskolla yötä, hän herättää sovittaa CPAP (jatkuva positiivinen hengitysteiden paine) maskia nenän ja / tai suun.

Pieni kone kevyesti puhaltaa ilmaa maskin läpi. Tämä luo lievä paine, joka pitää hengitystiet auki nukkuessa.

Teknikko tarkistaa miten nukkua CPAP koneen. Hän säätää ilman virtausta maskin läpi löytää asetus, joka sopii sinulle.

Lopussa PSG, teknikko poistaa anturit. Jos sinulla on päivällä unitutkimus, kuten MSLT, jotkut anturit voidaan jättää päälle, että testi.

Vanhemmat yleensä vaaditaan yöksi lapsensa aikana lapsen PSG.

MSLT on päivällä uni tutkimus, joka yleensä tehdään, kun PSG. Tämä testi usein antureita sijoitetaan omalle päänahka, kasvot, ja leuka. Nämä anturit kirjaa aivojen toimintaa ja silmän liikkeet. Ne osoittavat eri vaiheissa nukkua ja kuinka kauan se vie nukahtaa. Joskus hengitys tarkastetaan aikana MSLT.

Teknikko toisessa huoneessa kellot näitä tallenteita nukut. Hän korjaa ongelmia, joita esiintyy tallenteet.

Noin 2 tunnin kuluttua herätä PSG, sinua pyydetään rentoutua ja yrittää nukahtaa pimeässä, hiljaisessa huoneessa. Koe toistetaan neljä tai viisi kertaa koko päivän. Tämä johtuu siitä, kyky nukahtaa muuttuvat päivän.

Saat 2 tunnin tauot testien välillä. Sinun täytyy pysyä hereillä tauoilla.

MSLT kirjaa siitä nukahdat testin aikana ja minkälaiset ja vaiheet unen olet. Sleep on kahdenlaisia: rapid eye movement (REM) ja ei-REM. Ei-REM-unen on kolme erillistä vaihetta. REM-unen ja kolme vaihetta ei-REM-unen esiintyvät säännöllisen kierron läpi yön.

Tyypit ja vaiheet unen olet päivällä voi auttaa lääkäriä diagnosoimaan unihäiriöt kuten narkolepsia, idiopaattinen hypersomnia, ja muut unihäiriöt, jotka aiheuttavat päivällä väsymystä.

Tämä uni tutkimus yleensä tapahtuu päivän jälkeen PSG, ja se vie suurimman osan päivästä. Anturit teidän päänahan, kasvot, ja leuka käytetään mittaamaan kun olet hereillä ja unessa.

Sinä istua hiljaa tuolilla mukavassa asennossa ja katsoa suoraan eteenpäin. Sitten voit yksinkertaisesti yrittää pysyä hereillä ajan.

Aikana ylläpito valveillaolon Test

MWT tyypillisesti neljä kestäneissä noin 40 minuuttia kukin. Jos nukahtaa, teknikko herättää sinut noin 90 sekuntia. On yleensä 2 tunnin tauot tutkimusten välillä. Taukojen aikana voit lukea, katsoa televisiota, jne.

Jos testataan kuin vaatimus liikennejärjestelmiin tai turvallisuuteen liittyvä työ, saatat tarvita huumeiden seulonta testi ennen MWT.

Jos sinulla on kotona perustuva kannettava monitori testi, sinun täytyy perustaa laitteita kotona ennen kuin menet nukkumaan.

Noudettaessa välineestä unen keskelle tai lääkärin vastaanotolla, joku näyttää, miten sitä käytetään. Joissakin tapauksissa teknikon tulee kotiin auttaa valmistautumaan tutkimukseen.

Sinun ei tarvitse mennä nukkumaan keskus tässä testissä. Actigraph on pieni laite, joka on yleensä kulunut kuin rannekello. Voit tehdä normaalia päivittäistä rutiinia, kun käyttää sitä. Sinä poistaa kylvyssä tai uima.

Actigraph mittaa uni-vanavedessä käyttäytymisen 3-14 päivää ja yötä. Tulokset antavat lääkärille paremman käsityksen siitä, unen tottumukset, kuten kun nukut tai torkut ja onko palavat nukkuessa.

Aikana Home-Based Portable Monitor Test

aikana actigraphy

Aikana ylläpito valveillaolon Test

Lääkäri voi pyytää teitä pitämään nukkua päiväkirjaa kun kulumisrajat actigraph. Voit löytää näyte nukkua päiväkirjaa National Heart, Lung, and Blood Institute “Opas Terve Sleep.”

Noin 1,5-3 tunnin kuluttua herätä PSG, sinua pyydetään rentoutua hiljaisessa huoneessa noin 30 minuuttia. Koe toistetaan neljä tai viisi kertaa koko päivän. Tämä johtuu siitä, kyky nukahtaa muuttuvat päivän.

Saat 2 tunnin tauot testien välillä. Sinun täytyy pysyä hereillä tauoilla.

MSLT kirjaa siitä nukahdat testin aikana ja minkälaiset ja vaiheet unen olet. Sleep on kahdenlaisia: rapid eye movement (REM) ja ei-REM. Ei-REM-unen on kolme erillistä vaihetta. REM-unen ja kolme vaihetta ei-REM-unen esiintyvät kuviot läpi yön.

Tyypit ja vaiheet unen olet päivällä voi auttaa lääkäriä diagnosoimaan unihäiriöt kuten narkolepsia ja idiopaattinen hypersomnia.

Tämä uni tutkimus tapahtuu päivisin. Se on yleensä tehdään kun PSG ja vie suurimman osan päivästä. Anturit teidän päänahan, kasvot, ja leuka käytetään mittaamaan kun olet hereillä tai unessa.

Sinä istua hiljaa sängyssä mukavassa asennossa ja katsoa suoraan eteenpäin. Sitten voit yksinkertaisesti yrittää pysyä hereillä ajan.

MWT tyypillisesti neljä kestäneissä noin 40 minuuttia kukin. Jos nukahtaa, teknikko herättää sinut noin 90 sekuntia. On yleensä 2 tunnin tauot tutkimusten välillä. Taukojen aikana voit lukea, katsoa televisiota, jne.

Jos testataan kuin vaatimus liikennejärjestelmiin tai turvallisuuteen liittyvä työ, saatat tarvita huumeiden seulonta testi ennen MWT.

Jos sinulla on kotona perustuva kannettava monitori testi, sinun täytyy perustaa laitteita kotona ennen kuin menet nukkumaan. Noudettaessa välineestä unen keskelle tai lääkärin vastaanotolla, joku kertoo, miten sitä käytetään.

Sinun ei tarvitse mennä nukkumaan keskus tässä testissä. Actigraph on pieni laite, joka on yleensä kulunut kuin rannekello. Voit mennä noin normaalia rutiinia, kun käyttää sitä. Sinä poistaa kylvyssä tai uima.

Actigraph mittaa uni-vanavedessä käyttäytyminen yli 3-7 päivää ja yötä. Tulokset antavat lääkärille paremman käsityksen siitä, unen tottumukset, kuten kun nukut tai torkut ja onko palavat nukkuessa.

Sinua saatetaan pyytää pitämään nukkua päiväkirjaa kun kulumisrajat actigraph.

Unihäiriöt & Riittämätön uni: terveyden edistämiselle Research

Aikana Home-Based Portable Monitor Test

aikana actigraphy

Liittyvät johtajan viesti