mitä minun täytyy tietää munuaisten vajaatoiminta ja miten sitä käsitellään

Mitä minun tulee tietää munuaisten vajaatoiminta ja miten sitä käsitellään

Mitkä ovat munuaiset ja mitä he tekevät?

Mitkä ovat munuaiset ja mitä he tekevät ?; Mikä on munuaisten vajaatoiminta ?; Mitkä ovat yleisimmät syyt munuaisten vajaatoiminta ?; Mitä hoitoja munuaisten vajaatoiminta ?; Mikä on hemodialyysi ?; Mikä on peritoneaalidialyysi ?; On dialyysi paranna munuaisten vajaatoiminta ?; Mikä on munuaissiirto ?; Mikä on konservatiivinen hallinta ?; Miten päättää, mikä hoito sopii minulle ?; Mitä kysymyksiä minun pitäisi kysyä minun lääkäri ?; Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus; Muistuttaa Muista;

Monet organisaatiot tukea potilaille ja lääketieteen ammattilaisille. Tarkastele luettelo Munuaiset ja urologiset sairaudet organisaatiot. (PDF, 345 kt)

Sinulla on kaksi munuaiset. Munuaiset ovat muokanneet kuten pavut. Kukin munuainen on noin nyrkin kokoinen. Ne sijaitsevat vain alle rintakehä, yksi kummallakin puolella selkärangan. Munuaisia ​​suodattaa verta. Kukin munuainen on valmistettu 1 miljoona pikku suodattimia. Aikana minuutin välein joka päivä, nämä suodattimet ottaa jätemateriaaleja, jotka voivat vahingoittaa sinua. He myös ottaa pois ylimääräistä nestettä verestä. Jätteet ja ylimääräisen nesteen tuottavat virtsaa. Virtsa virtaa munuaiset rakko läpi putket kutsutaan ureters.The virtsarakko tallentaa virtsa kunnes virtsata. Sitten virtsa poistuu kehosta putken kautta kutsutaan virtsaputkeen.

Kukin munuainen on valmistettu 1 miljoona pikku suodattimia.

Mikä on munuaisten vajaatoiminta?

Munuaisten vajaatoiminta tarkoittaa munuaiset eivät enää suodattaa veren riittävän hyvin pitää sinut terveenä. Ellei munuaiset tehdä huono työtä poistaa jätteiden ja ylimääräisen nesteen poistaminen veressä. Jätteet ja ylimääräinen neste alkaa rakentaa. Kertyminen jätteiden voi aiheuttaa pahoinvointia. Saatat olla seuraavia oireita

nilkka, kasvot tai vatsa turvotus; vatsaan sairaus; oksentaminen; ruokahalun menetys; menetys makuaistin; väsynyt; heikkous; sekavuus; päänsärkyä

hemodialyysissä; peritoneaalidialyysillä; munuaissiirto; yleishoidolla

Diabetes ja korkea verenpaine ovat yleisin syy munuaisten vajaatoimintaan. Muita tekijöitä ovat sydän ja verisuonisairaus ja suvussa munuaisten vajaatoiminta. Afrikkalainen amerikkalaiset, latinot / Latinot, ja intiaanit ovat todennäköisemmin munuaisten vajaatoiminta.

Kertyminen jätteiden voi aiheuttaa pahoinvointia.

Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Hemodialyysi; Home Hemodialyysi; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Peritoneaalidialyysi; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Elinsiirrot

Hoitoja munuaisten vajaatoiminta ovat

Joka hoito munuaisten vajaatoiminta on paras hoito vaihtoehto minulle? Miksi?; Jos olen käsitellään dialyysin keskus, voin mennä keskustaan ​​minun valinta ?; Mitä minun pitäisi etsiä ja dialyysi keskus ?; Näkyykö munuaisen lääkäri tapaamaan minua dialyysin ?; Koska hemodialyysi potilas, voinko käydä töissä? Saisinko hoitoja illalla? Voinko hoitaa lapseni ?; Kuinka paljon voin harjoitella ?; Mihin voin ottaa yhteyttä ongelmia ?; Kuka minun terveydenhuollon tiimin? Miten jäsenet minun terveydenhuollon tiimin auttaa minua ?; Jonka kanssa voin puhua taloudesta, sukupuoli, tai perheen huolenaiheita ?; Miten / missä voin keskustella muiden ihmisten kanssa, jotka ovat kohdanneet tämän päätöksen ?; Kuinka kauan kuin minä, odottaa elävänsä dialyysihoitoa?

Hemodialyysi on hoito munuaisten vajaatoiminta, joka tehdään keskus useita kertoja viikossa. Jotkut ihmiset oppivat tekemään hemodialyysi kodeissaan. Hemodialyysi käytetään koneen suodattaa veren kun munuaiset ovat liian sairaita suodattaa enempää. Hemodialyysissä, veren suodatetaan ulkopuolella kehosta. Suodattamaton verta poistuu kehosta ja virtaa dialyzer puhdistettava. Suodatettu veri virtaa takaisin elimistöön. Ensin dialyysi hoitaja asettaa kaksi neulaa käsivarteen. Pumppu on hemodialyysikoneen vetää veren kautta yksi neuloja putkeen. Putki vie veren suodattimen, kutsutaan dialyzer. Sisällä dialyzer, veren virtaa ohuita kuituja, jotka ovat kuin olkia. Jätteet ja ylimääräinen neste jättää veren pienten reikien kautta kuituihin. Sitten toinen putki kuljettaa suodatetun veren takaisin kehon läpi toisen neulan. Hemodialyysimarkkinoille kone heittää pois jätteet ja ylimääräistä nestettä, kuten miten kehosi tekee virtsan. Hemodialyysi ei tee munuaisiin paremmin. Se voi kuitenkin auttaa sinua tuntemaan paremmin suodattamalla veressä, kun munuaisiin epäonnistuvat.

Hemodialyysin, suodattamaton verta poistuu kehosta ja virtaa dialyzer puhdistettava. Suodatettu veri virtaa takaisin elimistöön.

Mitkä ovat yleisimmät syyt munuaisten vajaatoiminta?

Peritoneaalidialyysi käyttää limakalvon vatsa suodattaa veren kehon sisällä. Voit tehdä peritoneaalidialyysin kotona, koska se käyttää kehon suodattaa. Lääkäri asettaa pehmeä putki kutsutaan katetrin vatsa muutama viikko ennen hoidon aloittamista. Katetri pysyy vatsa pysyvästi.

Katetri voit laittaa eräänlainen suolaista vettä muovipussiin omaan vatsa. Tämän jälkeen voit liikkua ja mennä noin päivä. Vaikka suolainen vesi on sisällä vatsa, se imee jätteet ja ylimääräistä nestettä kehosta. Muutaman tunnin, et valuta suolaista vettä vatsasi valutuspussiin. Suolaista vettä poistaa jätteet ja ylimääräistä nestettä kehosta. Suolaista vettä voidaan heittää pois osaksi wc tai kylpyamme. Sitten voit aloittaa alusta tuoretta pussi suolaista vettä. Sinä tyhjentää ja täyttää vatsasi neljästä kuuteen kertaa päivässä.

Suolaista vettä on aina vatsasi liottamalla jätteet ja ylimääräistä nestettä. Peritoneaalidialyysi ei tee munuaisiin paremmin. Se voi kuitenkin auttaa sinua tuntemaan paremmin suodattamalla veressä, kun munuaisiin epäonnistuvat.

Peritoneaalidialyysin katetri pysyy vatsa pysyvästi.

No. Hemodialyysi ja peritoneaalidialyysi auttaa paremmin ja elävät pidempään; mutta ne eivät paranna munuaisten vajaatoiminta. Vaikka ihmiset, joilla on munuaisten vajaatoiminta elävät nyt pidempään kuin koskaan, vuosien munuaissairaus voi aiheuttaa ongelmia, kuten sydänsairaudet, luuston sairaus, niveltulehdus, hermovaurio, hedelmättömyys, ja aliravitsemuksesta. Nämä ongelmat eivät katoa kanssa dialyysi; kuitenkin, lääkärit on nyt uusia ja parempia tapoja ehkäistä tai hoitaa niitä. Kannattaa keskustella näistä ongelmista ja niiden hoidoista lääkärin kanssa.

Munuaissiirron paikkoja terveen munuaisen toisen henkilön kehoon. Munuainen voi tulla joku, joka on juuri kuollut. Lääkäri asettaa nimesi odotuslistalle munuaisen. Perheenjäsen tai ystävä voisi antaa sinulle munuainen. Silloin sinun ei tarvitse odottaa.

Kun se on sijoitettu kehon, uuden munuaisen toistetaan suodatus veressä. Vaurioituneet munuaiset yleensä pysyvät missä he ovat. Uuden munuaisen on sijoitettu eteen-alavatsan, toisella puolella virtsarakon. Kehosi yleensä hyökkää mitään, ei pitäisi olla siellä, kuten bakteereita. Keho ajattelevat uuden munuaisen pitäisi olla siellä. Otat immunosuppressiivisten lääkkeiden pitää kehon hyökkäämästä uuden munuaisen.

Lisätietoja annetaan theernment terveyteen liittyvistä aiheista

munuaissiirto

Mitä hoitoja munuaisten vajaatoiminta?

Yleishoidolla tarkoittaa lääkärit huolehtia asiasta ilman dialyysihoitoa tai elinsiirtoa. Lääkärit voivat antaa lääkkeitä, jotka saavat sinut tuntemaan olonsa mukavammaksi. Voit olla konservatiivista hoitoa kotona. Saatat haluta mennä saattohoidon, erityinen paikka, jossa saat hoitotyöhön. Jotkut ihmiset valitsevat konservatiivista hoitoa, kun dialyysi tai elinsiirron ei auttaisi heitä elää pidempään tai tekisi niistä kärsimään pidempään. Ilman dialyysi tai elinsiirron, eläisit muutaman viikon tai useita kuukausia.

Rajoittaa sitä, kuinka paljon nestettä ja vettä juot. Neste voi kerääntyä kehon väliin hemodialyysihoitoja. Myös monet elintarvikkeet sisältävät vettä. Ylimääräinen neste elimistössä voi aiheuttaa turvotusta ja korkea verenpaine. Extra nestettä elimistössä saa sydämen työskentelemään kovemmin.

Rajoittaa natrium tai suola. Varo natrium pakasteiden ja valmisaterioita. Voit myös löytää natriumia säilykkeitä, makkaraa, ja pikaruokaa. Natrium saa sinut jano, mikä tekee juot enemmän vettä ja muita nesteitä kuin sinun pitäisi .; Lue lisää National munuaistauti Education Program (NKDEP) tietoisku Natrium .; Rajoittaa kalium. Kalium on monissa hedelmiä ja vihanneksia, kuten perunat, tomaatit, appelsiinit, ja banaanit. Liika kalium voi tehdä sydämen syke epätasaisesti. Hemodialyysi ei poista kalium kehosta hyvin .; Lue enemmän NKDEP tiedotteessa Kalium .; Eat proteiini – rikas elintarvikkeita, kuten lihaa, kalaa, ja munat. Hemodialyysi poistaa proteiini kehosta .; Lue enemmän NKDEP tiedotteessa Protein .; Raja fosforia. Fosfori auttaa luut, verisuonet ja lihakset toimivat .; Kuitenkin liian paljon fosforia voi tehdä luut heikko. Rajoittaminen fosfori voi olla vaikeaa. Elintarvikkeet, jotka sisältävät fosforia, kuten lihan ja maidon, sisältävät myös proteiinia, joka tarvitaan. Kannattaa olla varovainen syödä tarpeeksi proteiinia, mutta ei niin paljon, että saat liikaa fosforia. Voit välttää muita elintarvikkeita, jotka sisältävät fosforia, kuten cola, teetä, pavut, ja pähkinät .; Lue enemmän NKDEP tiedotteessa Fosfori .; Etsi terveitä tapoja lisätä kaloreita ruokavalioon. Kalorit löytyy kaikkiin elintarvikkeisiin ja antaa kehon energiaa. Monet ihmiset saavat hemodialyysihoitoa ei ole hyvä ruokahalu ja eivät saa tarpeeksi kaloreita. Kasviöljyt ovat hyviä lähteitä kaloreita. Kasviöljyt ovat oliiviöljy, rypsiöljy, ja safloriöljy. Käytä niitä leivät, riisi ja nuudelit. Hard Candy, sokeri, hunaja, hillo ja hyytelö tarjota kaloreita ja energiaa. Kuitenkin, jos sinulla on diabetes, puhua lääkärin tai ravitsemusterapeutin ennen ruokailua ylimääräisiä makeisia .; Lisätietoja ravitsemus ihmisille, jotka ovat hemodialyysihoidossa annetaan theernment terveydelle aihe, syödä oikein Feel Aivan Hemodialyysi.

Juoda niin paljon vettä ja muita nesteitä kuin tarvitset. Jos tilalla liikaa nestettä tai liian vähän nestettä, lääkärin tulee tietää .; Rajoita natriumin ohjata jano ja auttaa estämään sydänoireita. Voit käyttää mausteita muuta kuin suolaa maun ruokaa.

Voit joutua syömään enemmän kaliumia runsaasti elintarvikkeita. Peritoneaalidialyysi poistaa kalium kehosta. Keskustele lääkärin tai ravitsemusterapeutin suunnilleen oikean määrän kaliumia sinulle .; Syö proteiinikasvien. Peritoneaalidialyysi poistaa vielä enemmän proteiinia kehosta kuin hemodialyysia .; Limit fosfori pitämään luut vahva .; Voit joutua rajoittamaan kalorien saanti. Suolaista vettä sisältää myös jonkin verran sokeria. Kehosi imee sokeria, joka voi aiheuttaa painon nousua.

Rajoita natriumin estämään sydänoireita .; Sinun pitäisi pystyä syömään normaaleja määriä fosforia ja kaliumia. Voit joutua säätämään määriä jos verikokeet osoittavat ongelma.

Mikä on hemodialyysi?

Jos sinulla on munuaisten vajaatoiminta, oppia hoitoja ja miettiä kumpi parhaiten sopii sinulle. Keskustele ihmisten kanssa, jotka ovat hemodialyysihoidossa tai peritoneaalidialyysin. Kysyä, mikä on hyvää ja huonoa kunkin hoidon. Jos teet valinnan ja löytää et pidä sitä, keskustele lääkärisi kanssa yrittää jotain muuta. Kysy lääkäriltäsi elinsiirtojen odotuslistalle ja lääkkeitä, joita tarvitaan elinsiirron jälkeen. Keskustele ihmisten kanssa, jotka ovat saaneet munuaissiirtojen ja kysyä miten se on muuttanut heidän elämäänsä.

Syö proteiinikasvien korjaamaan lihasten rappeutuminen ja suojaamaan tartunnalta .; Voit joutua rajoittamaan kaloreita. Lääkkeitä otat voi tehdä sinusta lihoa.

Rajoita proteiini estää kertyminen jätteiden veressä.

hemodialyysissä; peritoneaalidialyysillä; munuaissiirto; yleishoidolla

Mitä minun tulee tietää munuaisten vajaatoiminta ja miten sitä käsitellään; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Hemodialyysi; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Peritoneaalidialyysi; Hoito Menetelmät munuaisten vajaatoiminta: Munuaisensiirtorekisteristä; Munuaisten vajaatoiminta: syödä oikein Feel Aivan Hemodialyysi

Jos aiot jatkaa työskentelyä, miettiä mikä hoito valinta tekisi työtä helpommaksi. Jos viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa merkitsee paljon, kysy joiden hoito antaa sinulle eniten vapaa-aikaa. Selvitä, mitkä hoito antaa sinulle parhaan mahdollisuuden olla terveitä ja elävät pidempään.

Munuaisten vajaatoiminta: Mitä odottaa; Vascular Kulkureitti Hemodialyysi; Hemodialyysi Annos ja riittävyys; Peritoneaalidialyysi Annos ja riittävyys; Amyloidoosi ja munuaistauti; Anemia Krooninen munuaistauti; Krooninen munuaisten vajaatoiminta-Mineral and Bone Disorder; Taloudellinen Apua hoito munuaisten vajaatoiminta

Jos olet ajatellut konservatiivista hoitoa, voit puhua perheen, ystävien, lääkäri tai mielenterveyden neuvonantaja kuin päätät.

Voit hallita oman hoidon puhumalla lääkärin kanssa. Voit joutua aikaa tottua uuteen hoitoon. Munuaisten vajaatoiminta voi tehdä elämästäsi vaikeampaa. Hoidot voivat auttaa parantamaan elämää.

Voit kysyä lääkäriltä näihin kysymyksiin

Mikä on peritoneaalidialyysi?

Syöminen terveellisiä elintarvikkeita voi auttaa pysyä teidän energiaa ja voimaa. Kaikki dialyysi ja siirtokeskukset on ravitsemusterapeutin. Ravitsemusterapeutin auttaa ihmisiä, joilla on munuaisten vajaatoiminta oppia terveellisiä ruokavalintoja. Sinun pitäisi puhua teidän keskuksen ravitsemusterapeutin tehdä aterian suunnitelma.

On dialyysi parannuskeinoa munuaisten vajaatoiminta?

Paras ruokavalio sinulle riippuu mikä munuaisten vajaatoiminta hoito valitsemaan jälkeen lääkärin kanssa.

Monet elintarvikkeet sisältävät vettä.

Mikä on munuaissiirto?

Voit käyttää mausteita muuta kuin suolaa maun ruokaa.

Mikä on konservatiivinen hallinta?

Syö proteiinikasvien.

Saattaa olla muita tarpeita ja rajoja, riippuen kuinka hyvin hoidot toimivat.

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Miten päättää, mikä hoito sopii minulle?

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Mitä kysymyksiä minun pitäisi kysyä minun lääkäri?

Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus

Muistuttaa Muista

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

U.S.ernment eikä hyväksy tai suosi mitään erityistä kaupallinen tuote tai yritys. Trade, omistamista tai yritysten nimet tässä asiakirjassa esiintyvien käytetään vain, koska niitä pidetään tarpeellisina yhteydessä annettuja tietoja. Jos tuote ei ole mainittu, jättäminen ei tarkoita eikä tarkoita, että tuote on epätyydyttävä.

Sinä ja lääkäri toimivat yhdessä valitsemaan hoito, joka sinulle parhaiten sopii. Julkaisut theernment munuaisten vajaatoiminta -sarjan avulla voit oppia erityisiä kysymyksiä kohtaat.

Esitteet

Faktatietoja

Oppiminen niin paljon kuin voit noin hoito auttaa tekemään sinulle tärkeä jäsen terveydenhuollon tiimin.

Theernment kiittää; Neil R. Powe, MD, MPH, MBA, University of California, San Francisco, Delphine Tuot, MDCM, MAS, University of California, San Francisco, Vicki McClelland ja Brian Testerman, molemmat vapaa Medical Clinic Pohjois Shenandoah Valley Winchester , VA

syyskuu 2014

ääntäminen opas

Tietoja munuaisten vajaatoiminta Series