Mitä lehmät täytyy tehdä rokotteiden

Sana “rokote” tulee latinan sanasta vaccinus, joka tarkoittaa “liittyvät lehmät.” Mitä lehmät on tekemistä rokotteita? Ensimmäinen rokote perustui suhteellisen lieviä lehmärokkoviruksen, joka tartunnan lehmiä ja ihmisiä. Tämä rokote suojattu ihmisiä vastaan ​​liittyvä, mutta paljon vaarallisempi, isorokko virus.

Yli 200 vuotta sitten, Edward Jenner, maa lääkäri harjoitellaan Englannissa, huomasi, että milkmaids harvoin kärsi isorokko. Milkmaids usein ei saada Lehmärokko, liittyvä mutta paljon vähemmän vakava sairaus, ja ne, jotka eivät ole koskaan sairastui isorokko. Eräässä kokeessa, joka loi perustan modernin rokotteita, Jenner otti muutama tippa nestettä ihon kipeä naisesta, joka oli Lehmärokko ja ruiskutetaan nesteen käsivarteen terveen nuoren pojan joka ei ollut koskaan ollut Lehmärokko tai isorokko.

Kuusi viikkoa myöhemmin, Jenner ruiskutetaan poikaa nestettä isorokko kipeä, mutta poika jäi vapaa isorokko. Dr. Jenner olivat löytäneet yksi perusperiaatteista immunisaation. Hän oli käyttänyt suhteellisen harmiton vieras aine herättää immuunivasteen, joka suojataan joku infektiotauti. Hänen löytö helpottaisi kärsimystä ihmisiä ympäri maailmaa ja lopulta johtaa poistamiseen isorokko, sairaus, joka tappoi miljoona ihmistä, enimmäkseen lapsia, Euroopassa vuosittain. Alkuun mennessä 20-luvulla, rokotteet olivat käytössä sairauksiin ei ollut mitään tekemistä lehmien kaltainen rabies, kurkkumätä, lavantauti, ja rutto-mutta nimi jumissa.