Miksi olen väsynyt koko ajan?

Tunne loppuun on niin yleinen, että se on oma lyhennettä, tatt, joka tarkoittaa “väsynyt koko ajan”.

Dr Rupal Shah, lääkäri Etelä-Lontoossa, sanoo väsymys on yksi yleisimmistä valituksia hän näkee hänen leikkauksen. “Näen kuormien ja kuormien potilaiden jotka valittavat tunne loppuun, vaikka he nukkuvat hyvin. Usein se on jatkunut useita kuukausia. ”

Kulloinkin, joka viides ihminen tuntee epätavallisen väsynyt, ja yksi 10 on pitkittynyt väsymys, mukaan Royal College of Psychiatrists. Naisilla on yleensä väsyttää useammin kuin miehet.

“On epätavallista löytää mitään fyysisesti vikaa. Suurimman osan ajasta, väsymys liittyy mielialan ja kertymistä paljon pieniä jännityksiä elämässä “, sanoo tohtori Shah.

Fyysiset syyt väsymys

Tohtori Shah kertoo rutiininomaisesti ottaa verikoe potilaista valitti väsymystä sulkea pois lääketieteellisen syy, kuten anemia tai kilpirauhasen vajaatoimintaa.

“On enemmän mahdollisuuksia lääketieteellisen syy väsymys jos on muita oireita sekä, kuten runsaat kuukautiset, laihtuminen, muutos suolen, hiustenlähtö, äärimmäinen jano ja niin edelleen.”

Jos haluat selvittää, miten te väsyi ensinnäkin, se voi auttaa ajattelemaan

On olemassa paljon terveys valituksia, jotka voivat aiheuttaa väsymystä. Ei vain hyvin tunnustettu välineisiin, kuten anemia ja kilpirauhasen ongelmia, mutta myös yllättäviä vaivoja, kuten diabetes, ruoka-intoleranssi ja nukkuva sairaus nimeltä uniapnea.

Lue lisää lääketieteellisten syiden väsymys.

Ylipainoisuus tai alipainoinen voi aiheuttaa väsymystä. Tämä johtuu siitä, elimistö on työskenneltävä kovemmin kuin normaalisti tehdä jokapäiväisiä toimintoja. Jos olet alipainoinen, sinulla on vähemmän lihasvoimaa, ja saatat tuntea väsynyt nopeammin.

Psykologiset syyt väsymys

Erityisesti raskauden 12 ensimmäisen viikon, voi myös mahla energiaa.

Psykologinen väsymys on paljon yleisempää kuin väsymys, joka on aiheuttanut fyysinen ongelma.

Yksi keskeinen syy on ahdistus, joka voi aiheuttaa unettomuutta ja puolestaan ​​johtaa jatkuva väsymys. Tekemästä tutkimuksesta Mental Health Foundation totesi, että lähes kolmannes väestöstä vakavasti unta vailla, usein työtä ja rahaa huolestuttaa. Säätiön raportti, Sleep Matters, ehdottaa yhteys unettomuus ja energian alhaiset.

Huolet ja kantoja arkielämän voi olla uuvuttavaa – jopa myönteisiä tapahtumia, kuten muuton tai naimisiin. Emotional sokki, kuten huonoja uutisia, suru tai hajoamisen suhde, voi tehdä sinusta tuntuu valutettu.

Mielenterveysongelmat kuten masennus tai ahdistuneisuus voi tehdä sinusta tuntuu enemmän väsynyt. Ne voivat myös estää sinua saamasta asianmukaista yöunet.

Lifestyle aiheuttaa väsymystä

Jos epäilet väsymys saattavat perustua alakuloisuus, kokeile tätä lyhyt ääniopas käsitellä oman unihäiriöitä.

Väsymys voidaan usein katsoa johtuvan elämäntapaan liittyvien tekijöiden, kuten liiallinen alkoholin, tai joilla on huono ruokavalio. Jos juot alkoholia illalla, se yleensä herättää sinut keskellä yötä. Jos juot paljon säännöllisesti, se voi tehdä sinulle masentunut ja vaikuttaa unen. “Olen aina hämmästynyt kuinka usein potilaille, jotka valittavat väsymys juovat aivan liikaa”, sanoo tohtori Shah.

Jos sinulla on unihäiriöt malli – esimerkiksi, jos työtä yövuorossa, nukkua päivällä tai huolehtia pikkulapsille – se voi olla vaikea saada hyvät yöunet, ja tunnet väsynyt päivisin.

Lue lisää siitä, miten muuttaa elämäntapasi lisätä oman energiaa.

Se voi olla yhteinen väsyttää koko ajan, mutta se ei ole normaalia. Jos olet huolissasi, katso lääkäriltä neuvoa ja varmuuden. “Voimme sulkea pois mitään vakavaa”, sanoo tohtori Shah. “Pelkästään tieto ei ole mitään vikaa voi olla rauhoittavaa sinänsä.”

Nyt lukea miksi unen puute on huono sinulle.

21/02 /

Miten selvitä väsymys

21/02 /

Palvelut

Sijainti

Otamme tietovisa nähdä miten pisteet

Miljoonat ihmiset ovat jo vapaa “keski-iän MOT”. Selville, miksi tämä terveystarkastus on niin tärkeä

Tutustu unettomuus ja väsymys raskauden, ja mitä voit tehdä auttaa

Lue idiopaattinen hypersomnia, selittämätön sairaus, joka aiheuttaa voit tuntea hyvin väsynyt päivisin

Palvelut lähelläsi

Työ, suhteet, rahaa ongelmia – monet elämän vaatimuksiin voi aiheuttaa stressiä. Oppia hallitsemaan sitä

Selvitä, mitä helppo elintapojen muutoksia voit tehdä parantaa unen

Mikä väsyttää, plus miten tehostaa energian energiaa ruokavalion ja muut omatoimisuus vihjeitä

Haluatko selvittää, miten terve olet?

Your Health Check

Väsymys raskauden aikana

Selittämätön päiväväsymystä

Kamppailevat stressiä?

Eläminen unettomuus

Väsymys ja uupumus