miksi bmi (painoindeksi) ei kerro kaikkea

Olet varmaan kuullut termin BMI (painoindeksi). Se perustuu sinun pituus ja paino, ja se on laajalti käytetty määrittämään jos olet terveen painon alue. Mutta kuten on käynyt ilmi, BMI ei voi olla paras tapa koon oman muodon.

Jalkapallo pelaaja, joka on hyvin lihaksikas voisi olla korkea BMI mutta niiden rasvaa on todella alhainen. – Scott Kahan, MD

Laskettu henkilön pituus ja paino, painoindeksi hajoaa neljään luokkaan

Mutta kuinka hyödyllinen tämä numero todella?

Alipaino: BMI alle 18 .; Normaali: BMI vaihteli 18,5 ja 24 .; Ylipaino: BMI välillä 25 ja 29 .; Lihavat: BMI 30 tai enemmän

“Luultavasti 90% tai 95% väestöstä, BMI on hienosti yleisenä toimenpiteenä lihavuuden”, sanoo Richard L. Atkinson, MD, tutkija ja toimittaja International Journal of Obesity.

Mutta jotkut kriitikot ovat eri mieltä. Scott Kahan, syöksyy National Center for Weight ja hyvinvointi, sanoo, “Perinteisesti määritellään lihavuus tietyn sulku on BMI mittakaavassa.” Mutta päätellen, onko henkilö on liikalihava perustuu pelkästään niiden koon on vanhanaikainen ja ole kovin hyödyllistä, hän sanoo.

Kahan erikoistunut auttamaan ihmisiä hallitsemaan ylipaino, joka voi johtaa terveysongelmiin, kuten diabetes ja sydänsairaudet. Hänen keskus, mittaamalla BMI on vain lähtökohta. Hän näkee ihmisiä, jotka ovat ylipainoisia, mutta terveitä, ja niiden BMI ei aidosti omiin terveysriskejä.

He raskas. Heidän BMI laittaa ne lihavuuden välillä. Silti joka tasolla, että katsomme, heidän terveys on itse asiassa varsin hyvä “, hän sanoo.” Heidän kolesterolia ja verenpainetta ovat erinomaiset. Verensokerin on erinomainen. Heillä ei näytä olevan mitään terveyteen liittyviä vaikutuksia ylipaino.

Vaikka BMI on hyödyllinen nopea seulontatyökaluna lääkäri tai sairaanhoitaja, Kahan sanoo, se ei riitä katsoa vain että numero.

BMI ei paljastanut mitään meikki kehon kuten kuinka paljon lihasta vs. rasvaa olet. Siksi johtopäätöksiä perustuu vain tämä määrä voi olla harhaanjohtavaa, varsinkin kun se tulee seuraavan

terveellisiä, herkullisia reseptejä, mistä ja syö hyvin lehden.

Kun olet käyttäessään, sinun pitäisi laskea välillä …