mikä on verensiirto?

Verensiirto on turvallinen, yleinen menettely, jossa veren annetaan läpi laskimoon (IV) linja yhdessä verisuonten.

Verensiirtoja tehdään korvata verenvuodon leikkauksen aikana tai johtuen vakavia vammoja. Verensiirto voidaan myös tehdä, jos elimistö ei voi tehdä veren oikein sairauden vuoksi.

Aikana verensiirto, pieni neula käytetään lisätä laskimolinjaan johonkin verisuonia. Tämän linjan, saat terveen verta. Menettely kestää yleensä 1-4 tuntia, riippuen siitä kuinka paljon verta tarvitaan.

Tärkeää tietoa Veri

Verensiirrot ovat hyvin yleisiä. Joka vuosi lähes 5 miljoonaa amerikkalaista tarvitsee verensiirron. Useimmat verensiirtoja mene hyvin. Lievä komplikaatioita voi esiintyä. Hyvin harvoin vakavia ongelmia kehittää.

Vaihtoehtoja verensiirtoja

Sydän pumppaa verta verkoston kautta valtimoiden ja laskimoiden kaikkialle elimistöön. Veri on monia erilaisia ​​elintärkeitä työpaikkoja. Se kuljettaa happea ja muita ravintoaineita kehon elimiä ja kudoksia. Terveeseen verta on tärkeää yleistä terveydentilaa.

Veri koostuu eri osista, mukaan lukien punasolut, valkosolut, verihiutaleet (levyn avulla), ja plasma. Verta transfused joko kokoverta (jossa kaikki sen osat) tai vielä useammin erillisinä osina.

Jokaisella on jokin seuraavista veriryhmään: A, B, AB tai O. Myös jokaisen ihmisen veressä on joko Rh-positiivisia tai Rh-negatiivinen. Joten, jos sinulla on tyypin A verta, se on joko positiivinen tai negatiivinen.

Veri käytetään verensiirto on työskenneltävä veriryhmä. Jos näin ei ole, vasta-aineita (proteiineja) veressä hyökkäys uutta verta ja aiheuttaa pahoinvointia.

Type O veri on turvallista lähes kaikille. Noin 40 prosenttia väestöstä on tyypin O veren. Ihmiset, joilla on tämä veriryhmä kutsutaan universaali luovuttajia. Type O veri käytetään hätätilanteissa kun ei ole aikaa testata henkilön veriryhmä.

Ihmiset, joilla on tyypin AB verta kutsutaan universaali vastaanottajille. Tämä tarkoittaa, että ne voivat saada minkä tahansa verestä.

Jos olet Rh-positiivisia verta, saat Rh-positiivisia tai Rh-negatiivinen veri. Mutta jos olet Rh-negatiivinen veri, sinun pitäisi vain saada Rh-negatiivisten verta. Rh-negatiivinen veri käytetään hätätilanteissa kun ei ole aikaa testata henkilön Rh tyyppi.

Veripankkien kerätä, testi, ja tallentaa verta. Ne huolellisesti seuloa kaikki luovutetun veren mahdollisten tartunnanaiheuttajien, kuten virusten, jotka voivat aiheuttaa pahoinvointia. (Lisätietoja on kohdassa “Mikä riskejä verensiirron?”)

Veri pankin henkilökunta myös näytön jokaisen verenluovutuksen selvittää, onko se tyyppi A, B, AB tai O ja onko se Rh-positiivisia tai Rh-negatiivinen. Getting veriryhmä, joka ei toimi oman veriryhmä tekee sinulle hyvin sairas. Siksi veripankit ovat hyvin varovaisia, kun he testata verta.

Valmistella verta verensiirron, jotkut veripankkien poistaa valkosoluja. Tätä prosessia kutsutaan valkosolujen tai valkosolujen (LU-ko-site) vähentäminen. Vaikka harvinaisia, jotkut ihmiset ovat allergisia valkosolujen verestä. Poistaminen nämä solut tekee allergisten reaktioiden epätodennäköisempää.

Ei kaikki verensiirrot käyttää veri lahjoitti vieraalta. Jos olet menossa leikkaukseen, saatat tarvita verensiirtoa takia verenhukka aikana. Jos se on leikkaus, joka pystyt ajoittaa kuukautta etukäteen, lääkäri voi pyytää, haluatko käyttää omaa verta, sen sijaan luovutetun veren.

Jos haluat käyttää omaa verta, sinun täytyy olla verta yhden tai useamman kerran ennen leikkausta. Veren pankki tallentaa verta omaan käyttöön.

Tutkijat yrittävät löytää tapoja tehdä verta. Ei tällä hetkellä ole ihmisen aiheuttamien vaihtoehto ihmisverta. Kuitenkin tutkijat ovat kehittäneet lääkkeitä, jotka voivat auttaa tekemään työtä joidenkin verikokeiden osia.

Esimerkiksi jotkut ihmiset, joilla on munuaissairaus voi nyt ottaa lääkettä nimeltä erytropoietiini, joka auttaa niiden elimet tekevät lisää punasoluja. Tämä tarkoittaa, että ne saattavat tarvita vähemmän verensiirtoja.

Kirurgit yrittävät vähentää verenvuodon leikkauksen aikana siten, että vähemmän potilaat tarvitsevat verensiirtoja. Joskus ne voivat kerätä ja käyttää uudelleen verta potilaalle.