mikä on syvä laskimotukos?

Syvä laskimotukos (aivo–BO-sis), tai syvä laskimotukos on verihyytymän, joka muodostaa laskimoon syvällä kehossa. Veritulppa ilmetä veri paksunee ja möhkäleitä yhdessä.

Useimmat syvän laskimon veritulppa esiintyä säären tai reiden. Ne voivat myös esiintyä muissa kehon osissa.

Veritulppa syvä laskimotukos voi katkaista ja kulkea verenkiertoon. Löysä hyytymä kutsutaan embolus (EM-bo-lus). Se voi matkustaa valtimo keuhkoihin ja estää veren virtausta. Tätä tilaa kutsutaan keuhkoveritulppa (PULL-Mun-ary EM-bo-lizm), tai PE.

PE on erittäin vakava. Se voi vahingoittaa keuhkoja ja muut elimissä ja kuolemat.

Veritulppa reidet ovat todennäköisemmin katkaista ja aiheuttaa PE kuin veritulppa sääret tai muualla kehossa. Veritulppa voi myös muodostua suonet lähemmäksi ihon pintaa. Nämä hyytymiä ei katkaista ja aiheuttaa PE.

Alla oleva animaatio näyttää syvän laskimon veritulppa. Napsauta “Käynnistä” -painiketta pelata animaation. Kirjallinen ja suullinen ohjeissa kuhunkin kehykseen. Käytä painikkeita oikeassa alakulmassa keskeyttää, käynnistää uudelleen tai toistaa animaation, tai käytä vierityspalkkia alla painikkeet liikkua kehyksiä.

Asenna se.; Animaatio näyttää, miten verihyytymä syvässä laskimoon jalan voi katkaista, matkustaa keuhkoihin, ja estää veren virtausta.

Animaatio näyttää kuinka verihyytymä syvässä laskimoon jalan voi katkaista, matkustaa keuhkoihin, ja estää veren virtausta.