mikä on sydämentahdistin?

Sydämentahdistin on pieni laite, joka on sijoitettu rinnan tai vatsan auttaa hallitsemaan sydämen rytmihäiriöiden. Tämä laite käyttää sähköisiä pulsseja pyytämään sydämen syke normaalilla nopeudella.

Tahdistimet hoidetaan rytmihäiriöiden (ah-RITH-me-AHS). Rytmihäiriöt ongelmia nopeus tai rytmi syke. Aikana rytmihäiriö, sydämen voi voittaa liian nopeasti, liian hidas, tai epäsäännöllinen rytmi.

Sydämen lyönti se on liian nopea kutsutaan takykardia (TAK-ih-KAR-de-ah). Sydämen lyönti se on liian hidas kutsutaan bradykardia (bray-de-KAR-de-ah).

Ymmärtäminen Heart sähköjärjestelmään

Aikana rytmihäiriö, sydämen ei ehkä pysty pumppaamaan riittävästi verta elimistöön. Tämä voi aiheuttaa oireita, kuten väsymystä (väsymys), hengenahdistusta, tai pyörtyminen. Vaikeat rytmihäiriöt voivat vahingoittaa kehon elintärkeitä elimiä ja aiheuttaa jopa tajunnan menetys tai kuolema.

Yleiskatsaus

Sydämentahdistin voi lievittää joitakin rytmihäiriö oireita, kuten väsymystä ja pyörtymistä. Sydämentahdistin voi myös auttaa henkilöä, joka on sydämen rytmihäiriöitä jatkaa aktiivisempaa elämäntapaa.

Sydämesi on oma sisäinen sähköjärjestelmä, joka ohjaa nopeus ja rytmi oman syke. Jokaisen sydämenlyönnin, sähköisen signaalin leviää ylhäältä sydämesi pohjaan. Koska signaali kulkee, se aiheuttaa sydämen supistumaan ja pumppaa verta.

Jokainen sähköinen signaali normaalisti alkaa ryhmä soluja kutsutaan sinussolmukkeessa tai sinoatrial (SA) solmu. Koska signaali leviää ylhäältä sydämen pohjaan, se koordinoi ajoitus sydämen solujen toimintaa.

Ensinnäkin, sydämen kaksi ylempää kammiota, eteiset (AY-puu-uh), sopimus. Tämä supistuminen pumput verta sydämen kaksi alempaa kammiota, kammiot (VEN-trih-kuls). Kammiot kutistuvat ja pumpata verta muualle elimistöön. Yhdistetty supistuminen eteisten ja kammioiden on syke.

Lisätietoja sydämen sähköjärjestelmään ja yksityiskohtaisia ​​animaatioita, mene Health aiheet Miten sydän toimii artikkeli.

Viallinen sähkö signalointi sydämessä aiheuttaa rytmihäiriöitä. Tahdistimet käytetään vähän energiaa sähkö pulsseja voittaa tämän viallinen sähköinen signalointi. Sydämentahdistimet voivat

Tahdistimet voi myös seurata ja tallentaa sydämesi sähköistä toimintaa ja sydämen rytmiä. Uudemmat sydämentahdistin voi seurata veren lämpötila, hengitys, ja muut tekijät. He voivat myös säätää sykkeen muutoksia oman aktiivisuuden.

Sydämentahdistimet voivat olla väliaikainen tai pysyvä. Väliaikaisen tahdistimen hoidetaan lyhytaikaisen sydänvaivoja, kuten hidas syke, joka on aiheuttanut sydäninfarkti, sydänleikkauksen tai yliannostuksen lääkettä.

Väliaikaisen tahdistimen myös käytetään hätätilanteissa. Niitä voidaan käyttää ennen kuin lääkäri voi istuttaa pysyvä sydämentahdistin tai kunnes väliaikainen tila menee pois. Jos sinulla on väliaikainen sydämentahdistin, pysyt sairaalassa niin kauan kuin laite on paikallaan.

Pysyvät sydämentahdistin käytetään ohjaamaan pitkän aikavälin rytmihäiriöitä. Tässä artikkelissa pääasiassa käsitellään pysyvä sydämentahdistin, ellei toisin mainita.

Lääkärit myös hoitaa rytmihäiriöitä toisen laitteen nimeltä implantoitu defibrillaattori (ICD). ICD on samanlainen sydämentahdistimen. Kuitenkin lisäksi käyttämällä vähän energiaa sähkö pulsseja, ICD myös käyttää korkean energian pulssien hoitoon hengenvaarallisia rytmihäiriöitä.