mikä on bronkopulmonaarista dysplasiaa?

Bronkopulmonaalinen (Brong-ko-PUL-mo-NAR-e) dysplasia (DIS-PLA-ze-ah), tai BPD, on vakava keuhkojen sairaus, joka vaikuttaa pikkulasten. BPD vaikuttaa eniten keskosille, jotka tarvitsevat happihoitoa (happi kautta annettu nenäkatetria maski, tai hengitys putki).

Useimmat lapsille, jotka kehittävät BPD ovat syntyneet yli 10 viikkoa ennen niiden eräpäivät, painavat alle 2 naulaa (noin 1000 g) syntyessään, ja hengitysvaikeuksien. Infektiot, jotka tapahtuvat ennen tai pian syntymän jälkeen voi myös edistää BPD.

Joissakin imeväisille, joita BPD ehkä pitkäaikaista hengityksen tuki Nasaaliylipaineessa paine (CPAP) koneiden tai tuulettimet.

Yleiskatsaus

Monet vauvat, jotka kehittävät BPD on syntyessään vakava hengitysvaikeusoireyhtymä (RDS). RDS on hengitysvaikeuksia sairaus, joka vaikuttaa eniten keskosilla. Nämä vauvojen keuhkot eivät ole täysin muodostuneita tai pysty tekemään riittävästi pinta-aktiivista ainetta (sur-FAK-tant).

Näkymät

Pinta-aktiivinen aine on neste, joka peittää sisällä keuhkoihin. Se auttaa pitämään ne auki, jotta lapsessa voi hengittää ilmaa kerran hän on syntynyt.

Ilman pinta-aktiivista ainetta, keuhkot romahtaa, ja lapsi on työskennellä vaikea hengittää. Hän ei ehkä pysty hengittämään tarpeeksi happea tukemaan kehon elimiä. Ilman asianmukaista hoitoa, hapen puute voi vahingoittaa lapsen aivoissa ja muissa elimissä.

Vauvoille, jotka ovat RDS on hoidettu pinta-aktiivisen korvaushoitoa. Ne voivat myös tarvita happea terapiaa. Pian syntymän jälkeen, jotkut vauvat, jotka ovat RDS myös hoidetaan CPAP tai tuulettimista (laitteisiin, jotka tukevat hengitys).

Usein oireet RDS alkaa parantua hitaasti noin viikon kuluttua. Kuitenkin jotkut vauvat pahenevat ja tarvitsevat enemmän happea tai hengityksen tuki CPAP tai tuuletin.

Jos keskosille silti vaativat happea terapiaa, kun he saavuttavat alkuperäisen eräpäivät, he diagnosoitu BPD.

Ennakot hoito nyt mahdollista enemmän keskosille hengissä. Nämä vauvoilla on suuri riski BPD.

Useimmat vauvat, jotka ovat BPD saada paremmin ajoissa, mutta ne saattavat tarvita hoitoa kuukausia tai jopa vuosia. Ne voivat edelleen olla keuhko-ongelmia koko lapsuuden ja jopa aikuisikään. On jonkin verran huolissaan siitä ihmisiä, jotka olivat BPD koska vauvat voivat koskaan normaali keuhkojen toiminta.

Kun lapset, joilla on BPD kasvaa, vanhemmat voivat auttaa vähentämään riskiä BPD komplikaatioita. Vanhemmat voivat kannustaa terveellisiä ruokailutottumuksia ja hyvä ravinto. He voivat myös välttää tupakansavua ja muita keuhko ärsyttävät.