mikä aiheuttaa uniapnea?

Kun olet hereillä, kurkun lihakset auttavat pitämään hengitystiet jäykkä ja avata niin ilma voi virrata keuhkoihin. Kun nukut, nämä lihakset rentoutuvat, mikä kaventaa kurkkuun.

Normaalisti tämä kaventuminen ei estä ilmaa virtaamasta sisään ja ulos keuhkoista. Mutta jos sinulla on uniapnea, sinun hengitystiet voivat tulla osittain tai täysin tukossa, koska

Ei tarpeeksi ilmaa virtaa keuhkoihin, jos hengitystiet osittain tai täysin tukossa unen aikana. Tämän seurauksena kuorsaus ja lasku veren happipitoisuus voi esiintyä.

Jos happi laskee vaarallisen korkeaksi, se laukaisee aivoissa häiritse unta. Tämä auttaa kiristää ylähengitysteiden lihaksia ja avaa windpipe. Normaali hengitys alkaa sitten uudelleen, usein kovalla snort tai tukehtuminen ääntä.

Liittyvät johtajan viesti

Usein tippaa veren happipitoisuuden ja vähentää unen laatua voi laukaista vapauttamaan stressiä hormoneja. Nämä hormonit nostaa sykettä ja lisätä riskiä korkea verenpaine, sydänkohtaus, aivohalvaus, ja rytmihäiriöt (rytmihäiriölääke). Hormonit voivat myös nostaa riskiä, ​​tai pahentaa, sydämen vajaatoiminta.

Hoitamaton uniapnea voi myös aiheuttaa muutoksia miten elimistö käyttää energiaa. Nämä muutokset lisäävät riskiä lihavuuden ja diabeteksen.

Tässä tohtori Susan Redline Harvard Medical School / Brigham and Women n sairaala keskustelee hänen jatkuva uniapnea tutkimusta. Uniapnea on yleinen häiriö, joka voi nostaa riskiä korkea verenpaine, sydänkohtaus, aivohalvaus, rytmihäiriöitä (rytmihäiriölääke), sydämen vajaatoiminta, lihavuus ja diabetes.

Yksi Dr. Redlinen projekteja, syke Study, vertailee hoitoja uniapnea, ovatko ne alentavat sydäntaudin riskiä. Tulokset Tämän tutkimuksen, jonka rahoittaa Yhdysvaltain Takaisinperintä ja uudelleeninvestointikautta Act 2009, voi auttaa vähentämään kuolemien sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

Tämä osoittaa, kuinka Jim, isä kaksi nuorta tyttöä, on selviytynyt joilla uniapnea. Oireet kuten herääminen väsynyt ja nukahtamista ajon pitkiä matkoja tehty Jim huolissaan hänen terveyden. Vaikka Jim nukkui, hänen vaimonsa huomannut kuorsausta ja pitkiä hiljaisia ​​jaksoja seuraa gasps.

Haluavat parempaa elämänlaatua, Jim pyrki neuvoa hänen lääkäri, joka suositteli unitutkimus. Seurauksena uni tutkimus, Jim oli diagnosoitu vakava obstruktiivinen uniapnea ja määrätty hoito CPAP koneen. CPAP tarjoaa lievä ilmanpainetta pitää hengitystiet auki unen aikana.

Jim kertoo, että sopeutuminen CPAP hoito oli vaikea aluksi, ja hänen kyvyttömyys kiinni hoitoon johti enemmän oireita. Kuitenkin käytön jälkeen CPAP kone säännöllisesti, Jim tuntuu paremmalta ja on enemmän energiaa tehdä toimintaa lastensa kanssa.

Lisätietoja elää ja hallintaan uniapnea, mene Health aiheet uniapnea artikkeli.

Unihäiriöt & Riittämätön uni: terveyden edistämiselle Research